-
zmaj koliko sam shvatila i vi ste bili u zaraznoj. Konkretno na III odjelu gdje smo mi bili (isto kad i knatkaj) je baš vidan manjak sestara, stalno se vrte jedne te iste. Znaju raditi pod tri dnevne ili dvije noćne za redom, baš sam malo pričala s njima o tome. Dosta im je teško tako raditi.
knatkaj stvarno mi je žao što ste imali takva iskustva. Ja nemam ni jednu zamjerku na rad sestara i liječnika. Prvi dan sam izričito rekla da želim sa djetetom na sve preglede i pretrage. Tako je i bilo. Bez pardona sam zaustavljala liječnike na hodniku kada bi stigao nekakav nalaz da mi ga očita.
-
ima hrpa sestara nezaposlenih, mladih, bez obveza, koje bi i volontirale.
Baš me interesira kaj bi Ministarstvo reklo na to. Mogao bi im netko poslati upit (da ne budem stalno ja).
-
Rebro...i stvarno sestre su manji više ok...bar na tom odjelu...al ih je ono PREMALO kako i same kažu...mislim daj si zamisli...moga je bit moj mali...i ugušit se...jer, eto ne mogu sestre stić sve...a o deranju...da ne govorim...jedan od 11mj...je ne cvilio neg URLAO...iako su sestre dolazile...nije baš pomagalo...jedino se nakon 2dana dao uzet pa nosaj sestro...a to pored epilepsije, srčanih mana i ugrađenih pejs/mejkera (kako li već), vodenih glava, "ne disanja"...baš i nije moglo...ma koma
-
znači treba pomoći sestrama, pored univerzalnog rješenja - a to je boravak roditelja uz dijete.
Kaj mislite o volontiranju?
-
Volontiranje bi bilo genijalno, tko bi imao želje i volje za tim.
I mi smo prije godinu dana bili na Rebru zmaj mislim na istom odjelu kao i vi, i pored tog iskustva mi je zarazna kao da sam bila u predsjedničkom apartmanu.
-
TinaZ htjela sam pitati da li si poslala upit, i ako jesi obavezno nam javi odgovor.
-
je li imaju oni uopće predivđeno volontiranje, kako stoji Ministarstvo, zakoni, propisi s tim?
-
Sjećam se kad smo mi bili na Rebru da je bilo par sestara koje su odrađivale onaj njihov pripravnički staž, stvarno su bile divne i pažljive, i radile su non stop bez kune, ako i nemaju propise i dozvole za volontere možda bi se našla koja sestra više za našu dječicu. Čovjek kad vidi toliku tugu i sam suosjeća i učinio bi sve za tu dječicu...ja osobno bih, samo da je vremena i da nisam i sama toliko zaposlena...Mada, kad bi se smjelo možda bih izdvojila koji sat dnevno za malo ih pomaziti, pronosati i ostalo.
-
nešto mutno se sjećam da su na TV-u prikazivali neke volontere u nekoj bolnici, i nekakve predstave su organizirali; trebalo bi poraditi na tome.