Najjeftiniji smještaj u Mariboru
Web sajt: http://marinko-bike.com/prenocisca.htm
U pitanju je apartman koji ima dvije sobe, kuhinju i kupatilo sa WC-om. Apartman se nalazi u ulici Dragonijeva 2, ali ako dolazite sa navigacijom treba upisati Radvanjska 69. Cijene koje vidite na web sajtu (1 noć 15€ po osobi, 2 i više noći 12€ po osobi) odnose se na sobe, ne na cijeli apartman, ali mi smo objasnili da smo samo zainteresirani za cijeli apartman i ponudili su nam izuzetnu cijenu: 20€ apartman na dan + 10€ završno čišćenje. Naravno u pitanju je ponuda koja se odnosi na više noćenja, u našem slučaju ukupno 16.
Malo o apartmanu. U pitanju je preuređeni podrum kuće. Podrum je "visok" tako da sobe imaju prozore, ali su nešto manji nego uobičajeno. Recimo 60% je u zemlji, 40% van zemlje. Naravno, kada ste unutra vi i nemate osjećaj da ste u podrumu, apartman je zaista lijepo uređen. Sobe imaju noviji namještaj, jednostavno su opremljenje, krevet je udoban za spavanje. Centralno grijanje fino radi. Mi smo koristili sobu sa bračnim krevetom, a druga soba nam je bila dnevni boravak odnosno soba za gledanje TV-a. Kuhinja ima mali frižider, plinsko kuhalo, sudoper, veliki trpezarijski stol. Kupatilo je jako prostrano. U cijelom apartmanu su ukupno 3 ormara standardne veličine, sasvim dovoljno za smještaj odjeće.
Automobil parkirate u dvorištu, dakle nije na ulici. Najbolja stvar je prekrasna bašta u kojoj možete doručkovati i ručati. Zato bih ovaj smještaj preporučio u ljetnjim mjesecima: juni, avgust, septembar; kada UKC MB radi.
Udaljenost od klinike nekih 35-40 minuta pješke, automobilom oko 5-6 minuta. Odmah do apartmana je manji Mercator i pekara. Autobusko stajalište je nekih 100 metara od apartmana, koliko sam vidio tu prolazi linija 6. Obzirom da je prvi pregled obično u ambulanti Nova Vas, tu ne idete autom jer je apartman od ambulante udaljen nekih 150 metara.
Za pacijente UKC Maribor koji zbog udaljenosti od kuće moraju provesti u Mariboru veći broj dana, mislim da je ovo najpovoljniji izbor smještaja.