meni je m. prvi put pala sa 4 mj. sa kreveta na parket. katastrofa. naravno da sam mislila da se to meni ne moze nikako dogoditi. odrolala se i to dva puta. treci put na pod. i to sve dok sam otisla u drugu sobu po cistu pelenu.
Printable View
meni je m. prvi put pala sa 4 mj. sa kreveta na parket. katastrofa. naravno da sam mislila da se to meni ne moze nikako dogoditi. odrolala se i to dva puta. treci put na pod. i to sve dok sam otisla u drugu sobu po cistu pelenu.
zacudo ali nije mi pao!
:?
no sa 18 mjeseci je usred noci ISKOCIO IZ KINDACA... na glavu... je sam bila u krevetu do njega ali ipak je bilo mjesta izmedju i to mjesta bez tepiha, goli parket... a ja sam se bas probudila sekundu prijeda ga bas vidim kako leti... ali ne dovoljno rano da skuzim da je na nogama i da nesto sprema...
obicno ga u to doba prvog budjenja uzmem sebi u krevet pa mi, srce moje, je htio uskociti da se ne moram dizati :lol:
izbusili smo jos nize rupe za podnicu slijedeci dan i vise to nije ponovio...
za sad...
noa je pao par puta s kreveta kad smo nas dvoje spavali sami (imao je oko godinu dana)
iako bi bio daleko od ruba
ogradila bih ga jastucima, al ipak je uspijevao pasti preko
onda sam mećela deke i jastuke i na pod da ipak sleti mekše ako opet uspije pasti, al on bi redovito fulao i to, ne pitajte kako :roll:
uglavnom, njemu nikad ništa, nekad čak ne bi ni zaplakao, a ja ko da je mene netko bacio sa nebodera
jako ružan osjećaj
ah zaboravila sam napisati, da luka je par puta 'pao' s kreveta ali kreveti na kojima spavam ja su niski, samo podnica...
nije se ni probudio 8)
...ah, Gabi kao bebica, skupa sa sjedalicom koja ju je poklopila, glavom na kuhinjske pločice. Drugi put je bilo s tobogana u parkiću.
Kikić je s nekih mjesec dana uspio ispasti iz kolica. Kliznula su mi s "ravne" površine. Barem sam mislila da je ravna i nisam ih zakočila. Scena k'o iz Krstarice Potemkin, samo s tri stepenice.
Oboje živi, zdravi i živahni.
Nama je Novi pao sa 4 i sa 5 meseci.
Prvi put, sa 4, je pao sa kreveta iako je bio postavljen pod pravim uglom u odnosu na ivicu s koje je pao.
Nemamo pojma kako je uspeo.
Naravno da je bio potreban samo sekund, i naravno da smo ga vodili na hitnu, i cak tamo saznali da ne mzoe da mu se uradi uzv glave jer su mu vec bile srasle fontanele.
Sledeci put se kotrljao preko celog kreveta i na kraju pao, ali na meki tepih, nije ni zaplakao.
Od tada spavamo na podu.
Jesu i moji dečki padali.
G. jednom sa 5 mj. u dnevnom spavanju opkoljen jastucima na našem krevetu - bilo strašno za nas mlade roditelje, njemu ni bilo niš.
M. kod bake i dede slično tako i jednom iz kinderbetića sa cca 1,5g.
No najgore je bilo kada je na M. krevetić pao polusuhi božićni ogromni bor usred noći. Nismo znali šta se događa. Srećom se zaustavio na ogradici krevetića (do našeg kreveta), a nas sve zasuo suhim iglicama i kuglicama. Djeca su odspavala dalje.
T. mi je pala jednom, dok je imala 2 godine, igrale smo se na bracnom krevetu i ja sam ju, u igri, odrolala s kreveta. a mislila sam da nije tako blizu ruba. na srecu, toliko se smijala da joj je jos smjesnije bilo kad je pala na pod (krevet nije visok). ali, zato sam ju masu puta znala u toku noci "pricepiti".
S. sada spava sa mnom i vec sam ga par puta isto po noci "pricepila". on, bogec, pak tak tvrdo spava da niti ne skuzi moj lakat ili da sam mu se nalegla na rukicu :(
na svu srecu, ja se nekak odmah probudim cim "pricepim" djecu. valjda mi se u snu upali neka lampica koja veli da nekaj nije u redu...
