Pa zapravo... da.Citiraj:
miha prvotno napisa
Osim u slucaju da on zaista dijete zlostavlja, zapostavlja ili slicno.
Inace, ti si rekla da se radi o 7 dana, ne 30. To je vrlo velika razlika.
Printable View
Pa zapravo... da.Citiraj:
miha prvotno napisa
Osim u slucaju da on zaista dijete zlostavlja, zapostavlja ili slicno.
Inace, ti si rekla da se radi o 7 dana, ne 30. To je vrlo velika razlika.
hvala sandra...
već sam zaista počela misliti da sam u cijeloj priči jedina ja luda :roll: !
i baka i dida i tata mogu viđat juniora kad to žele (evo, Rok je baš sad u parku s tatom)...
Osobno, ne. Nisam dijete rastavljenih roditelja, nit imam takvo dijete. Iako imam primjer u obitelji vrlo bliskoj takav, i slicno je kao kod Mukice. Dijete oca voli i iako se on ne brine o tom djetetu jednako dobro kao majka, majka dopusta da djete bude samo na moru s ocem (koji zivi na moru).. jer on je tom djetetu otac i to nikakva rastava ne moze promijeniti.Citiraj:
s_a_n_d_r_a prvotno napisa
ja sam procitala 30 :mrgreen:
Citiraj:
plavaa prvotno napisa
Citiraj:
miha prvotno napisa
Cini se da ju "iskoristava" ako je sad dok pricamo s njim.Citiraj:
Krivo si polovila. 30 dana je uletilo u temu kao prijedlog rjesenja CZSS koji kaze da dijete provodi mjesec dana s ocem preko praznika. U Mihinom slucaju se radi o tjedan danaCitiraj:
Citiraj:
miha prvotno napisa
Citiraj:
miha prvotno napisa
ajmo sad tražit dlaku u jajetu:Citiraj:
plavaa prvotno napisa
- koliko je dijete staro?
dakle, ako nema krvi sve je OK :roll: ?Citiraj:
plavaa prvotno napisa
javi se kad postaneš roditelj...
Dijete je skolske dobi, dakle starije od tvog sina.
I miha, oprosti, ali ja nemam pravi reci svoje misljenje jer nemam dijete? Nisam niti trudna, pa cu odgovoriti na temu o trudnoci ako o tome nesto znam. Nemam niti zooloski vrt, pa cu se javiti tamo ako imam neki stav. Temu si otvorila, i na nju moze odgovoriti bilotko, a ne samo onaj tko se slaze s tobom ili tko je i sam roditelj. I primjeti da se mi u nekim stvarima slazemo, u nekima ne, dakle nije bas potpuna kontra tvom misljenju.
plavaa oprosti nemoj me krivo shvatiti,al stvarno mislim da neke stvari moras prvo iskusiti na svojoj kozi da bi mogao donekle shvatiti neciju situaciju
btw. i moje je dijete skolske dobi i isto tako moje dijete redovno ide ocu i to kao sto kazes nemoze nikakva rastava promijeniti
ali nije isto skolsko dijete i dijete od 20mj. kojem je otac takoreci nepozanica
samo da nadodam ja znam sta znaci kad djete place i buni se oko odlaska ocu,a ja ga "moram" dati jer je tako potpisano na sudu
na ovo sam mislila kad sam rekla 'javi se kad postaneš roditelj' jer ćeš tek tada znati o čemu pričaš!Citiraj:
plavaa prvotno napisa
dijete školske dobi i dijete staro 20 mjeseci nije ni približno isto.
za razliku od djeteta od 20mj. dijete školske dobi:
- ne nosi pelene
- odabire što će i koliko pojesti
- zna reći jel ga nešto boli
- zna reći je li žedno ili gladno
- zna reći jel mu se nešto sviđa ili ne
- zna samo leći u krevet
- svjesno je sebe i svoje okoline
- zna okrenuti telefon i pozvati mamu da dođe po njega
- i kao najvažnije - zna odbrojavati dane do trenutka kad će ponovo vidjeti mamu...
a to su tek neke stvari...
draga plavaa, ne - sudeći prema tvojoj rečenici 'imam sličan primjer u obitelji' ti nemaš pojma o čemu govoriš!!!
ja mislim da je ovo sto je miha napisala vrlo bitna stavka u cijeloj priciCitiraj:
miha prvotno napisa
i stvarno se nadam da cete vas dvoje moci medjusobno doci do dogovora
Znam da primjer nije isti, zbog toga to nisam niti napisala. I shvacam u cemu je razlika. Ali to ne mijenja moje misljenje da je tvoja odluka da ne dozvolis ocu da provede 7 dana s djetetom, pa cak niti s tobom tamo u kontroli - losa.
