Bili smo danas u centru. Gledam Keti kako spretno trčkara. I onda skužim kako samostalno hoda već punih godinu dana! :heart:
(ja sam jedna jako ponosna mama)
Printable View
Bili smo danas u centru. Gledam Keti kako spretno trčkara. I onda skužim kako samostalno hoda već punih godinu dana! :heart:
(ja sam jedna jako ponosna mama)
Koliko vam se toga izdogadjalo, jedva vas pratim, morat cu citati redovitije.
mah-mah
Šmrc! Neki dan sam sjela napisati post na Zimskicama, ali naravno dok sam pročitala zaostatke, zaboravila sam što sm htjela reći.Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Mi još uvijek dojimo i to jako intenzivno (5-10 puta na noć i 15-ak puta na dan). Moje mlijeko je uglavnom glavni obrok, a ostala hrana je u tragovima. Da ne ispadne da se žalim te 2-3 žličice koje pojede su raznovrsne, pa sad jede i meso i povrće i voće. Jedino kravlje mlijeko (jogurte i sir) neće ni pomirisati.
Jesam li ja to poslijednja netrudnica bez menzesa među Zimskima?Citiraj:
džez prvotno napisa
šubi :shock: još nema vještice!
ja cure radim do idućeg ponedeljka i faaaaajrunt :D :D :D godišnji u trajanju od 4 mjeseca :D :D
wow snoopy!!! zavidim ti...
nama sutra dolazi baka čuvati F...
opet smo nešto bolesni... u stvari ne znam. nakon testiranja na km, počeli smo pomalo uvoditi mliječnu prehranu i jučer je pojeo malo svježeg sira poslijepodne, a jutros zdrpio fetu dimsija i oduševilo ga...
nakon doručka, marende u šetnji je lijepo zaspao i nakon sat i pol idem ga škicnuti, a on taman friško ispovratio bananu... :shock:
spremila sam ručak, krenemo jesti, i neće, pa neće...
dignem ga van iz hranilice, povrati ponovno...
malo mu dam vodice - opet povrati...
konačno je pojeo ručak oko17h slasno, i povratio odmah nakon zadnje žličice...
uspjela sam mu ugurati malo čaja, i prežgane juhice s dvopekom za večeru...
temp uopće nema, pa sad ne znam jesam li mu nadražila želičić s dimsijem ili je viroza ili povraćanje zbog šlajma (dosta kašlje, a nosić je pun)
baš sam u komi...
sad spava, sutra ujutro prije posla idem s njim kod pedice
srećom - cijeli dan je dolazio do mene i tražio cici - malo jednu, malo drugu :) pa nije baš skroz bio gladan...
Magriz - Ajoooooj Fran - ~~~~~~~~~~ možda ga je ipak nadražilo previše KM? Javi kako je. Btw - kakva je to priča da TM odlazi na dvije godine?
:D Sabaleta - nama je dosta nam samo s vremena na vrijeme mahneš ručicom!
Snoopy - :love: baš lijepo: naradila si se!
magriz, nama se isto cesto dogadjalo to povracanje, uvijek zbog slajma.
sabaleta, blago ti se za M. :)
Lana se u cetvrtak cijepila, sad nas cekaju samo docjepljivanja. Inace su mi ta cjepiva nocna mora, obicno na svako nekako reagira. Veci dio zivota je provela prehladjena (najcesce sestrin "poklon" iz vrtica), a kad malo ozdravi vodim je cijepiti - uzas!
Prije je nakon cijepljenja bilo problema i s bezpelenastvom, s bolesnim djetetom je to horor, nakon par dana bolesti redovito bi prestajala javljati. Sad mi tako lijepo javlja, sunce mamino. :heart:
Posjet doktorici je odvristala, doslovno, bilo je grozno, nije je uspjela izvagati i izmjeriti visinu.
Često kad se prehladi, Keti prvu noć povraća šlajm (to bude jednom u par mjeseci). Probudi se ujutro skroz zdrava.
Ja cijepljenje stalno otežem. Žao mi je što sam je uopće vodila cijepiti.. al dok sam se ja informirala! A i bila je cijepljena već u bolnici i u Domu.
A moja pedijatra daje informacija NULA. Grrrr..
Nataša - joj, razumijem te: mi uopće ne idemo često doktoru, ali Gab se k'o vol dere čim skuži gdje je: stetoskop mu je gori od same injekcije... Zadnji put sam ga odokativno mjerila jer se držao k'o čičak za mene...
Magriz- vidjet ćeš što će ti reći pedijatrica. Držim fige da nije od KM kad se F. tako omililo. Ali možda malo po malo, ipak mu se želučić treba naviknuti?
Sabaleta- ti si stvarno rekorderka u neimanju menzesa :shock: Ja ću već rodit drugo dijete, a ti ne buš dobila :mrgreen:
Kod nas je i upala grla jednom počela s povraćanjem. nemora nužno biti od sira . Vibram da bude sve ok :love:
Natasa to mi bezpelenaštvo zvuči ko SF :oops: imam osjećaj da se mi nećemo nikad skinuti. svako jutro hoće tutu i sjedi na njoj po po ure. par puta se popiškio, gledao je, pljeskali smo al nije baš skužio. jednom sam ga skinula za tuš, popiškio se na pod nije baš skužio da je to to :/
velike puse ozdravilice Franu :*
snoopy, uživaj maximalno!!!
