nemam problema s tim. učim ga samo da ne liže pipi neg da pije iz ruke
nikad nije bio bolestan,a tete zaista ne mogu trčat za svakim klincem koji se zaleti po gutljaj vode
Printable View
nemam problema s tim. učim ga samo da ne liže pipi neg da pije iz ruke
nikad nije bio bolestan,a tete zaista ne mogu trčat za svakim klincem koji se zaleti po gutljaj vode
Ovdje stvarno nitko ne povlači pitanje da li su tete dobre ili loše. Ja sam sa lavićevim tetama zadovoljna i znam da vrtić ima dobre i loše strane.
No kako sam već rekla, ne mogu si priuštiti čuvalicu, i moram biti spremna na kompromise.
U ovom slučaju neke su tete nadgledale djecu na igralištu, neke su bile unutra, iskreno nisam pratila, ali znam da znaju da djeca tako piju i ostajem kod toga da nije u redu iz puno razloga.
Ne može teta na sve njih paziti istovremeno, ali činjenica je da oni to svi rade, stalno i redovno i nije to nešto što se ne vidi ili ne može spriječiti.
potpisujem apri!
meni se ovdje kao veći problem nameće to što je on pio vruć vodu, nego to što je ta voda bila direkt s pipe.
I da je iz čaše pio hladnu vodu, a on vruć...može "navuć" nešto.
Mislim da su to "babske priče", a osim toga iz pipe ne teče ledena voda.Citiraj:
Lee prvotno napisa
Gle, ako ti ne mozes uvjeriti tvoje dijete da ne pije vodu iz pipe nego iz flasice koju si mu pripremila, kako mislis da ce jedna teta uvjerit 20toro djece? Osim ako mislis da joj je posao da stoji na vratima od kupaone cijeli dan i da strazari da neko dijete ne bi slucajno popilo vodu iz pipe.Citiraj:
tileo02 prvotno napisa
Velis, moze se sprijeciti. Divno. Kako? Osim strazarenja na vratima po cijeli bogovetni dan. Ajd prosvijetli mene barem. Sorry ako zvucim grubo al oduvijek mi ne sjedaju izjave "trebalo bi" bez "kako". Mozda da ti odes volontirat strazareci? Ili da se zakljucaju vrata od kupaone, ili da se iskljuci voda iz pipe?
Pa ne znam baš da su "babske priče"....Citiraj:
Eci prvotno napisa
Uglavnom, bile babske ili ne, zvuče mi poprilično vjerodostojno. I nama su na tjelesnom govorili da se prvo smirimo, presvučemo, pa da onda "hladne glave" pijemo, koliko god da bili žedni. Koliko ja znam, ni sportaši ne piju tekućinu dok jurcaju, već vlaže i ispiru usta.
A ja nakon 2 preboljene teške upale pluća (u vrtićkoj dobi) vjeruj mi, pušem i na hladno, pa i na ovu "babsku priču"
Na taj problem kao i na sve šta ti paše i ne paše moraš ukazat tetama.
One to očito ne smatraju probl.inače bi ga već nekako bile rješile.
Reci im šta te smeta,ali jasno,ne onako opčenito kao da nije bitno,a poslje se tu žaliti na njih.
Sve se da rješiti...pa kako netko reće i stražom na vratima (dečki odrađuju vojni rok po vrtićima,pa nek im bude ko u vojsci :mrgreen: )
ps:nabavite si sponzora, pa nek vam donira onu vodu u velikoj boci tipa studena i sl.
Ma ovo je otišlo predaleko !
Mislim da za sve postoji rješenje. I mi svi doma rješavamo razne probleme i mušice naše dječice, s manje ili više uspjeha.
Ne mora se stražariti, sve to spada u normalnu vrtićku rutinu, a sve se može postići na lijep način, uče nositi svoje tanjuriće na kolica kad popapaju i još puno toga dobrog, tako mogu naučiti i tu "sitnicu" koja se tiče njihovog zdravlja, jer vrtići nisu torovi za ovčice, već odgojne ustanove.
