Ivček, a homeopatija? Ja sam tudum za te stvari, znam da je to prirodnjak i da je svako malo spominju na forumu. Bile su nekakve kuglice ili sl protiv temp...joj ispravite me ako griješim :/
Printable View
Ivček, a homeopatija? Ja sam tudum za te stvari, znam da je to prirodnjak i da je svako malo spominju na forumu. Bile su nekakve kuglice ili sl protiv temp...joj ispravite me ako griješim :/
Jutro!
Max - :* ozdravilica!
Snoopy - :lol: mogu si ga misliti! Sigurno ih je oponašao, to mi je tako slatko :) Što se mlijeka tiče - mislim da se konta i jogurt i sve mliječno... Malo pročačkaj po te dvije stranice...
Jutros kasnimo turbo: noćas se opet vrtiguzio, tako da je tek pred jutro čvrsto zaspao. Presvukla sam ga cijeloga još je spavao, onda se ipak šrpbidio pa dok se nancicao... Na svu sreću imam trudnu poslodavku ;)
Joj i mi smo stalno bolesni! Evo prolaze joj koze ali ima takve napadaje kašlja, sinoć je pola noći samo kašljala, al je i spavala pa sam je uzela dojit da joj bude lakše i na kraju namazala joj po leđima dr. Theiss Mucoplant- Eukaliptusov balzam protiv prehlade, i tek tada zaspala.Zdravlje djece smo odavno proučile, jede i ona luk sa medom, spava uz luk, a jučer ga je malo i zagrizla kao jabuku (vidila ga na krevetu i ćop), i odmah nosić procurio :)
Popodne idemo pedijatrici na kontrolu kozica, pa ćemo vidit kakav je ovo mokri kašalj. Ja zbog otvaranja /zatvaranja bolovanja moram svaki slučaj prijavit pedici.
Ivček- naš aspirator je Living lab, i ok je, zapravo odličan, jučer sam joj cijeli dan ispumpavala n., sad smo to već savladale i stoječki, ležeći.. l vjerojatno su svi dobri..mi smo dobrili tri nastavka uz njega, kao za mele bebice i šmrkljice i za veće, pa je to zgodno.
Inače sam P za imunitet počela davat Acidosalus, žličica dnevno, a to joj je dobro i za mok.infekcije.
http://www.hok.hr/pa/marinalab/proizvodi.html
Pedi je preporučila matičnu mliječ ali to ćemo kad budemo stariji..
pusa svima
p.s. evo Zvrk, vidiš iz naših postova da li je legenda povezanost vrtića i bolesti
Ivček stari "lijek" za skidanje temp je obloge od sirceta(octa) na nogice
tako je nama mama skidala temp.
:* Maxu
Oli, prva stranica nema taj file, a na druoj sam malo čačkala ali niš određeno nema.....ali držim se toga pola litre dnevno, pa ćemo ubacit još jedan jogurt negdje između.... thx :*
E imamo i još jednu novost...D neće u kadu ni pod razno :shock: . Prije 2, 3 mj smo se borili da izađe van a sad nema šanse da sjedne! Jer, na donjem katu ga kupam a gore se tuširamo, jer je takva kada. I dok je bio jako prehlađen a to je trajalo i mjesec dana, nismo se kupali, već samo tuširali gore, da ga ne nosam vani-unutra onako okupanog. i sad neće u kadu, stoji nogicama, drži se mene i plače mama, mama, mamaaaa, malo se smiri, ja probam ga posjest ali no way :( . A baš sad kad nam ljeto ide, kupanjac i sl..... :cry:
joj al je ipak smješno, kako stisne nogice, pa jednu digne, pa nekako čudno tuli... kupam ga i na momente nemogu a da se iskidam od smiha.. :lol:
a mog brata zove 'cicaa' jer nemože izgovorit puno ime...zamislite u dućanu u kojem radi kad ga vidi i prodere se 'ciccccaaaaa, cicccaaaa' :lol: :lol:
Bubica, pa vama još koze nisu prošle? Ajme pa koliko dugo to traje inače? po 2 tjedna?
