I ja isto. Mašina mi stenje pod okupatorskom čizmom, a moja mama se križa. :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Inače, vidim da ima još OKP-ovca - i meni kvačice moraju biti u tonu.
Printable View
I ja isto. Mašina mi stenje pod okupatorskom čizmom, a moja mama se križa. :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
Inače, vidim da ima još OKP-ovca - i meni kvačice moraju biti u tonu.
Kvačice? Što je to? :mrgreen:
Mene bi MM ubio kad bi vidio svoju majicu okačenu time, a meni lakše i baš me briga ... he, he ...
to se mama i ja natežemoCitiraj:
zibba prvotno napisa
ona radi kao TM, a mene nervira kad je majica dole valovita od kvačica, ona kaže da se to samo rastegne s rukama
ja složim po sredini pa se crta raspegla
inače vidim da sam, do sad, jedina koja je vagala robu
a ja sam jedina kojoj se fućka za kvačice ,boje i modele te raspored na štriku :mrgreen:
i ja sam jedna kojoj se fućka, al ste me tako nasmijale da još brišem suze od smijeha.
a mašinu...natrpavam
ja sam se izlijecila te opsesije sa kvacicama kad sam vidjela da nisam originalna :roll:
cim sam skuzila koliko jos bolesnica ima, ozdravila
ja hocu samo svoju dijagnozu
uvijek možeš prat limune četkicom za zube umočenom u sodu bikarbonu prije upotrebe u kuhinji
Ili slagati kraj kreveta robu za slučaj potresa svaku večer.
Ajd ja sad. Nema moje pitanje baš veze s koliko veša treba staviti u perilicu, ali u strahu da ne dobijem po prstićima neću otvarati novi topic, pretražnik mi nije pomogao, a ovdje je tako živo, pa ću pitati ono što me zanima...nakon ovog dugog uvoda to je:
Kako očistiti perilicu za rublje?
Bio je članak o tome na portalu, ali ga nisam uspjela pronaći.
U nedostatku daljnjeg entuzijazma za traganje molim vas da mi pomognete. Iz perilice ozbiljno smrducka a rublje se gomila.
Znam da ide alkoholni ocat i soda bikarbona ali sam postupak... više se ne sjećam.
i mati uvijek spreman ruksak sa putovnicom ,100 eura, presvlakom, higijenskim priborom, rezervnim lećama , u slučaju elementarne nepogode, rata itd.....Citiraj:
Mima prvotno napisa
necu hvala nista sto je nekom drugom vec palo na pamet :P
...dobiti napadaj panike pred neumitnošću prolaznosti nakon što pročitaš vijest da bi 2029. asteriod mogao udariti u zemlju... :roll: :shock:
do tad ću već biti 2 m ispod zemlje..................
mamina kci :lol:
imala sam ja takvu babu, moja pokojna Milica, pol stoljeća je tako vikala, umrla je s 90Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ovakoCitiraj:
tomita prvotno napisa
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=287&Show=2475
a i ovo je zanimljiv topic
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=perilica
nisi jedina 8)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Storma puno hvala! :*
I prije spavanja ponoviti u mislima plan evakuacije.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Mislim da u tim tetkstovima ima fatalnih stvari koje mogu uništiti perilicu. U nekim uputstvima piše da se ne smije stavljati ocat. Ocat je razrijeđena octena kiselina, a svaka kiselina u određenoj mjeri nagriza i metale i gumu.
Moj savjet: staviti količinu krutog detergenta kao za prati veš i staviti calgon za kamenac - ja ga stavljam uvijek kad perem na 95°C. Upaliti praznu veš mašinu s programom na 95°C i ako ima funkciju za prljaviji veš i povećani nivo vode.
Da se vratim na temu, ja sam nekada to kao i apricot, nogom gurala ali u zadnje vijeme to više ne radim jer mi veš izađ poluopran. Sada ipak ostavim lufta da se veš opere i stvarno je čišći i finije miriši.
Ma da, ali na crvenim i crnim majicama strana koja je okrenuta suncu boja kao da izbljedi pa se na to MM ljuti, a ja poludim kada vidim ona uha na krajevima majice gdje je visjela.Citiraj:
zibba je napisala/o:
, majice T-shirt za donje krajeve po direktivi MM-a da se ne vidi crta od sušenja po sredini,.
to se mama i ja natežemo
ona radi kao TM, a mene nervira kad je majica dole valovita od kvačica, ona kaže da se to samo rastegne s rukama
ja složim po sredini pa se crta raspegla
Majice vješam izvrnute naopačke, pa ne izblijede toliko izvana.Citiraj:
zibba prvotno napisa
Ni ja ne upotrebljavam više kvačice (jedino na otvorenim vrećicama tjestenine i sl. u kuhinji), a veš koliko ga ima, toliko stane u mašinu :)
Kada se bubanj napuni i počne okretati, dodajte vodi 750 ml destiliranog bijelog octa (ili 500 ml soka od limuna) te 125 ml sode bikarbone.Citiraj:
Storma prvotno napisa
kako i kamo to dodam?u bubanj?u pretince? :?
I ja isto. :mrgreen:Citiraj:
Mima prvotno napisa
Nego, fascinirana sam koliko vas ima s opsesivno kompuzivnim poremećajem. :shock: :lol:
imamo mi i klub neurotičara :mrgreen:
:lol:
Uuuu, ja sam se toga jedva riješila kada sam rodila prvo. Skužila sam da ću cijeli dan samo robu vješati ako budem tražila odgovarajuće štipaljke i stalno preslagivala robu na štriku. Još kao osnovnoškolka stavljala sam robu na točno određeno mjesto na štriku i imala kvačice za svaku vrstu robe. Ne jednom sam svu robu koju je mama povješala presložila. Sada vješam uredno (jer poslije ne moram pglati), ali se ne ljutim na nikoga ako potroši moju najdražu štipaljku. :mrgreen: Zato se ljutim na MM kada samo nabaca robu po štriku.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Veša u mašinu stavljam sve manje i manje. Nekada sam i nogom gurala vrata da ih mogu zatvoriti, a sada mi mašina zna biti i do pola puna. Cilj mi je da bude na 3/4. A stavljam i sve manje praška.