I Lovro je pao iz kinderbeta..najveći bed mi je bio jer je pao između kinderbeta i vrata od balkona..a ja na balkonu vješala veš...da mi nije bilo tadašnje šogorice koja je s druge strane dojurila i izvukla ga ne znam kako bi ga digla...ja sam se doslovno oduzela..njemu, naravno, nije bilo niš'
2 puta sa kreveta
sa 7 i 11 mjeseci
1 put kad sam ju pokušala zavezati u maramu na "budha" način, licem prema van- ispala mi je i srećom se zaustavila na ormariću u hodniku...imala je šljivu pod okom. Skoro sam umrla od straha
Kad je prvi put pao kad je ko u crtiću trčao po prostoriji s pločicama na podu i stao na autića koji se otkotrljao prema naprijed, a on bubnuo glavom na pod pred mojim očima, tako da se sve zatreslo, shvatila sam da su svi padovi prije toga bili bezveze :roll:
Doduše, MM kaže da je bilo još gore kad je u igraonici pao s pola metra visine na tjeme :shock:
jao meni majko moja, hvata me panika kad samo pomislim sto nas sve ceka i kakvih padova bude... kukulele!!! :shock:
prvi puta zveknula s kreveta s 5 mjeseci. od tada pala još 3 puta... meni je ipak najgore bilo kad je puta puknula glavom u štok; spremile smo se za šetnju.ona upakirana u marami na leđima. taman prolazimo kroz vrata a ona se energično nakosi i odalami u štok s čelom. užas.
naravno da je pala. i to kad sam se okrenila na točno 5 sekundi.
ležala na našem krevetu, imala 3 miseca i ja bila uvjerena kako je još toliko mala da se ne može niti pomaknit. kad tamo - ona se guz-puz-mic i pljus sa kreveta na glavu.
i svo zlo bilo u tome. pritrnila jesam, ali eto bilo pa prošlo.
neka joj to bude najgori i najveći pad u životu.
ali smo se uvjerili kako nije i neće bit jer nam je sa nekih godinu dana doslovno priletila krevet i sletila opet na glavu na parket. ni dan danas nam nije jasno kako je ona to izvela. čak je ni mm nije uspio uhvatit kojom brzinom je letila zrakom.
Nedavno sam citala ovaj topic i bila sretna i zadovoljna kako moj Jan sa gotovo 11 mjeseci jos nije zavrsio na podu.
Nije proslo ni par dana... Bio je nemiran cijelu noc, pa sam ga uzela podojiti u nas krevet. I tako on zadovoljno cuca, a ja zaspem. Nakon nekog vremena cula sam najtupiji udarac na svijetu (kojeg jos uvijek sujem u glavi) i nakon 2 sekunde vrisak. Jan se otkotrljao na pod. Krv mi se sledila, pa sam u sekundi bila pored njega i podigla ga. Na srecu nije mu bilo nista, osim sto se prestrasio, pa sam ga umirila cicom, i vratila u njegov krevetic.
Ah :mrgreen:
Kako smo dugo bile hospitalizirane, u bolnici mi usadili strah od padanja beba pričavši iz dana u dan svakakve grozote kako su djeca padala pa i vežu... imala noćne more pa svuda nastavljala ublaživače pada, zlu ne trebalo.
Hvala Bogu. Bilo je ovako. Spava s nama i prije i poslje, nekih tjedan dana imali smo trening, kao uspjet ćemo ju naučiti spavati u kinderbetu :lol: Uglavnom, ustajala sam tisuću puta i bila toliko iscrpljena nastojanjem da ostanem budna da sam zaspala, a curki mi iskliznula iz ruku, bila je 7 mjeseci. Na podu su bili jastuci koji su bili višak noću. Ne znam jesu li te večeri bili tamo namjerno ili slučajno, ali sva sam se naježila razmišljajući što bi bilo kad bi...
Od tog trenutka pa do kad poželi, ima pristup bračnom krevetu, To je ipak najprirodnije. Tada sam shvatila da ne treba slušati druge, svatko zna što je za njega najbolje...
Ne samo da je pao (s oko 6 mjeseci), nego mu je i krv išla iz usta a ja nisam odmah mogla pogoditi otkud :shock: . Na kraju se pokazalo da je pukla ona mala opnica između gornjih zuba i usnice. Pedijatar kaže da to nije ništa strašno i da se često događa. Uglavnom, užasan šok, ali zaraslo je valjda isti dan.
Odonda je pao još dvaput.... Bez posljedica.
Nika mi je prvi put pala sa mjesec dana. Krenula sam ju spustiti u košaru i nekako mi je počela kliziti iz ruke. Ko u crtiću, ja hvatam bebu, jedna noga mi zapinje za nogu od stola, druga klizi po parketu, ona sve više izmiče s mojih ruku i tres i ona i ja na drugi kraj sobe. Bilo mi je grozno, zgrabila sam ju na ruke i počela plakati, tresla sam se ko prut, a ona je prvo vrištala nekih pola minute a onda se počela smješkati u stilu ne boj se mamice nije mi ništa.