Oli, blago tebi što imaš poslodavku punu razumijevanja 8)
Snoopy - za Dokija bi bilo ovo: "It's best to limit the amount of cow's milk that your child receives to 2-3 cups (16-24 ounces) per day, since too much cow's milk in a child's diet can put him at risk for iron-deficiency anemia (because milk can interfere with the absorption of iron) and may decrease the child's desire for other foods."
16 oz = 0,47 l
ali imaš dalje i listu hrane bogate kalcijem kao nadomjestak mlijeku:
"dark greens: broccoli, spinach, collards, kale, turnips, bok choy, parsley, mustard, dandelion
tofu and other soy products
beans: chickpeas/garbanzo beans, navy beans, pinto beans,
nuts & seeds: sesame seeds, sunflower seeds, almonds, filberts/hazelnuts, cashews, nut butters, tahini, walnuts
sea vegetables: nori, kombu, wakame, agar-agar
grains: tapioca, quinoa, tortillas
seafood/fish: shrimp, salmon with bones, mackerel with bones, sardines with bones
herbs: borage, lamb's quarter, wild lettuce, nettles, burdock, yellow dock
calcium-fortified orange juice
Total cereal (calcium fortified)
Gerber Graduate juices (calcium fortified)
Sunny Delight Calcium orange drink (calcium fortified)
Rice milk (calcium fortified) "
... tako da možeš i to ubaciti u prehranu. Nadam se da sam pomogla..
Hvala :love: , jesi!
Bubice :* Petrici, woow, još ganjate koze! Ma super što ih sad odrade, mene su groooozno iznapadale u 7. raz osnovne...brrrr kad se sjetim.
Traju dva do tri tjedna, al ne pojave se sve istovremeno, nego bi neke već bile u krasticama, a druge se javljale. Zanimljivo da je prva koza ostala i zadnja, najjača je. Danas nam je dva tjedna, lice joj je skoro čisto, a glava puna krastica.. tako da ne znam oće li u pon smit u jaslice, još i ovaj kašalj..ma ima li tome kraja.Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
A o poslu da ne govorim, očekivali su da ću ostajat i nakon radnog vremena popodne i dolazit subotom.. a ispalo da ja ne mogu dolazit nikako.. btw, koliko vm rade? (pitanje pogotovo Maloj, zbog iste struke)
Evo ću ti ja reći: MM radi veleprodaju (igračaka 8)) , ide na posao u 8, a doma je najranije u 6. Treba mu 15-20 minuta do posla... :/
mm još nije počeo radit, drugi četvrtak će, ali radi u smjenama, od 6-14 ili 14-22, subote kako kad - obično mu kažu u petak, a i smjene nisu uvijek po tjednima, nego znam biti svakako...Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
a ja radim od 8-16, nekad bi trebala ostati duže, pa se izvučem, ali zato često nosim posao doma, pa završavam kad F zaspe... a mm blaženo hrče na kauču...
Magriz - preslatki su mi tvoji avatari, s Franom ovako ukrupno!
moj kad kaže "Doći ću ranije!" znači da će doć oko 6h :cry: , neću ni pitat da l vaši rade i doma, pa i vikendom..Citiraj:
Olivija prvotno napisa
joj, nekad sam stvarno tužna zbog toga :(
Max - :* Da sto prije ozdravis.
Ema je nocas super spavala. Prvu polovicu noci u kinderbedu i onda kratko cicanje i ostatak noci pored mene. Izgleda da nase dijete bolje spava kada jednog roditelja nema. :?
MM radi od 8 ili 9 do 16 ili 17 ali to naravno iskljucuje roditeljske sastanke, skupstine i druge gluposti.
Ivcek - mi imamo aspirator Living Lab i zadovoljni smo.
