Mukice, dokazi nam da se kolači mogu (uspješno) praviti s trećinskom količinom jaja
Printable View
Mukice, dokazi nam da se kolači mogu (uspješno) praviti s trećinskom količinom jaja
uostalom, ko je rekao da kolaci moraju biti jestivi? :lol:
upravo me iz auta nazvala gorespomenuta MUKICA, da joj PROČITAM recept jer ona SAD ide u dućan kupiti sastojke.
I, da... rekla sam joj da stavi svih 12 jaja, ma što Davor mislio o tome :lol:
pretpostavljam da će njezino sljedeće pitanje biti: a zakaj ja moram staviti prošek? jel može voda umjesto toga?
:lol:
nek stavi malo medicinskog alkohola
a može i rakije , ako može u fritule....
Ako se kojač sastoji samo od jaja, poštujući zakone fizike (uz ovu brzinu kretanja) - čini mi se nemoguće dobiti išta nalik željenom rezultatu smanjivanjem količine jaja.
Recimo rožata: bez jaja dobiješ karamele.
mislim da ova domacica iz naslovnog posta nije danas pravila ni rozatu ni karamelu a bome ni kastelansku tortu
predvidjam da ce jaja zavrsiti u omletu do sljedeceg vikenda :lol:
a gdje si ti na topicu o govancima ? :mrgreen:
Jaja su prirodni emulgatori. Povezuju nepovezive elemente.
Tipa, ako promućkaš vodu i ulje, nakon nekog vremena će se ulje odvojiti (isplivati) od vode, ali ako u tu smjesu umiješaš i žumanjak jajeta, onda će emulzija ostati.
Mislim da je to gradivo 8. raz osnovne škole - kemija.
pa nije mi zanimljivCitiraj:
maria71 prvotno napisa
ali vidim da si ti u analnoj fazi :lol:
jesam, vala :mrgreen:
daCitiraj:
ivarica prvotno napisa
domacica je, dok je sanjala o domacinskim poslovima i mirisu svjeze pecenih kolaca, skroz zaboravila kaj nosi na USBu u dzepu
MUKICE :love: :heart:Citiraj:
Mukica prvotno napisa
ma bit ce kolaca. onda kad nam ih djeca nauce praviti
:lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
tako nekako i kod mena
ali u ovom becu ima stvarno jako finih, ko domacih kolaca u bio ducanima i par super slasticarni, da se zaista za nas troje nema smisla muciti oko kolaca.
okanite se mog topicaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
MUKICE, ne daj se ti! Ja vjerujem da će torta osvanut (kad-tad... :) )... pa ćemo ti svi biti zavidni... ;)