Draga Ivana žao mi je šta si sve to proživjela i ja imam loša iskustva i zbogf toga koliko god imam jaku želju za drugim djetetom neizmjerno se bojim i neznam jednostavno strah me mislit na trudnoću a kamoli da se sve ponovi.
Printable View
Draga Ivana žao mi je šta si sve to proživjela i ja imam loša iskustva i zbogf toga koliko god imam jaku želju za drugim djetetom neizmjerno se bojim i neznam jednostavno strah me mislit na trudnoću a kamoli da se sve ponovi.
ne smijem ovo čitati, a opet ne mogu da ne pročitam hehe.
E najbolje mi je ono što si mu odgovorila za veterinara, tako treba! 8)
Eto, ja imam isto loše iskustvo ko loptica.Kod kuće mi puca vodenjak ,za 20 min dolazim u bolnicu(oko 3 ujutro)dolazi dr još polupospana pregleda me ,4 prsta sam otvorena,stavljaju me u rađaonu da sve ide prirodnim tokom,pored mene još jedna rodilja koja ima trudove ko i ja.Sve više dolaze trudovi u malim razmacima,u 6,30 rod. pored mene je na pregledu dr. spremna za porod,u tri jača stiska ona rodi bebu tešku 4200 bez rezanja meni sve gore i gore,kako su nju sređivali ja molim dr. da me pregleda jer imam jake trudove.Dr,spazi da se otvaram,ali mi kaže neka se okrenem na bok jer još nije dovoljno,prođe 1h ja zovem više ne mogu izdržati,dolaze i pripremaju me za porod(imam svoje dovoljno jake trudove)kažu mi da tiskam ja tiskam,to tiskanje traje skoro 0,15 min,vidi se glavica,dr. kaže neka se potrudim tiskati,ja radim sve što mi kažu ali ne ide,počnu govoriti da neznam i da kako uopšte hoću dijete a neću se truditi tiskati,to prepucavanje trajalo 0,30min meni sve gore molim ih neka mi pomognu ,trudim se maksimalno a oni me toliko još vrijeđaju,govore mi da je žena pored mene rodila gromadu od bebe bez problema a ja nikako da izrodim ovu mrvicu,i tako prolaze min i skuže da nešto ne štima pozovu još jednog dr.,slijedi rez i pritisak na trbuh.Rodio se mališan 2700 ,sa 3 puta omotane pupčane vrpce oko vrata.Nije bilo nikakvih posljedica.Moj zaključak je da ima nas puno različitih rodilja,ne mogu sve roditi brzo i lako,hvala bogu ima i takvih,ali da barem onda shvate to oni koji se sa tim bave da svaki porod je različit i da treba imati puno razumjevanja za nas koje dolazimo rađati svoje :saint: a ne da dolazimo glumiti i cendrati. :love:
div, žao mi je da su bili tako grozni prema tebi!
kako mi tlak skoči kad pročitam kako dr rodiljama govore da ne znaju ili se ne trude dovoljno!!! :evil: (a tebi tvoje tijelo govori da nešto nije u redu)
srećom je sve dobro prošlo... ljubi bebicu :heart:
:love:
Kad počneš čitati priče s poroda vidiš da ima lijepih porođaja ,ali i jako puno ružnih.Najgore je što doktori i sestre ne poštuju rodilje.Koliko god rodilja vikala treba se prema njoj odnositi sa divljenjem jer ipak ona daje novi život.Još mi za M dr. nije čudno jer nisu osjetili takvu bol ,ali za sestre koje sve više manje imaju djecu nije logično.Ja sam se u tom momentu ,a vjerovatno i većina rodilja osjećala poniženo ,ostavljeno uz tu i tamo koju neugodnu primjedbu osoblja.U tom momentu ženi više znači topla riječ podrške nego ne znam šta.
Zao mi je da si to morala proci.Zaboravi sto prije i uizivaj u bebacu :heart: :love:
Huh....
:love: :heart:
Bili su nam isti doktori :cry: . Nemam riječi. Jadna bebica. Iako u svemu ovome ja mislim da je dobro da nisi primila epiduralnu, jer tko zna što bi onda bilo. Meni je Niko imao glavicu 37, isto me fanj rasturio, ali tvoje brojke su imresivne, 59 cm :shock:. Ali tako su :saint:.
Candy u tom momentu bih primila bilo što.Čitala sam jedan post gdje je forumašica molila inekcijicu,ljubila ruke sestri,itd.Smješno je sada ,ali u tom momentu nikome nije do smijeha.Žene u mojoj obitelji rađaju ogromnu djecu ,a tu pridonesu i kile i povišen šećeri rezultat je taj koji je.
Ja sam rođena sa 4680 g ,brat 4850 g ,moj tata 5100 g pred 50 i kusur godina i da dalje ne nabrajam jer su svi blizu 5 kg.Neki dan mi je šogorica bila kod P.......A u Zg čovjek nije mogao vjerovati samo je rekao šta H špara.