a ljudi gundjaju na sve, sto sabor, sto izbori, sto udruge, sto se svadjaju i da je mnoge pitata odmah bi ukinuli demokraciju.Citiraj:
flower prvotno napisa
Inace i moje se iskustvo odnosi na osnovnu skolu. ne znam jesam li vec spomenuo da smo dali u posudbu cijeli komplet udzbenika za drugi, treci, sedmi i osmi. Mi smo uglavnom kupovali osim sedmog i osmog razreda ponesto jer se nismo bas ni raspitivali. A, mozemo li mi tu nesto posteno priznati. Soj smo ljudi koji ionako kupuje svojoj djeci nove udzbenike, ali nam se da neki udzbenik nije moglo naslijediti mladje od starijeg pa smo digli prveliku prasinu. Ocekujem baraznu vatru.
Bombardiraju nas reklame za mobitele, djeca gnjave i necemo traziti zabranu reklamiranja i proizvodnje, nego cemo reci djeci Nein Danke. Isto ce reci i nastavnici. jako podmicivanje je inace zastupljeno. posalju kalendaric ili besplatan udzbenik.Citiraj:
a i nastavnika - nazalost mnogi su nakladnici skloni ucjenjivati/mititi i sl...kako bi se cesce mijenjali udzbenici iz odredjenih predmeta
Ali ima jedan ozbiljan problem. Ako je autor udzbenika skolski nadzornik, onda se dogadja da se cijeloj regiji bas "svidja" udzbenik svog nadzornika. Tu se radi o sukobu interesa jer ucitelje nadgleda i unaprijedjuje covjek koji vise zaradjuje od udzbenika, nego od place. mozda tu nema pritisaka, ali autocenzura je najaca od svih cenzura. Za srednje taj problem nije naglasen, ali za osnovne je u nekim predmetima preko svake mjere. A dobro je da u takvim uvjetima neki nastavnicinisu mijenjali udzbenik vec nekoliko decenija. Ako je to dobro?
pozdrav