ja sam kupila u dm-u
a za okus ne znam ,fakat je idem sad liznut :mrgreen:
Printable View
ja sam kupila u dm-u
a za okus ne znam ,fakat je idem sad liznut :mrgreen:
:mljac: :lol:
da ti se lakse snaci ovako izgleda pakovanje(u kutijici je)
http://www.weleda.de/Koerperpflege/P...erZahngel.html
Sandra, dobro da si dala link, koje dosadno pakiranje :) sumnjam da bih ga sama uočila ... hvala ... A okus ;) ?
Kaj je Weleda sad u DM-u? Nije je duže vrijeme bilo. :cry:
mi koristimo već duže vrijeme ELMEX...dobra je,mala želi oprati zubiće ali ne ispljune nego joj isperem vodom ali naravno da dio proguta..ta se zubna pasta smije gutati,ali piše od 1 zuba prati 1x tjedno a od 2.godine 2x tjedno s količinom malom kao grašak recimo...
znači ne smije se svaki dan ili? :?
pa nemoj se 100% pouzdat u moje informacije,jer ja kupujem u Austriji :lol:Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
mozda u Zg dm-u nema,al vrijedi pogledati
Kod nas, u Hrv., trenutno nitko ne uvozi Weledu!Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
U Njem., Austr., Švicars., ima i u Dm-u.
Šmrc. :(
Za Sloveniju ne znam. Zna li netko?
Vidim da je svima najveći problem koristiti zubnu pastu ili ne? