-
Cure oje a tek da znate kak je meni bilo, pila sam utrogestan od 6+2 tj trudnoće 3 puta 200mg, i to zbog hematoma u materici i prijetečeg pobačaja, i da več tako rano su bili prisutni otkucaji mog malog veseljaka i tako do 12-tog tjedna! vaginalno ih nisam smjela uzimati radi upale rodnice, tako mi je gin objasnio, a spavala sam pa oko 16h dnevno! i gin mi je rekao da je to i poželjo kod prijetečih pobačaja, da je buduća mama mirna, da ne hopsa okolo i sl. da ne velim apsolutni gubitak apetita, nisam povračala i štašnuuu napuhnutost! e onda sam prestala nakon 12-tog tjedna piti pa sam dobila grčeve, i onda završila do 34-tog tjedna na Utrogestanu 3 puta 100mg i to sam ga morala piti i još k tome ako sam imala grčeve ili kontrakcije koje su se dobro uočavale morala sam uzeti i Normabel 2mg! al mogu reči da su mi stvarno trudnoću kontrolirali u Varaždinskom rodilištu i da su se svi složili da bih bez ovakvog mirovanja i djelovanja Utrogestana sigurno ili pobacila ili rodila prije 28-smog tjedna jer sam stvarno imala ludu maternicu koja je mog bebača htjela istjerati van! rekli su mi da je Utrogestan čisti progesteron koji je do 12-tog tjedna pazio da ne prokrvarim, tj čuvao ttrudnoću, a dalje do 34-tog tjedna djelovao kao Uterotonik, znači smanjivao i zaustavljao prijevremene kontrakcije maternice. gin mi je rekao da nakon 34-tog tjedna ništa više nemože zaustaviti prijevremeni porod i da se iza tog tjedna više ništa ne daje ze zaustavljanje poroda... al ko bi ga znao...
i iz iskustva mogu reći da su se iza 12-tog tjedna te nuspojave potspanosti u potpunosti smanjile i gotovo nisam više bila umorna niti pospana.
joj da ne velim kako je moj muž po kući hodao i govorio mojoj mami: pa to nije normalno, ja sam se bojao da bu me gnjavila sa trudničkim željama u pola noći, da ću je tješiti i držati za ruku kad bu imala jutarnje mučnine, da bu me gnjavila sa krekerima i tako u nedogled, a ona samo spava, niti povrača, niti oče jesti, pa koji joj je vrag!?
ljudi tako sam uistinu spavala da su me natezali za palčeve na nogama a ja nisam niti reagirala!
Cure moje samo pijte puno tekućine, papajte zdravo, i spaaaaavaajte! vjerujte brzo to prođe i navikneš se!
-
Meni je gin rekla da sa utrićima ne smijem naglo prekidati. Što znači piti redovito dok se uzimaju (točno na sat bez preskakanja), i zadnji tjedan uzimati upola manju dozu. Znači do 12. tjedna 2x2 (u mom slučaju) a onda 13. tjedan 1x2 .
Prvo sam ih tutkala, ali kako sam imala reakciju dole od umetanja tableta (lagano bih prokvarila, valjda ih ne znam staviti ili sam super osjetljiva), počela sam ih gutati. Mučnine i omamljenost na početku a kasnije sa valjda tijelo naučilo. Znači standardno.
Utrići su ok ako žena ima problema sa zadržanjam ploda, malo je kao osjetljivija(lagano krvari, ne smije se naprezati....) pod uvijetom da je plod ok. Ako plod nije ok nikakav hormon ne može zadržati trudnoću.
-
E da....i reakcija na utriće su mi bil prištići i to po leđima kod mene slabe točke. Izašla sam na sunce neki dan i možete sad misliti na što mi leđa liče. Slučaj za dermatologa.
-
evo da se i ja pridružim. pijem utrogestan nekoliko dana. počela sam zbog aih-a. koristim vaginalno, tako mi je propisao doktor. al imam jedan problem. od tad mi se javljaju bolovi u trbuhu. jel imao netko takvih problema.
-
I kod mene su pristevi po ledima bili nuspojava od utrica. Uzimala sam oralno 3x2 zbog prijeteceg pobacaja. Nazalost, nisu mi spasili trudnocu, al stvarno mi se nije uoce spavalo od njih a i mucnine su prestale cim sam ih pocela uzimat.