možeš podgrijati, kako ne.
dakle, smiksaš kukuruz i staviš ga u lonac u koji si istresla vrhnje. odmah dodaš i vode (cca 2dl), posoliš i pustiš da prokuha. onda dodaješ još vode dok ti ne bude gusta/rijetka koliko voliš.
nema mudrosti!
Printable View
možeš podgrijati, kako ne.
dakle, smiksaš kukuruz i staviš ga u lonac u koji si istresla vrhnje. odmah dodaš i vode (cca 2dl), posoliš i pustiš da prokuha. onda dodaješ još vode dok ti ne bude gusta/rijetka koliko voliš.
nema mudrosti!
Ja vas upozoravam da ne navučete dijete na ovu juhu jer kod nas opsjednutost traje već mjeeeeeeeeesecima :roll:
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ja isto ovako radim samo dodam limuna, za kiselo. da se utušiš... :roll:
Ovako ja radim, već godinama, ''chicken sweetcorn soup'' poučena kuharom iz kineskog restorana. Jako jako jednostavno, a jako ukusno:
1 pileći file (može i koji drugi komad piletine bez kosti)
1 manja konzerva kukuruza
pileća juha, sol, papar, soya sauce, malo škroba
popržiti piletinu, izrezanu na kockice, na putru. Kad porumeni, posipati sa malo kukuruznog brašna (ovo bacim odokativno. ovisi koliko želim juhe) te podliti sa pilećom bistrom juhom (možete isto tako podliti vodom i ubaciti kokošju kockicu). Pustiti da kuha nekih 15-ak min te onda ubaciti kukuruz (ocijeđen). Neka kuha još 5 min. Izmutiti jaje i ukuhati ga u juhu uz stalno miješanje te odmah dodati začine - sol, papar i soyu. I to je to!
Na isti način se može raditi juha od kozica, samo piletinu zamijeniti kozicama.