sve je lijepo završilo i čestitam na bebici! :D
Printable View
sve je lijepo završilo i čestitam na bebici! :D
ČESTITKE!!! :heart:
meni je bilo skroz dobro u st rodilištu, vidi se napredak ali još uvijek na nekim stvarima moraju poraditi....
:heart:
moja je malo novija prica, rodila sam 27.06.08. i sve je proslo super osim sto je bilo prevruce i nisu imali spavacica i posteljine a da ne govorim da je rodiliste prebukirano, krcato trudnica na odrzavanju trudnoce a rodilje prvo spavaju na pomocnim krevetima pa tek onda ako su te srice da netko ide kuci dobivaju krevet.
e ljudi moji ja sam se od poroda i tako 2 dana jedno 1000 puta preznojila i osusila u spavacici da nisam ni tila da mi dodu posjete jer sam sama sebi smrdila blago receno. Uzas. nema ni posteljine za prominit a wc papir i sve ostalo obavezno nosit od doma. eto koja je ura kad po rodilistu setaju u svojim spavacicama i pidamama u gacicama ma bilo kako.
Sto se tice osoblja meni je bilo ok, od neke mlade babice i doktorice koja me sila, pa do sestara koje su sa djecom.je bila je samo jedna boze sacuvaj , ne znam kako ta uopce moze radit s djecom, ma nema mimike na licu kad uzme nu malu strucicu u ruke, nista ni rijeci.
inace sto se dojenja tice sada stvarno ako im kazes da neces da ga hrane na bocicu donit ce vam bebu kad god place ako zelite dojit.
e jos nesto je novo, stavljaju bebu na prsa odmah po porodu, to me stvarno iznenadilo i odusevilo, sva bol je nestala kad su mi ga stavili na prsa.
Tako sve u svemu bilo je sve ok, osim te paklene vrucine i guzve i prokletih zimskih debelih spavacica u ovim vrucim danima.....
:? :?
Baš me utješila ova priča o ST rodilištu.
Prošle godine sam ležala u sobi do predrađaone (hiperstimulacija) i moram priznati da su meni i dr. i sestre bili super. Možda zato što kad mene boli i kad se prepadnem ja šutim i šutim :mrgreen:
stella, cestitam! :)
kakav je bio sam porod? drip, prokidanje vodenjaka, ctg, epiziotomija, nalijeganje na trbuh?
kod mene je bio identičan slučaj kao i kod tvoje prijateljice. ja sam rodila u rujnu 2004., 3. dan otpuštena kući, a mala ostala još tjedan poslije na neonatologiji. žutica +visoka temperatura.Citiraj:
mama.st prvotno napisa
tada mi je bilo užasno što sam je morala tamo ostaviti, ali zahvaljujem bogu jer je danas uz mene.
srce se kidalo, ali nisam umrla.
i unatoč tome iz st rodilišta nosim samo pozitivna iskustva. u njega sam ušla ne očekujući crveni tapet i kraljevski tretman već samo ljudsko ophođenje koje sam i dobila.
kao najneurednije i najšporkije rodilje pamtim upravo one koje su po cili dan grintale kako je wc krvav, šporak, neuredan. a upravo su te "zaboravljale" za sobom pokupit uloške, povuć vodu i sve što higijenski osviješteno čeljade radi kao normalnu stvar. njima ništa nije valjalo jer je to bio jedini način kako prikrit svoju pokondirenost i svoju šporkačunkost.
ovo mi je drugi porod i majke mi laksi 100%. Imala sam samo svoje trudove dovoljno jake da mi ne stavljaju drip (fala bogu). Jedino su mi probili vodenjak jer su trudovi stvarno bili jaki pa je sve u svemu brzo islo. E jos nesto,ja u najjacim trudovima a mlada babica me ispituje i zapisuje dan vjencanja,koje skole smo zavrsili ja i muz,datume rodenja a ja u mukama samo stskam zube a kamoli da joj na to odgovaram,koma su skroz. mogu ti samo rec da junacki trpim bolove i stvarno se trudim ne vikat,tako je i bilo,mozda malo bas u renu poroda. Rezali me jesu,to je malo gadno jer sam bas osjetila,cudan osjecaj :shock: al eto i to sam istrpaila. inace beba se ritala za poludit,tako su mi i rekli kad je izasao da je bio sav zapetljan. I sad evo da kucnem nareduje ko veliki,prvi misec je dobija 2 kila sto je stvarno predobro,inace na prsima je pa nema veze. Ma sve u svemu meni je bilo ok,sve osim vrucine i spavacica.Citiraj:
Felix prvotno napisa
Inace stvarno virujte da sam kupila krvave uloske(tude) kad bi ulazila u wc jer ih ova ispred ostavi a podu i eto da ona koja ulazi poslije mene ne misli da sam ih ja bacila. Inace se stalno cisti tako da stvarno ovisi o zenama i njihovoj osobnoj higijeni.
Jos nesto oporavak nakon ove druge trudnoce je bija brz ko da i nisam rodila,s prvom mi je bilo grozno tako da sam se toga bojala.
jos nesto ,ekipa u sobi mi je bila kakva se samo pozelit moze,sve zene prva liga tako da smo samo se zezali i umirali od smija....islim da je i to bitno :D
kao sto je Pepita rekla sto se boli tice,iste smo tako i ja samo sutim i trpim jer svejedno boli ;)
Vidim i ja da ima nade za naše splitsko rodilište :love: :heart:Citiraj:
mikonja prvotno napisa
:D
ne mogu opisat koliko ste me razveselile ovom temom!!!
samo se nadam da će i meni bit tako
:love:Citiraj:
astral prvotno napisa
Ima li ko još neku lipu priču iz splitskog rodilišta ili bar koji dobar savjet?
Termin je sve bliže a pošto mi je prvi put lagano mi kolina klecaju :lol: