Daj cicu- daj cedevitu
Printable View
Daj cicu- daj cedevitu
:lol: ..Mala Sirena..znaci tako ce ta rijec napredovati.. do ktraktora..zasto tezim putem, pitam se..
kod nas je kompjuter jasno i glasno poluntel
sviđa mi se KEČMEZ jako, keska :)
tantovasac - vatrogasac
šun taaj - show time
bebuka - naziv od milja za sestru
bljblja - klima uređaj, to nam je već svima toliko ušlo u uho, da smo ih i mi tako počeli zvati...
radni dani kad ide u vrtić su PUNIK. zato jer ne mora u vrtić kad je PRAZNIK. 8)
onaj špric za čistiti staklo je MANGIO ČAČA, jer je ko magija od mađioničara :roll:
Puki -puki to je onaj stroj što baca cement visoko na šalunge od zgrade i pri tome stvarno radi taj zvuk, i sada i mi kažemo - vidi puki-pukija...
Mimama - mješalica
fejn - fen za kosu
mukača - mučkalica
dejvedej - dvd
To je bilo ranije - sada nas zaprepaščuje sa nazivima i rečenicama tipa - sad ću si upaliti dvd i staviti crtić shark tale, moram samo stisnuti play, palim.... puni ga, evo sad će, evo je špica, idu slova.... da mama ali crtić je na engleskom - daj mi otvori meni i prebaci na Huvatski - još ne zna r!
Al kada se upali vodenica od riječi - ne zaustavlja se, a u samo jednom popdnevu provali toliko smješnih stvari i rečenica - da je svaki dan show i trebalo bi ih sve skupa stalno snimati na kameru jel bilo koja daljnja prepričavanja anegdota gube 80% toga - ako nije "orginal" ili snimka.
I mi imamo takvih fraza recimo gunga gelija i dan danas nemam pojima kaj mu to znaći. Teta danga isto ne znam značenje, nogoket nogomet i ima još par fraza ali mi sada ne padaju na pamet.
Čini mi se da bi mi bilo lakše kad bi Matija izmislio reč za nešto čemu ne zna naziv nego da po ceo dan slušam 'Mama, daj mi oooonooo...onoooo...ono što mi je dao tata kad nisam spavao....kad nije bila noć, mama....onoooo,bre, što radi ovako i ovako...kako ne znaš :cry: ''
kona-mobitel(mada zna reci)
vjata-tj vrata,je poklopac za serpu,kremu,niveu...sve sto se zatvara :lol:
vizi-sve sto ima display,od tv-a pa nadalje..
...nastavice se..