Pusa svima
Max, šaljemo ti veeeeeliku pusu da brzo ozdraviš!
Zvrk, u Profilu ima boja za bojanje prstima, koje su kakti neštetne..
MM radi od.. do.. (tko zna, meni se čini staaalno). Evo, i u subotu će biti na poslu od 7-18h.
Inače preko tjedna odlazi poslije 7h, i dolazi najranije oko a8 (ako mu se jaaaako prijetim), inače više 19-20h.
Mrzim to.. Ja od kad imam Keti s posla odlazim na vrijeme. Ipak mi je ona najbitnija! :heart: Posla uvijek bude..
Ja sam snimila prvih 10 zimskih beba: svaku stranicu otvorila i rekla save as, pa dodala samo još podbroj, pa mi fileovi izgledaju ovako:
RODA Pogledajte temu - Zimske bebe (5-1).mht
RODA Pogledajte temu - Zimske bebe (5-2).mht
RODA Pogledajte temu - Zimske bebe (5-3).mht
RODA Pogledajte temu - Zimske bebe (6-1).mht
... itd do broja 10-3.
Može se otvoriti i u wordu i u exploreru. ide se avatari i smajlići. Šteta da odmah nismo počele snimati dok smo imali bebe na avatarima...
Molim lijepo da udruženim snagama nastavite :)
Oli, TM je kao ja. Ja isto tako svaki dan jer još svratim u dućan i to bude točno to.Citiraj:
Olivija prvotno napisa
A MM je sada ok jer ima neku foru da može ostati doma ako nema neki sastanak ili sl (to je tzv. home office). Njemu je to super jer nije vezan za ured (čak tamo nema ni svoj stol već kad dođe sjedne di ima mjesta :shock: meni bi to bilo koma, ali takav im je sistem. Ima svoj ormarić za papire, ono kao u onim američkim serijama za mlade :lol: ). Taj home office zvuči ovak super, ali meni to niš ne znači jer on i kad je doma radi kao da je u uredu tak da od njega ne mogu ništa očekivati :roll: ali ipak može on odfurati Ivora ujutro baki (ako malo dulje odspava recimo) jer ja imam fiksno od pol 9 do pol 5, ali na kraju ispadne kao što sam gore napisala :(
zgb cure - jeste za druženje u nedjelju, ako nas vrijeme posluži?
bundek? jarun?
Mi imamo sreću da živimo u manjem mjestu pa i manje radimo izgleda.Imamo i manje love samim time ali uvijek se nešto skrpa.
I manji su nam troškovi života naravno.A budemo više sa Grgom.I još mi se to čini premalo.
Ili možda nas dvoje imamo takve poslove pa imamo takvo radno vrijeme.
Ivček,pusice Maxu da to što lakše preboli.I ja mislim da je bolje da probate preboliti to bez antibiotika ako ide.Neka se organizam sam izbori i stvori imunitet.Znam da je grozno kad mu nije dobro,i ti patiš s njim,ali evo i mi smo preboljeli gadnu boleštinu...srećom pa ga je uhvatilo u noći sa petka na subotu,inače bi i ja odmah odjurila pedijatrici a ovako je ispalo da je sa prirodnim ljekovima skoro ozdravio do ponedjeljka.
Svizac,super si nam ideje dala za učenje i igru.Ja sam isto totalni antikreativac,jedino što jako volim čitati pa sam Grgu zasula knjigama,tako da je pravi mali čitač.
Opet prva!!! :D
Mi danas bili na Bundeku. Konačno - svi troje! Nekak mi je taj Bundek malo pre pre pre otvoren, ne znam nekak mi nema ''dušu''. Ne mislim da je bilo bolje prije dvije godine, već da mi fali malo prirodnog okoliša. Jedino kaj je fakat čisto i što su životinje na uzici. Valjda će bit štosnije kad izraste svo ono drveće što su zasadili kad već nisu spasili više starih. U ''moje'' vrijeme smo se tamo kupali i roštiljali i igrali badminton...