Jučer Gab skida pelene i neće ih nikako. I sad ja njmu velim: "Dobro, budi bez pelena, ali mi moraš reći kada ti se piški! Tu ti je tuta a u kupaonici daskica za wc" - ono logistika sva raspoređena. I nakon mog sedmog upita u 45 minuta, glatko odgovara NE, da bi se 30 sekundi kasnije popišao na tepih...
:lol: ja sam u banani s pišanjem u wc. Lako mi je bilo s D. i L. uredno su sjedili gdje ih ja stavim, a Karlo..... nema šanse da on piški sjedeći, kad Luka (idol) piški stojeći. Razmišljam o klupici za wc
Samo se brzinski javljam. Sve vas citam ali nikako da stignem pisati. Pusice
Kupila ja i stepenice za wc (odvojeno od daske tako da može sam oprati ruke i gledati dok kuham jer mi se i tu petlja sve više) - no tepih ostao zapišan! :lol:
bili kod ped - viroza...
povraćanje najvjerojatnije od šlajma...
inače je super volje, samo mu se smanjio apetit...
hahaha kao da gledam Ivora. Ista stvar. "ne" i "ne" i onda se zaigra i pi-pi gdje se nađe :roll:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
svi imaju teorije kako curice to brže sa skidanjem pelene ali Mili se ne da 8) ona piški po nekim uglovima kad joj skinem pelenicu. ko mala mica-maca. na tutu ni pod razno, kaže "žulja" - fina guza - na wc neće, kaže "plaši" - ne voli to kad se pušta voda. eto. ne znam kaj da zmislimo treće...
E , i meni je Gab počeo s "boji", pa onda nadoda "mama cuva" ili "tata" ili ans jednostavno sve nabroji pa velli "cuva"... I prije je bio zeko - nije baš neustrašiv kao Keti, ali sad to i verbalizira, pa se zalijepi za mene ili tko mu je već najbliži...
btw - Višnja iz CH je postala teta malom OLIVERU!!! Vidjela sam sličice, i mali je preslatka mala crna štrucica!
:klap: bravo za tetu Višnju! čestitaj joj od zimskicaCitiraj:
Olivija prvotno napisa
pozdrav svim zimskicama :*
nakon viroznog vikenda (ja i L. povraćale i preležale), bljak, BLJAK! da vam javim trenutnu Jakovljevu fazu:
- prije 10-ak dana (otkad sam dobila m.) došli smo nekako spontano i do prospavanih noći. dođe nam u krevet tek pred jutro. totalni preporod :D sad, ne znam ima li to ikakve veze s m., ali ako ima, nije mi žao što sam ju konačno dobila. s druge strane, sad kad sam to i napisala, stoposto ću se ureći i sve će se vratiti na staro :x
- dnevne podoje konačno uspijevam odgoditi tako da, kad mi dođe u krilo, kažem mu kako se cike odmaraju, i da mi umjesto cikenja trenutno možemo raditi nešto drugo. obično se tada počne ogledavati oko sebe u potrazi za nekom aktivnošću. ne smijem reći da mlijeka nema, jer mi obično vrati s "blako... ima, hi-hi-hi"
- od aktivnosti mu je trenutno najdraže crtanje (pod sekinim utjecajem :love: ). je da ponekad crta po pločicama, kauču ili stolu, ali polako prihvaća da nam za crtanje treba "papirrrrrrr"
- od motiva, najdraži su mu brod, riba, puž i sunce. u njegovoj izvedbi sve su to nedefinirane žvrljotine, ali on za svaki crtež Lauri naglasi što predstavlja, pa ona dopiše naslov crteža, da i mi ostali smrtnici možemo prepoznati njegove apstrakcije :mrgreen:
- počeo je slagati trodjelne rečenice tipa: "rita baeeeeliki brod" = crtam velik brod, "maki mama tu" (kad netko sjedne na mamino mjesto :mrgreen: )
sinoć smo bili u šetnji uz more i dok je sunce zalazilo, ja sam mu pokušavala objasniti da sunce ide spavati. nije me puno slušao, radije je jurcao po plaži, ali kad je sunce konačno zašlo, zaustavio se, rekao "noci" (da ga dignem) i "cunce nani". ipak me skužio :heart:
pusa Franu za brzo ozdravljenje ~~~~~~~~~~~~~~ :*
cekana, i meni je bilo SF dok nisam probala i dok nije nekako krenulo
dzez, super mi je ovaj tvoj opis :heart: i drago mi je da ste sad zdravi
A glede spavanja, ne znam kako je kod vas, ali mene moje cure bude u 5.30. Uz sva nocna budjenja stvarno jedva ustanem ujutro.
Ajme :( nama je bilo tako dok smo dojili, sad je situacija puno bolja...Citiraj:
NatasaM... prvotno napisa
A valjda će se promijeniti... držim fige
Keti se obično budi oko 7. Al zato ima puuuno noćnih buđenja.