Medjutim, ja s tom pricom nemam nista, i sto god ja mislila o tome ili o tebi, vi cete napraviti kako vi zajedno odlucite da je najbolje. Odnosno, ti. Jer on ocito tu ne moze utjecati na tvoje misljenje.
Sretno.
tko kaže da ne dozvoljavam :? ?Citiraj:
plavaa prvotno napisa
ja sam ponudila da to bude kod mene u viksi, ali njemu se ne da bit s mojim starcima :nono:
ja imam rjesenje problema!!!! :mrgreen:
RF ode na more u terminu kad ste ti i rok tamo( tamo di imate viksu) i unajmi si neku sobicu/apartmancic u blizini (obzirom da mu se neda sa tvojima biti u istoj kuci)!!
miha, nisi luda. Ne mogu vjerovati da netko ozbiljno predlaže da se dijete od godinu i pol ostavi na tjedan dana s polupoznatom osobom, ma da mu je i tisuću puta otac!
Kakvo upoznavanje, kakvi bakarači? :? Pa to je dijete u dobi kad mu je mama još uvijek najpotrebnija i nezamjenjiva.
Kužim mihu od a do z. S tim da ja tako malo dijete ne bih ostavljala ni sa svojim roditeljima, ma kako ih dobro prihvaćao. Ali dobro, to sam ja. No, ideje o ostavljanju tako malog djeteta s ocem koji je tako malo prisutan u njegovom životu na tjedan dana...Ma, ni u ludilu!
miha :love: , pojma nisam imala...
I da, ako mu je stalo da bude s djetetom potrudit će se i naći rješenje koje ne isključuje djetetovu mamu. Kad maleni bude veći pretpostavljam da će ostajati kod njega i po mjesec dana, ali ovo je jako, jako malo dijete!
Mukice, tvoji su puno veći...
lunu za predsjednicu, bucku za zamjenicu :D :lol: !!!
razdvajanje - ovo je tek proba. vidjet ćeno nakon prve noći kako ide, jer već tada dolazim i ja...
ocu ja bit predsjednica, a luna nek bude zamjenica!!! :lol:
ja samo moram reci da se ne slazem s lunom al mi se sad ne da objasnjavat :mrgreen:
Meni je bilo mrsko ići samo s tatom (moji su se razveli kad sam imala 8) i kad sam imala 13 g. a kamoli ranije, ali bila sam već velika i pregrmila sam jedno ljetovanje. Prije toga nisam išla i nije mi falilo.
A dijete od 1,5g., uz sve navedeno, je taman usred ili taman pred fazom straha od odvajanja.
Onaj smalić s cvikerima predstavlja 8 godina!!!
Predlozio je to, ona je odbila. :PCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Ahhh da dodam, jer nije fer da ostane ovako:
Predlozila je i ona, odbio je i on.
Eto. :mrgreen:
... a ja ću još samo staviti točku na I (s obzirom na to da dosta forumašica zna tatu, a da je nakon dosta postova koji su me emotivno angažirali prilično ocrnjen)
nije riječ o nikakvom negativcu, naprotiv. čovjek je prepun dobrih namjera, ali griješi u svakom pokušaju njihove realizacije (a to je ono za što krivim njegove roditelje, ne njega).
rastavljeni smo već skoro godinu dana, dobri smo prijatelji i sve je funkcioniralo sjajno dok se nismo našli u 'neobranom grožđu' s prvim ljetovanjem.
u međuvremenu smo razgovarali - najesen ćemo probati uvesti neki raspored kako bih i ja znala kad su 'moji dani', a preko ljeta će mi se koji vikend pridružiti u hodočašćenju do moje vikse (gdje će biti rok s mojima).
doduše, onih tjedan dana kod njegovih još nismo riješili, ali mislim da taman da ja i pristanem - zbog različitih datuma godišnjeg (mog i njegovog) ne bi bilo moguće realizirati...
eto, samo za kraj: Rok-ov tata je uistinu dobar čovjek (malo djetinjast i vrlo nezreo, ali bez loše namjere), a razlog što nismo uspjeli su 'nepomirljive razlike' odnosno 'nekompatibilnost'...