Još ne znam da li da idemo s MM-om na Krk ili da ostanemo doma, nekak je hladno...
Ajde čujemo se za sutra. Mi bismo se družili, samo ne znam kakav je vaš timing, mi se dosta rano budimo (već oko 7 -pol8, hm možda to i nije rano) tako da smo već oko pol 10 najkasnije spremni za izlazak...
Ja bih naravno radije Bundek :mrgreen: bliže nam je, ali doći ćemo gdje će većina.
Puse
Bok! Ja sam jucer bila sa sogoricom na babinjaku. Ona je slavila rodendan u meksickom restaurantu pa sam i ja bila. Bilo je okay ali da budem iskrena jedva sam cekala da dodem doma i legnem pored Eme. Sada sam kod svoje bake u Zaprudu i idemo na Bundek upravo sad do rucka. Ako je netko u blizini nek se javi na mobitel. Pusa svima i ugodan vikend
mi dođemo nakratko.. samo ujutro moram izvaditi šavove.Citiraj:
magriz prvotno napisa
vi samo dogovorite.. i mi navratimo (i MM s nama, meni je još teško "baratati" s Keti). baš bi vas voljela vidjeti. :*
Mi jučer bili na kontroli kozica, nije bilo naše pedijtrice nego zamjena, i tako ja rekla da kašlje pa da je malo posluša i odmah nam uvalila antibiotik :x
Ja pitala je l može bez antibiotika, i da mi malo objasni povezanost viroze i antibiotika (sitila sam se džez!), a ona se spekljala da obično iza svakog virusa u pozadini bude neka bakterija, ma nešto bezveze pričala..
kažem joj da je P nedavno pila antibiotik, a ona meni da nije, da vidi u kartonu da je pila 5.3.!! ma prestrašno!
Sestra mi na izlazu savjetovala da bi bilo dobroo da napravi jednu pauzu od vrtića da se oporavi, a to i namjeravam napravit i poštedit je jaslica još ovaj tjedan, posvetit se inhaliranju i fiziološkoj, a antibiotik nećemo pit jer je rekla da su pluća ok. (al kao, bez Amoxila će oporavak duže trajat..pih razloga..)
Mi imamo sutra najavu gostiju, a i P kašlje pa nećemo riskirat da prijeđe na vaše klince tako da mi ne dolazimo na druženje..
svima ugodan vikend, baš je lijepo vrime (ovo je za Snoopy, hihi)
:love:
Bubica, baš mi nekako teško oko srca kad čitam kako je P. bolesna, a bil aje tako snažna i velika curica ono još kad ste bili tu u mom kvartu... pa te jaslice su stvarno koma. Ja sam isto čula tu priču da se antibiotik zna dati preventivno da ne bi došlo do neke jače upale :/ ne znam stvarno što bih učinila, moram priznati da bih se pojela da se stvarno još jače razboli, a opet... ako je zadnji popila 5.3. , pa stvarno nije dugo pila (moš mislit :evil: ).
Svizac, samo si danas bila kod bake u Zapruđu? Ajde da se čujemo sutra ujutro, samo da ne puše jako . Danas ujutro je dosta puhalo, mi smo se šetali po kvartu, cijeli dan bili vani, umorna sam ko pas.
Puse i laku noć
Ja odoh ujutro s dječicom u Benkovac. Ostajte mi dobro. Puse svima. Javim se ako budem imala odakle, ili ću se domoći džeza i snoopyce, pa će vam one poslati naše pozdrave :heart:
A zadnji put smo isto dobili preventivno antibiotik, a ovaj put je zamjenska pedi to baš ofrlje napravila, čim smo ušli vidim joj na stolu registar lijekova, odmah sam znala da nam ne gine anti..Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
P je inače još uvijek hrabra i velika cura, danas je jedna teta u kvartu procjenila da ima godinu i pol, i sve bolest stvarno stojećki podnosi da nekad i ne mogu procjenit koliko je boli. Žao mi je kljukat antibioticima, radije ću je opet dojit cijelu noć.. ne znam..u istom mjesecu da pije 2 puta antibiotik po tjedan dana, malo mi puno, a izgleda mi dobro, osim kašlja koji je sve rjeđe..