I ne kažem, trebalo bi, nego to podrazumjevam kao nešto što je normalno, jer ako smo napredovali u svemu, i ne pijemo vodu iz potoka, i ne trpamo hranu rukama u usta, tako znamo i čemu služe čaše.
Puno raspredamo o dječjim bolestima na ovom forumu, pa mislim da je i to jedan od način da postignemo da nam dječica budu manje bolesna.
Kod nas u vrtiću to ne pali. Tete su zamolile da se boce ne nose jer oni boce djele, nesvjesno. Netko vidi bocu i ravno na nju.Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
Zato svi imaju svoju čašu.
Također. Mislim da se tu radi o potrebi za potpunom kontrolom i da se od toga treba otkačiti. Moje dijete redovito pije iz čaše, ali kad dođe doma jako žedan, navali na pipu odmah nakon pranja ruku, jer ne može dočekati da ode u kuhinju. Ja se sjećam svog djetinjstva - pili smo iz pipe i iz onih vodoskočića po parkovima i nismo lizali pipu nego smo zapravo pili iz svoje ruke ili izravno iz mlaza. A što se tiče stroge higijene, kad gledam svog zmazanog "građevinskog radnika" koji puca od snage i zdravlja, sjetim se izreke moje pametne pokojne bake Z.: "Čistoća je pola zdravlja, a nečistoća cijelo".Citiraj:
tatek prvotno napisa
pa zar se ne vidi po ovom topiku da se i medu samim roditeljima razlikuje misljenje o tome sto je zdravije/higijenskije?
zanima me, da se provede anketa u vrticu po tom pitanju, koji bi rezultat bio.
i jel bi nekom roditelju, koji ne zeli da mu dijete pije iz case vec iz pipe pak smetalo da se pocne forsirat pijenje iz case?
sve su ovo sitnice oko kojih stvarno ne treba razbijat glavu. ima puno vecih i vaznijih stvari u zivotu.
kako nam ono tonkica palonkica kaze...
u zivotu je vazno
da ne skidas plocice za zida
u kupijoni :heart:
tako i mi - izravno iz mlaza - usta na bok i cuclaj mlaz, njam.
Nismo ni špine stavljali drito u usta. Čemu?
Fina djeca koja su pila iz ruke su mi (kao djetetu) bila čudna - pa tek se tako možeš zaraziti, ruke su tek prljave (ili treba piti iz ruke koja još miriše na sapun? bljak)
Vodoskoka (ovih s pitkom vodom :mrgreen: ) kod nas nije bilo.
mogu samo potpisat.Citiraj:
apricot prvotno napisa
ustvari, uopće se ne zamaram je li pije sa špine ili ne.
pošaljem sa njom ujutro njenu bocu, a ko sve pije iz nje stvarno ne znam niti se zamaram s tim. kako apricot kaže: živilo zajedništvo.
a iskreno, i meni nema ništa slađe nego kad dobro ožednim navalit na vodu direktno iz špine ili još slađe uzet tetrapak mlika iz frižidera i pit iz tetrapaka. a i pijenje iz boce mi nije strano.
a sitim se samo koliko puta sam se i ja uznojna i vruća napila hladne vode sa špine.
ništa čudno i neobično, a pogotovo da bi radi toga teti rekla iti riječ.
Sta, zar se netko i zbog toga zgrazava!?! :lol:Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Zivjela "partizanka" (to je ono kad iz jedne boce piju svi) ... mi to ne prakticiramo, no kad sam bio mali to je bila norma, i sa vodom i sa sokovima, kasnije pivom u parku i ne sjecam se da sam bio ista bolesniji.
Salu na stranu, ne zagovaram tu metodu, ali pijenje iz boce mi se cini sasvim higijenski, obzirom da se te boce peru prije punjenja, a cep i tako svojim dnom dotice tekucinu u boci.