Pravopisno gledano, nije isto zoveš li se Anamarija, Ana-Marija ili Ana Marija. Sasvim se drugačije deklinira.Citiraj:
nel prvotno napisa
Printable View
Pravopisno gledano, nije isto zoveš li se Anamarija, Ana-Marija ili Ana Marija. Sasvim se drugačije deklinira.Citiraj:
nel prvotno napisa
Matičarka mi je objasnila da ako imaš crticu, oba se prezimena tretiraju kao 1, a bez crtice su to 2 prezimena.
Mene je moja frendica prije nego što sam se udala upozorila na probleme s crticom, inače joj je to struka jer je dr.mr. iz jezika. To je bilo prije dvije godine. Rekla mi je da se većina naših gramatičara, jezikoslovaca što li već, složila da je korištenje crtice pogrešno i da se ona prestaje koristiti. Kako je cijeli naš državni aparat spor, loš, lijen i neučinkovit da pazim da mi slučajno ne dodaju crticu zbog neznanja novih propisa. A kasnije je to za promijenit živa muka - što se vidi iz predhodnih postova.
Jednostavno-Bez obzira na zakonska i knjizevna pravila, na svim dokumentima mora biti isto te odgovarati onome sto je upisano u maticnu knjigu. Dakle, ceka te setanje po salterima i uskladjivanje dokumenata.Citiraj:
nel prvotno napisa
Inace, meni je to netko(ne znam tko) obasnio isto kao i pujici (udano bez crte, rodjeno s crtom).