Ivček, kako je Max? :heart:
Bubica,pusa Petri :*
I ja mislim da je dobro da izbjegneš antibiotik tako često.Tako je bratovom malom pedica često prepisivala antibiotike i on sada ni ne reagira na njih a imunitet mu je katastrofa.Naša pedica hvala Bogu ne dijeli antibiotike šakom i kapom i u ponedjeljak kad sam za svaki slučaj otišla k njoj jer je Grga jako ružno kašljao i teško disao ona nam je rekla da mu samo damo neki sirup za iskašljavanje,kapamo nosić i da će proći.Mislim,valjda bi trebalo napravit neki bris ili nešto da se vidi za šta se daje antibiotik.Pa i nama odraslima ih ne daju samo tako,a djeci nek se nađe?!
Vi se ujutro natječete koja je prva...tu se ne mogu natjecat jer s Grgom nikako ne mogu do kompa..ali zato navečer kad on zaspe....ja sam zadnja,ja sam zadnja :P
hehe, moja je cura ipak zadnja zaspala :lol:Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
Hvala svima na vibrama. Očito smo zajedničkim snagama vi, ja i luk pomogli. Maxu temp. trajala samo 1 dan i još mu samo malo curi nos.
U ljekarni mi je žena preporučila od ChildLife nešto za imunitet, ali nekak mu ne bi ništa davala, a ni D vitamin se ne sjetim pa se bojim da ni ne bi imalo učinka.
Snoopy, baš sam ti jučer gledala Bol, mm ima neku tetu tamo pa smo pregledavali snimke.
MM radi od 8-16, krene u 8.50 i dođe doma u 16.10, vikendom ne radi, ali zato ima 3 njemu važna hobija koji odnesu sve drugo slobodno vrijeme. Izgleda da niš koristi od naših m-ova, čast izuzecima poput Magrižinog i Džezinog.
Ja isto radim od 8-16, osim kad imam edukacije onda malo duže, ali ne znam kako će to u buduće biti (koristim priliku da podijelim s vama malo unapređenje na poslu od ovog tjedna). Prvi radni dan me nije bilo.
Danas smo i mm i ja radili (mm mijenjao nekog a ja nadoknađivala jer nisam otvarala bolovanje), a Max bio kod sveki, a poslije smo navratili do Boćarskog.
Sutra bi se družili ako bude vrijeme za biti vani.
Max se raspričao ovih dana, nove riječi su mu: beba, auto, pimpe (pimpek), pupa (pupak), didi (motori i bicikli), teta, voda.
Danas je bio tak slatki: Ja ga ponekad zovem Mišu, dođi. I igramo se danas da ja crtam životinje na post it papiriće, a on ih lijepi na frižider i nacrtam ja miša i pitam di je miš? a on pokaže na sebe.
Druga fora mu je bila na nasipu na Savi, htio se spustiti s brijega i okrenuo se kao da silazi s kreveta i sišao. :lol:
I jede samo onu hranu koju može nabosti vilicom i pojesti sam. Ponosan je što to može pa ako je netko u prostoriji pozove ga , pokaže mu vilicu i tek onda stavi u usta. U problemu sam sad s doručkom jer nemam ideja, do sada je uglavnom jeo griz, palentu, pir, zobene... sve sa žlicom.
Boba je u pravu, a i ORL u Klaićevoj je rekao da ukoliko je bilo koji znak bolesti vezan za uho, grlo i nos da odmah tražim uputnicu jer da je strašno kak pedijatri olako daju antibiotike.
Jutro!