Drugi put je bilo sa 6mj, na krevetu, zagradili smo ju posteljinom i privukli njen krevetić, ja sam u drugu sobu skoknula nešto obaviti a ona se izvrtila, odgurala krevetić i između njega i našeg kreveta pala.
Fala bogu, nije joj ništa bilo osim što se jako prepala.
2x prvi put sa 3 mjeseca bili kod mog brata na spavanju i posto je krevet bio mali stavim viktoriu u kolica,u neko doba noci cujem tras onako u mraku pipam a ono djete na podu,fala bogu nista nije bilo,drugi puta prije par dana spavamo ujutro u bracnom krevetu nas dvje i opet onaj zvuk tras i plac,trgnem se a ona lezi na solarijumu koji je sklopljen pored kreveta sreca bila slozena debela deka na njega,inace se mogla lupit od ostar dio!
uf... :( ...čitam vas i baš mi je žao malih mišića...
Moj, srećom, još nije pao i tako se bojim toga...a znam da će i to siguro jednom doći...
Oboje vise puta...
Moram priznati da mi je cudno kada netko napise da mu klinci nikada nisu pali....
Pao je s naseg kreveta jednom, imao je oko 11 mj.
Slucajno sam i ja zaspala a on se probudio i pao. Malo je zaplakao jer se uplasio...nije mu bilo nista, nakon 5 min. se smijao i sve zaboravio.
Meni je bilo grozno!
Ne nužno. 8)Citiraj:
Maari prvotno napisa
Moj hahar nikad nije pao - voljela bih zasluge za to pripisati sebi, ali prava je istina da je bio prilično fizički inertno dijete i nije pokazivao neku pretjeranu želju za akrobatskim pothvatima.
Sad već duže vrijeme zna sići s kauča, tako da je opasan period što se tiče padova prošao. Sad počinje nova sezona, padovi vezani uz hodanje, trčanje...To sumnjam da ćemo uspjeti izbjeći.
Luna, to dijete mora proći. Pa kako će se naučiti dignuti ako ne padne! :)Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Pao je jednom. Mi kombiniramo spavanje zajedno i u krevetiću no kako se počeo okretati u snu tako je samo bubnio sa našeg kreveta i odgurnio krevetić koji je doslovno bio zalijepljen za naš krevet. Dakle pao je između našeg kreveta i svog krevetića, zaplakao, a ja sam se ko ofurena trgla iz sna. Više nema spavanja u takvoj kombinaciji :/
Pala mi je jednom,sa prematalice.Imala je 4 mjeseca,a ja sam se okrenula da uzmeme pelenu iz ormara(zašto to nisam prije pripremila :evil: )
Igrala se sa nožicama,zamahivala i doslovno od siline zamaha napravila kolut naprijed i bum,na pod.Meni na očigled :(
Strašno sam se prepala jer je mala tako vrištavo plakala ko nikad prije.
Odjurili smo na hitnu,slikali joj glavicu,sve je ispalo ok,ni potres mozga nije(hvala Bogu)zaradila.
Još je nekoliko dana poslije vrištavo plakala,umjesto normalnog plača.
Zatim je i to prošlo.Samo ja znam kako sam se jadno osjećala tada.
joj, vi sve spominjete krevet... a ja sam sad u petak imala prekrasan početak dana:
dođem na posao i zovu me od doma (moja mama kod kuće čuva mog Mislava- 16 mj)- nemoj se uplašiti, ali on se skotrljao niz stepenice...
na vrhu se nagnuo da nešto "kaže" maci, izgubio ravnotežu i loptao se dolje do podesta (cca 8 stepenica). srećom, sve je obloženo tepisonom, glava tvrda, kosti mekane i samo se ogrebao na jednoj strani lica.
čak nije puno ni plakao, ali mi je zato poslije sve demonstrirao :lol:
baka je naravno bila na rubu nervnog sloma i još je smirujem, a ja da i ne pričam.
i kak da sad mirno spavam dok ne navrši tridesetu? :(
a ne znam kako ga spriječiti- stalno se njegdje vere, pentra i ničega se ne boji, a sve hoće "sam". a kaj su već neke spomenule- dovoljan je trenutak i nema koristi ni kad si blizu. jednostavno ga ne možeš u tom trenutku uloviti. :?
da,i meni je taj zvuk ostao i dandanas u glavi.noge su mi se odsjekle i mislila sam-samo da ga čujem kako plače :love:Citiraj:
ronin prvotno napisa
meni je danas s kreveta u noći dropnula... cura poletjela :)
ALI imali smo ispod pregršt deka, pokrivača i jastuka... :lol:
tako da joj je ja mislim čak bilo i zanimljivo u snovima...
nije se ni probudila, samo sam je uzela i natrag u krevet...