Noćas smo se od 2-4h igrale s vitezom i konjem. :roll:
(i onda se pitam zakaj sa svim na poslu kasnim! :oops: )
Mala, hvala. :)
sanjo, Lana se isto budi nocu, najmanje sata bude budna. Zato ponekad odgledam reprize nekakvih serija iil neki dokumentarac, a njoj dam kemijsku i papir neka crta.
Meni je nekako veci problem Leda koja se dize prije Lane i kojoj nikad nije trebalo puno spavanja. Naucila sam je da se sama ustane i upali si crtani, ali me isto ponekad probudi, mora mi nesto reci ili ispricati sto je sanjala. :roll:
Vidim da je nešto divlje u zraku ovih dana jer i Ivor zadnje dvije noći baš loše spava :/ Ne znam jel to zbog grijanja pa mu je vruće (moramo kupiti neki dobar ovlaživač zraka pa će možda to pomoći), staaalno se otkriva i gura gore na vrh ruba kreveta, onda počne kmečati, malo ga vratimo nazad i nastavi dalje. Ali dosta se često budi... a bilo je faza kad je možda jedanput ili dvaput zavikao "ma-ma" ili "ta-ta" i samo nastavio dalje.
ja sam pred jutro u 3 navrata grlila WC - ne, nisam trudna; jučer sam pojela neko odstajalo povrće... još uvijek mi je u želucu oluja...
a osjećam se kao krpa...
uz sve to, F mi je dobio proljev, povraćao opet noćas...
no dobro, malo po malo je počeo jesti... pije puno... cica puno...
sreća da je pun volje i snage... trči, igra se skrivača, hrani plišance i kuha im...
i isprobava neću - zadnjih par dana najdraža riječ..
:* Magriz i Fran da nam se brzo oporave!
Magriz, Fran :love:
magriz&fran :* :*
a mi smo jučer puhali mamine brojne svjećice na torti i mila mi je jako pomagala! bila je jako slatka - sve poklone "ponke" je pomagala raspakirati i nekako je skužila da cijela ta gužva ima veze s godinama jer je nešto jako komplicirano rekla što je završilo s riječi "godina" :) a moram vam se pohvaliti da sam izgubila u dva tjedna 4 kile! :D to je poklon samoj sebi bio...
pozdrav svima, a najveći našim trudnicama, u ovaj divni jesenski dan :heart:
O-ho-ho! Sretan rođendan Koko!
koko - sretan rođendan!!!
bravo za kile!!!
ja sam danas dobro - sinoć sam bila mrtva umorna (cijeli dan na malo juhe i čaja i sa šlajfanjem u želucu)
F je super volje, još kašlje, i ima proljev (antibiotik :x ), pa ako danas bude još proljevastih stolica (3 do sada) prestajemo s antibiotikom...
nosić je puno bolje, jede dosta dobro, više ne povraća... i najbolje od svega - opet je mali zafrkant i dešpetoža :D
još samo da prestane proljev, da se vratimo u platnene i da nas kašalj prestane mučiti...
magriz i fran ~~~~~~~~~~ da ozdravite
Koko, sretan rodjendan, a za kile ne mogu naci nekog jako zavidnog smajlica
Magriz i Fran :love:
Koko sretan rođendan :D
mi sutra ujutro idemo na cijepljenje, konačno (nakon onih silnih putešestija kod pedijatrice koja ga nije htjela cijepiti-već sam pisala o tome). E sad, on je zdrav, jedino što mu ujutro kad kihne izleti van iz nosa svega i svačega, ali samo ujutro.
Valjda je to ok. Pa i ostala djece se cijepe sa punim nosićem, zar ne?
Samo da to obavimo...
Magriz i Fran :love:
Koko sretan ročkas :*
hvala na čestitkama :)
mala, sretno na cjepljenju!
fran i magriz, drz'te se!
svima puse u ovaj sunčan dan :* baš su divni ovi sunčani jesenski dani - obožavam tu sezonu ranojesenju u bojama...
Jooj, ja isto... baš si ovih dana razmišljam o tome kako zapravo volim jesen baš zbog tih boja :heart: sve dok ne pada kiša-super je!! :love:Citiraj:
Koko prvotno napisa
I ja, i ja! Samo ne volim kišu i kada sve ogoli, a dok je ovako lijepo i povremene magle su mi romatične.Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Skoro se zaboravih pohvaliti da sam danas prvi puta razgovarala telefonom s Gabom!
Čula sam se s mamom, a ona mi veli da joj Gab uzima slušalicu pa sam mu počela nešto pričati, a on se samo smije. E ali onda me je iznenadio kada sam ga pitala je'l bio fin ručak, pa mi je odgovorio "fino", pa sam ga pitala hoće li ići s bakom u park, pa mi je rekao "park", i još mi je poslao pusu i rekao "bok" :zaljubljen:
E sad, vi mame super naprednih djevojčica pričalica - možete slobodno odmahnuti rukom - Mala i Magriz će sigurno znati kako se osjećam!