Evo i mene mamurne...D uredno zaspao oko 8 i probudio se oko ponoći....joooooj i nikako zaspat. MM gledao TV i čim je skužio 'mamune' (majmune) na tv budan ko da je jutro! A ja ko drogirana, nit šta kužim nit znam di sam 8) . Ajd nekako se razbudila, papali i nekako je zaspao, ali sam jutros ko zombie. Zato njih dva blaženo spavaju. Nešto se noćas D uskašljao, opet krećemo s inhalacijama, ma imam osjećaj ko da je cilu zimu prehlađen :( .
Ivček :* Maxu, jelda nam je ljepi Bol :D .
Čeksa :D sretan puuuuuuuut!!!!! Nadam se da će mo se napokon srest!
Što se tiče bolesti, zadnji put smo pili antibiotik, i prije njega nam je vadila bris grla da vidimo koja je bakterija, ali bris je bio čist :? . A temperatura 40, i čim smo popili prvu žličicu pala je. A grlo mu je bilo upaljeno i gnojno? Nikako mi nije jasno kako nije bilo nikakve bakterije a antibiotik je djelovao,a čim je zinuo rekla je da je gnojna angina. Poslje nismo ni bili, tako da je nisam ni pitala....
Mi smo već budni i doručkovali smo i spremni smo za izlazak i za druženje.
Di ćemo? Jarun, Bundek?'
Max se probudio u 6 i prije 10 minuta ponovno zaspao. Ja bih krenula čim se probudi, Bundek mi je draži ali svejedno mogu doći bilo gdje. Ne vjerujem da će spavati dulje od sat vremena i još pol sata za jelo i oblačenje.
Ajde Jarun jer Magriz nema auto, meni je Ivor isto zaspao pa kad se probudi bi krenuli (ako mi ga sad ne probude s pucnjavom jer smo pobjedili Mađare u vaterpolu :roll: )
Baš je bilo lijepo druženje danas. :)
Bili prisutni: Max, Gab, Fran, Ema, Ivor, Keti + pratnja. Dječica su nam jako narasla, promjenila se. Nevjerojatni su mi. Samo šteta što nismo bili cijelo vrijeme svi, da malo pročakulamo..
Mogli bi jedan lijepi vikend druženje kod mene, pa nek se klinci zabavljaju po dvorištu/dnevnom boravku..
Mi smišljamo da se preko Uskrsa uputimo put Dalmacije.. MMovi imaju vikendicu blizu Maslenice.. nisam preluda za tim mjestom, ali.. promjena zraka i okoline će nam svima koristiti. A i MM ima rodbinu blizu Benkovca, pa nek se Keti s njima isto malo poigra (baš se vole)..
A mi danas bili cijeli dan u ZOO-u s tatom jer ipak nije otišao na put.
Ja sam skontala da niš od druženja danas kad se jučer nitko nije izjasnio... Znači, pao je ranojutarnji dogovor! Drugi put ću gledat bolje.
I kak je to izgledalo?
Pozdrav od ljubomorne.
Iako, nemrem reć, bilo je i nama fora. Samo sam krivo skontala za slona. Stiže tek krajem travnja :cry:
I super mi je onaj kavez za ljude, konačno sam i ja ušla. Mislim da bi trenala bit neka fora sa zatvaranjem vrata na barem pola sata da ne možeš van, to mi je tek onda performans... s predumišljajem...
Ela je od hrpe životinja najviše gledala cvijeće :lol:
Di su fotke?????
Zvrk, baš mi je žao što nam se niste pridružile. Ma to je jako teško uskladiti, svaki bebač ima različiti raspored spavanja tako da smo i Ivor i ja došli na kratko ali barem smo se vidjeli sa ekipom i taaako su svi slatki da nemrem vjerovati.
Cure su slikale, pls pls stavite slike na web ili/i mi pošaljite koju jer ću si definitivno dati razviti. Tako su bili slatki kad smo ih sve pošlihtali na onaj pješčanik, kao neki photo session za neku reklamu :lol:
Ajmo cure slike na vidjelo!