čudi me da me to probudilo...
uglavnom, na stranu estetika, uvijek, ali uvijek s lijeve i desne strane kreveta je sve osigurano i mekano... za svaki slučaj...
e pa dobro nam došlo...
ovu noć bi inače bili horori...
Bila je već jednom ovakva tema. Janko je pao s kreveta jednom kad je imao 5 mjeseci i još kasnije kad je već bio malo stariji, spavao je, vrtio se, izmaknuo jastuk koji ga je trebao "čuvati" i opal je u snu, ja sam spavala kraj njega :( .
Ali sve je prošlo ok.
Da. Pala je 2 puta s kreveta u igri. Ja sam se rasplakala prvi puta zajedno s curkom.
nekoliko puta kad je bio manji na moj uzas i ja sam plakala vise nego on........bilo mi je strasno i jako sam se bojala,no sve se zavrsilo ok
Još se tresem.
Danas na kupanju nam se to desilo!
MM i K su se igrali na ležaljci u vrtu na način da je MM sjedio raširenih nogu i polegao K između. Tako su se škakljali, pričali , a ja ih s ljubavlju gledala. i otišla po kavu. vratila sam se sa kavom, MM pružila šalicu, a on je , da bi ju prihvatio i odložio sa svoje strane, spustio stopalo sa ležaljke na pod i u tom djeliću sekunde K se išao okreniti na trbuh, prebacio noge i skotrljao se sa ležaljke na zemlju!
Mene je najviše zaprepastila moja reakcija. Inače sam kukavica i u napetim situacijama uvijek pobjegnem i počnem skrikati, ali da ću tako reagirati i kad mi dijete padne na pod nisam ni sanjala!!! nadam se da je moja reakcija podsvijesno povezana sa tim što sam u tom dijeliću sekunde uočila da je MM bliže K i da će ga on dignuti, nadam se jer me to sad cijeli dan izjeda. U trenutku kad je pao, ja sam otrčala na drugu stranu skričući i gurnula glavu u pod!
K se najeo zemlje, ima malu šljivicu na glavi, raskrvario je gornju usnu i ogrebao rame i koljeno.
Nakon prvotnog šoka stavila sam ga na sisu i smirio se. Nismo išli na hitnu jer se normalno ponaša. smije se, okreće, jede nogice i priča.
da ima potres mozga bi li se normalno ponašao? :shock: :(
da ima potres mozga povratio bi. (ako se ne varam). samo ga pripazi nocas. sve ce biti okej :heart:
M.a.r.t.a. nadam se da je mali miš skroz zaboravio svoju odiseju. :*
a što se tiče padanja, kad je otvoren ovaj topic nismo imali takvih iskustva.
sad mogu odgovoriti na postavljeno pitanje - da, čak tri put! :(
od čega dvaput u snu s kreveta jer je mali zvrk i još uvijek nemam pojma kak je uspel u snu proći sve one barikade koje smo mu postavili...
Mi smo danas postavljali barikade(nakon 2 pada) u spavaćoj sobi jer kinderbeta nemamo(a ne bi ni stao).
Jakov zadnjih nekoliko dana krene u akciju(kao nastavak dnevne) dok još ni ne otvori oči, znači na ruke, noge hop i juriš na kraj kreveta. Po danu na tom kraju stane a nakon buđenja nastavi i dalje.
Uglavnom, spavaća soba nema baš estetski štih. ;)
Mi se držimo one "jednom k'o nijednom". Tako da je zveknuo više puta :roll: .
Danas je super. Osima šta me jutros neugodno iznenadio obilnijom pelenom nego inače. Morala sam i posteljinu mjenjati :lol:
Vjerojatno mu je tijekom noći sve to sjelo u njegovoj maloj glavici pa je skužio kako je gore mogao proći ;)
jao meni je T s osam mjeseci zveknula s kreveta
spavala je ko top na sredini kreveta, uz rub su bili veliki jastuci a ja sam se maknula od nje na minutu i čula tup najgori zvuk na svijetu!
drito na parket
niš joj nije bilo ali sam se dobrano grizla mjesecima poslije
Evo ja ću prijaviti treće padanje. Neki dan ujutro, ja sam zaspala kraj nje na velikom krevetu a ona se nekako provukla ispod mojih nogu i pala na parket. Znam samo da sam kroz sam čula taj odvratni tup a probudio me plač :( Imala je malu šljivu na čelu, ali bilo pa prošlo, bogu hvala. Ali ja se grizem što je to već 3 put u 9mj. i naročito što sam uspjela zaspat dok je ona bila budna :(