OVER AND OUT :bye:
ja procitam skoro sve kaj RF napise... ne mislim ja da je on los.. on je samo... RF
potpisujem :)Citiraj:
Mukica prvotno napisa
A i vidim da tata ima zastupnike na ovom topicu. :mrgreen:
Nije tebi lako, miha. ;)
RF je cak i registriran na ovom forumu Luna
evo, odi si pogledaj http://www.roda.hr/rodaphpBB2/profil...profile&u=3163
Gle, mene fakat ne zanima tko je Rokov tata i kakav je on. Čitam što je miha pisala na ovom topicu - rijetko viđa malog, uspavao ga je jednom u godinu i pol, s njim je proveo najviše par sati u komadu. I da je najsimpatičniji čovjek na svijetu, to nema nikakve veze s ovom temom. Treba se voditi činjeničnim stanjem, a ne time što je taj tip nekome simpatičan ili mu ima fora blog.
kaj mislis da mene zabole nekaj za RF :lol:
miha, od kad je fran bio star ko Rok pa do prije nekoliko mjeseci sam se jako zammarala odnosima na relacijama fran- njegov tata-tatini baka i deda (pa sad napravi sve moguće kombinacije među nama tko s kim i kako)...uglavnom, počelo me brinuti i gdje počinje a pogotovo gdje završava moja odgovornost vezano uz uspostavljanje odnosa frana sa tatom i njegovim dijelom obitelji.
da ne dužim, i sama znaš da je teorija daleko od prakse (što plaava npr. ne zna, a ja joj od srca želim da ni ne iskusi), vrtila sam se u razmišljanjima, ali konkretnog odgovora nije bilo, a moj nemir je postajao sve veći.
I tada, baš kao naručeno, Lutonjica je stavila link na http://www.poliklinika-potpora.hr/onama.html#
naručila se kod
prof. Vesne Hercigonja- Novković i odradila tri ugodna sata.
Prvi put je hvatala situaciju u kojoj jesmo, drugi i treći put smo pročešljavali situacije. Gdje je misllila da treba, dala je primjedbe/prijedloge za korekcijom, i na kraju trećeg susreta zaključila da mi dobro ide i da se čujemo i vidimo kad opet negdje zapne.
Ima sad tu puno zaključaka i rješenja koji su me osnažili, ali nisam sugurna da li da ih tu raspisujem ili ne. Lakše i brže bi o tome preko telefona ili na kavi.
Možda još samo da napišem moj ukratko moj stav o Franovim "odlascima" iz kuće.
Ja sam njegov zakonski skrbik i osim ljubavi koju mu dajem, dužna sam brinuti o njegovom mentalnom/fizičkom/emotivnom zdravlju/stanju, samim time i brinuti s kim i koliko dugo dolazi u kontakt. Dok je ovako mali na meni je da procjenjujem tko nam je osoba od povjerenja, odnosno s kim može ostati i koliko dugo.
Npr. ja u moju mamu imam 100% povjerenja, i mirne duše sam ga mogla s njom ostavljati koliko sam htjela, ali nisam. Čekala sam da Fran sam kaže kako želi ići kod bake i dede, a ja da mogu ostati u zagrebu raditi. Ista pravila vrijede i za tatine baku/dedu/ pa i za samog tatu. Ja ću napraviti sve da Fran s njima provede vrijeme onda kad oni to žele, ali tu se radi o satima. O danima će odlučivati Fran, kad poželi može.
Nikad baš nikad ne bi dala uplakano dijete nikome pa ni ocu.
A postoje i druge stvari koje osoba sa kojom ostavljam dijete mora ispunjavati.
npr.
-mora znati franove navike
- mora znati u koju bolnicu se ide kad se ima proljev,a u koju kad si razrezan
-mora znati koliko fran ima kila
-mora znati je li, i na što točno alergičan
-mora ga moći razumjeti dok priča
-mora ga moći utješiti
-mora ga znati razveseliti
-mora ga bez iznimke voziti u AS
sjetiti ću se još toga
:mrgreen:
U potpunosti potpisujem Lunu!
Nadam se da je sve ok i da je pao dogovor kojim ste zadovoljni. Sretno! Pusa slatkom dječaku! :*