-
Ma cijeli odjel na VV je odličan! Ja nemam nikakav ni strah, ni nelagodu, ni nervozu kada idem gore jer me uvijek netko od njih utješi ako nešto nije dobro. Dapače, gore se baš dobro osjećam bez obzira na sve probleme. A o dr. L je već sve napisano i izrečeno, nema se tu više što nadodati. I kada netko radi s nekim tko je tako poseban, naravno da i ti postaneš takav. I dr. A je odličan i mislim da se vrlo brzo uklopio u tu pozitivnu atmosferu.
-
Moj/naš pohod na VV počeo je juče - tatalni fijasko!
Tek otvoreni karton netragom se izgubio, nema ga kod sestara, nema ga kod dr. :? :? Ako ga je netko od pacijenata pokupio slučajno, he he - samo prazna fascikla!
Tako, čekamo mi, čekamo, čekamo, ulaze pacijentice, neke same, nake s mužićima, stižu trudnice, čekamo, stiže još trudnica, čekamo.. I ode zadnja pacjenitica - gle čuda, trudnica!
Mi već na rubu živčanog sloma; dr. L. me u prolazu upita koga čekam? Vidio čovjek da smo se moj ljubljeni i ja ushodali, nervozni ko leptiri.... :mrgreen: Ali, barem sam imala doca samo za sebe slijedećih pola sata!!!
Nadam se da će naši budući dolasci na VV biti daleko normalniji i da ćemo i mi, na ovaj ili onaj način, imati svog :saint:
-
Iva_luca, utorkom popodne se na VV primaju trudnice. Pripremite se na žešće čekanje na VV-u, to je tako, osim kad si u režimu folikulometrija (tj. u postupku), onda ide brže. Kažu da je kod novog doka manja gužva. Savjetujem obavezno ponijeti neku laku literaturu - ja imam specijalne knjige za VV- npr. kratke priče ili one knjige bez puno likova da se lako prati radnja. Ili kupite par novina. Sretno!
-
Cure, presretna sam kad cujem ove vijesti o VV, da se situacija popravila i guzva svela na podnosljivu. Ja nikad nisam bila na VV ali znam jako puno cura koje su tu zatrudnile medjutim smetalo im je beskrajno cekanje, guzva i soba gdje partneri daju uzorak spreme. Je li se i ta soba popravila?
U svakom slucaju, svim curama na VV zelim da sto brze dodju do svojih bebaca.
-
Soba je zasad nepromijenjena, ali valjda će jednog dana i to doći na red...
-
bebomanka
vega- :D Predivno da si T! Molim te da mi napises kakvu si stimulaciju imala??
Ili bilo koja druga T sa VV.Bas me interesira kakve stimulacije koriste.
Ja sam bila narucena za lipanj na IVF ali cu ga na zalost morati otkazati jer nikako ne mogu dobiti godisnji u to vrijeme a jos k tome mi je dr.L.rekao da moram bit u Zg.od 2 dana prije M pa sve do ET-a st bi izaslo i na preko 3 tjedna a to mi je neizvedivo :cry: Jako mi je zao da ne mogu ici kod njega.Sad smo krenuli u postupak na IVF-poliklinici.Pocetkom iduce god.imamo termin za Maribor ako ovo ne uspije,a ako ni Maribor ne uspije,dajem otkaz i idem kod dr.L. i ako treba do Amerike!!!!!! :evil:
-
:D :D :D :D
Ovo su super vijesti, ja idem na VV 8.5.
Veselim se cure ovome što kažete...
U svakom slučaju po povratku očekujte više informacija, lijepo ću ja to sve ispitati i vama od :heart: sve prenijeti. Doduše ne idem u Lučija nego u mladog dr. A :love:
-
Je , je stvarno je puno trudnica gore :D :D :D
-
Bebomanka, pitala si za protokole na VV?
3. IVF pokusak u 04/07 je za mene zavrsio pozitivnom betom. Stimulirana sam s 3xMenopur (ukupno 33kom). Od ukupno 14 JS oplodilo ih se je 7 (1 blastocista, 2 morule, ostala 4 slabije razvijena). Ne znam koliko je ovakav protokol za tebe relevantan s obzirom da ja spadam u klub 38+. Uglavnom moja su iskustva s Menopurom bolja nego s Gonalom iz 2. IVF-a (4 oplodjena od 17 JS). No reakcija na odabrani protokol je vrlo individualna, a cesto ovisi i o samom ciklusu. Na VV mi je spomenuto da bi za optimalno podesavanje protokola stimulacije svaka pacijentica trebala 3. dc napraviti hormonalne pretrage. No to je u ovakvom sustavu rada prakticki nemoguce.
Moje iskustvo s polustimuliranim protokolom iz 1. pokusaja IVF-a je lose: klomifen potom 2xGonal: 3 krasne JS, oplodjenih: 0 !!
No kao sto rekoh to s protokolima je vrlo individualno. Za mene u svakom slucaju je Menopur bolji izbor nego Gonal. Inace se preporuca zenama koje su sklone hiperstimulaciji tj. kod kojih se zeli dobiti manji broj JS. Idealno je po IVF-u dobiti oko 10tak JS. Citala sam neke studije da je uspjesnost (broj ostvarenih trudnoca) Menopura oko 5% veca od Gonala usprokos prosjecno nizem broj JS po IVF postupku. Da ne spominjem da je cijena Menopura oko 40 kn niza od Gonala sto nije zanemarivo kad spadas u 38+, tj. placas lijekove i ca 3500kn za participaciju za postupak.
-
Sanja o kakvoj paricipaciji je stvar? Zar preko 38 nema se pravo na besplatne postupke a plačaju se lijekovi?
-
Loki, VV je uveo plaćanje participacije za žene iznad 38 godina.
Iako po zakonu žene imaju pravo na besplatne postupke uz uputnicu, na VV to nije tako.
Ukratko ICSI koji je najskuplji se "participira" s 4.750 kn casha.
-
didicro, to bez lijekova? Ups, valjda je njihova strategija da ipak svi pređemo preko 38 privatno, cijene su li-la ili?
-
I "participiranje" se naravno ne može overridat privatnim zdravstvenim ili tako nečim... Pitam, ne skitam, postat će mi uskoro relevantno...
-
Cure, znate li jel se ova participacija plaća samo za 38+ ili ju plaćaju i svi oni koji su "ispucali" 3 postupka?
-
Vjerojatno plaćaju svi, ali nisam sigurna.
-
Ina, pa to je već stara stvar. U primjeni više od godinu dana na VV!
Da li plaćaju svi koji ispucaju svoja 3 postupka ne znam, jer sam ja već imala 38 godina kada sam platila tu "participaciju". Iako do tada nisam iskoristila 3 besplatna postupka s lijekovima.
Kada sam išla prvi put propisao mi je Gonal F koji tada nije bio na listi HZZO pa sam ih morala sama platitit, drugi put i jedini put sam dobila Gonal F preko bolnice pa nisam ništa platila. Treći put sam već imala 38 godina pa sam platila i lijekove i postupak. A i embriotransfer smrzlića sam platila oko 1.300 kn.
Znači postupak se "participira" iako još donesem i uputnicu od svoje dr. Račun sam priložila u svojoj poreznoj prijavi pa ćemo vidjeti da li ću dobiti povrat poreza.
Zaključak: ako se ide na stimulaciju onda se financijski isplati jer je sam postupak ipak jeftiniji od privatnih klinika i Maribora.Ako se ide u prirodni postupak bez stimulacije onda je to slično s privatnim klinikama a opet jeftinije od Mb.