Samo prije i nakon uzimanja.
Printable View
Samo prije i nakon uzimanja.
evo, da javim razvoj situacije.
jure je prizdravio.
temp nema, povremeno zakašlje produktivno, uši da ne bole, možda samo malo kad ga povučem za njih.
davala sam mu: flu relief, uhobolju i belladonu. citrofit 3 x dnevno.
ali, sad je kaja zafibrala, kašlje, zeleno iz nosa.
jutros od 11 sam joj skidala temp belladonom, svakih 20 minuta, ali bezuspješno, jer joj je u 13 temp bila 39 i dala sam joj čepić.
sad joj opet raste, belladona ne pomaže :(
Nije nužno Belladona za skidanje temperature, ako je bezuspješno pripravak je očito pogrešan. Ja T. skidam temperaturu s Pulsatillom i on je baš dijete iz opisa koji je kopirala MamaRibice "... su blaga, nježna i plačljiva... ...Ova djeca žele da ih se drži, mazi i pazi." pa ako prepoznaješ malenu u tome, možeš probati skidati temperaturu s tim pripravkom. Preporučila bih ti svakako knjigu Romane Đekić "Homeopatija za svakoga" baš za tu prvu pomoć i snalaženje među pripravcima.
Inače, ja konstitucijski dajem 3-4 puta dnevno kad se neka bolest tek počne zakuhavati i otkako to uzima nijednom se ništa nije zakompliciralo. Možda vam i potencija ne odgovara? Mi smo svašta isprobavali dok nismo došli do kombinacije koja nam dosta odgovara, a mislim da ima i još mjesta za poboljšanje. Puno pomaže zapisivanje simptoma i reakcija na pripravke i što više to pratiš, više stvari ćeš znati uočiti i sama. Vjerujem da je strašno bitan angažman roditelja jer smo mi ti koji prenosimo informacije i vidimo što se dešava iz prve ruke.
pametno zboriš :love:Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
da, kaja je dok je bolesna, upravo takva, plačljiva, hoće se nositi, traži pažnju...
i još nešto.
evo, probudila se sa 37.8, da li joj već sad početi "skidati" temp ili vrijedi pravilo kao i za panadol :?
:*
Mi homeopatiju koristimo pod istim uvjetima kao i npr.paracetamol.
Temperaturu u pravilu ne skidamo dok god je dobro opće stanje organizma .U svakom slučaju bolje je čekati dok ti nije jasna slika,ako stanje nije teško.
Osim toga ,vrlo često se događa da remedije je dobra iako se temperatura u brojkama nije spustila(ili se spustila minimalno),ali je opće stanje puno bolje.
izgleda da ona nije ni pulsatilla dijete :(
jutros od 9-10 sam joj spuštala temp sa njom svakih 15 minuta, a umjesto da se spusti, narasla je sa 38.2 na 38.5 :cry:
uglavnom, dala sam joj još jednu globulucu i uspavala je vidit ćemo za 20-ak min kad se probudi, možda se probudi zdrava :/
doma još imam flu relief, chamomilu i thymo :/
tete u apoteci rekoše da "flu" diže iz mrtvih, skida temp... al njoj nije pomogao.
uz to kašljeeeee, okice su joj vodene, podočnjaci crveni, grintava je, plačljiva, ne može se sama zaigrati :(
:love: i :* svima
molžda ipak je pulsatilla dijete :/
evo se probudila i temp joj je spala na 37.9 :D
dkle, stanje se poboljšalo.
znači, sad ne dajem ništa , ako se pogorša, opet jednu po jednu globulicu...do poboljšanja.
ipak, trebalo joj je sat ipo (i 5 globulica pulsatille 30C da joj temp prvo poraste sa 38.2 na 38.5, a zatim se spusti na 37.9)
je li to ok :?
wana, ako već ne želiš pedijatru na tvom mjestu bih otišla kod homeopatice, ovakvo kombiniranje na svoju ruku mi se baš ne čini idealno.
evo se popela na 38.8 :/ pa sam joj opet dala pulsatillu
Slažem se.To sam zaboravila i napisati...Citiraj:
Frida prvotno napisa
Toliko pripravaka ,pa bili oni i homeopatija nikako nije dobar način.
Svakako konzultirajte homeopata i nabavite nekoliko dobrih knjiga prve pomoći.Što se tiče teta u ljekarni i pripravaka ,moje mišljenje je da one u pravilu nemaju iskustva niti znanja o osnovnim principima.
Pročitaj na kombiniranim pripravcima koliko je remedija u njima pa će ti biti jasno koliko ste energija smiksali zajedno u kratkom vremenu...
Čak i da je neka od remedija u kombinaciji dobra nećete znati koja,moguće je da je potencija preniska...
Ako nemate iskustava i literaturu,ja bih radije ništa ili paracetamol...
Da bi odredila pravi pripravak trebala bi odgovoriti na pitanja kao u ovom upitniku
http://www.abchomeopathy.com/go.php
na hitnu ne mislim ići, a kod hom smo naručeni slijedeći tjedan.
uhvatili nas blagdani...
sve u svemu, vraćam se klasici...do daljnjega
Ne mozete nazvati homeopata? Sigurno moze telefonom dati neki dobar savjet.
možemo, ali ta hom je juri odredila konst lijek, kaji nismo još radili obradu.
kad sam je prvi put zvala (radi jurine upale tada) rekla da ne može ništa dok ne odredi konst lijek, tako da jenije imalo smisla zvati
Ako jos nije odredila konstitucijski, moze ipak savjetovati i preporuciti neki lijek za ovo akutno stanje.
Ako je odredila konstitucijski, a on ne djeluje, opet bi trebala savjetovati neki lijek za akutno stanje.
Kod viroza i prehlada je ponekad jako tesko odrediti lijek, pogotovo ako nemas iskustva. Savjetovanje s homeopatom bi u svakom slucaju pomoglo. On ima puno iskustva, a ima vec i neku sliku tvog djeteta :love: