drago mi je da ste dobro :love:
da, treba to pisati... alergična sam te izjave "dobar vozač"
Printable View
drago mi je da ste dobro :love:
da, treba to pisati... alergična sam te izjave "dobar vozač"
Super da je sve prošlo dobro! :*
Joj, koji je to bio šok, ja se stresem i pri samoj pomisli. Ja sam (kuc-kuc) samo jednom bila jako blizu veće nesreće i izbjegavam tu cestu, a kad i idem blizu osjećam se čudno i imam grč u želudcu. Vraćala sam se navečer od frendova i izletjela mi srna. Srećom vozila sam sporo i uspjala sam stati na mjestu. Srna je pobjegla, a ja stala sa strane i čekala da dođem k sebi, sva sam drhtala od šoka... A djeca su mirno spavala u svojim sjedalicama i nemaju pojma da je išta bilo
Ne želim ni pomišljati kako bi nevezana beba letjela po autu ili kako bi netko tko vozi brže pregazio srnu, sletio s ceste i poginuo. Ili da je netko bio iza mene i "napucao" me u toj sekundi...
I potpisujem vas sve u vezi sjedalica, pričanja o njima itd. Na ovom forumu smo uglavnom svi svjesni važnosti pravilnog vezanja u autu. Velika je žalost što te priče ne čuju i ne čitaju oni koji bi trebali, koji još nisu svjesni što se sve može dogoditi i koji ne vežu djecu jer su dobri vozači i idu samo do dućana, a još žalosnije što ako i čuju na drugo uho im izađe van... :(
Što se tiče sjedalica mislim da bi morali zamjeniti- i naplatiti od osiguranja ;) ... I mene zanima Ančićin odgovor
i ja se vežem na stražnjem sjedalu i kužim da me ponekad ošine pogled onih koji se ismjehuju.... ali ja sad tek imam jedno biće kojem sam najvažnija na svijetu, a koje je meni sve na svijetu i ne mogu si dozvoliti da ne pazim maximalno koliko mogu!Citiraj:
(maša) prvotno napisa
i ja se vežem na stražnjem sjedalu i kužim da me ponekad ošine pogled onih koji se ismjehuju.... ali ja sad tek imam jedno biće kojem sam najvažnija na svijetu, a koje je meni sve na svijetu i ne mogu si dozvoliti da ne pazim maximalno koliko mogu!Citiraj:
(maša) prvotno napisa
Draga Lut, potpisujem te skroz i šaljem milijardu dobrih vibrica svima vama da se brzo oporavite od šoka :love:
:love: :heart:
Lutonjice, glavno da ste dobro. Saljem vam veliko :heart:
dok se Ancica ne javi samo cu pejstat odgovor sa maxi cosija.
inace, ne znam koje sjedalice imate. bilo bi idealno vidjeti direktno sa njima za koje brzine oni preporucaju zamjenu
odgovor za AS u kojoj nije bilo dijete kod sudara
odgovor za AS u kojoj je dijete bilo u trenutku sudaraCitiraj:
I have had an accident while the car seat, without child, was fitted. Should the car seat be replaced?
This depends on a lot of factors and there is no simple answer to this. The load on an empty car seat is, of course, less. If it is a minor accident, the seat may not be damaged. We can only recommend that you contact your retailer and explain clearly at what speed the accident took place and whether the car was hit from the front, side or the rear. In case of a frontal collision at more than 20 km/h with an empty seat, we recommend that you replace both the seat and the car seat belt. Both the seat and seat belt may be damaged by invisible damage or stretching and therefore are no longer safe. It is almost impossible to determine the effect of the accident on the safety of the car seat. This would only be clear in a second accident and this is exactly what we want to prevent. If you are in any doubt at all, we recommend that you replace the seat after an accident and destroy the old one. In most cases your car insurance will reimburse the damage.
Citiraj:
I have had an accident while the child was sitting in the car seat. Can I still use the seat?
We recommend that the seat should no longer be used. At impact speeds from 10 km/h invisible damage may occur. In this case to be on the safe side you should replace the seat. In this case destroy the old seat to ensure that it cannot be used for another child. If the car can be repaired, also have all the seat belts activated during the accident replaced.
eto, odgovori cisto orijentacije i razmisljanja radi
hvala!
inače imamo maxi cosi 0-9 i roemer king 9-18
mislim da slične FAQ ima i romer. malo poslije mogu potražiti.
jedino se radi o razlici sto su u pitanjima frontalni sudari, a vas je bio odozada :/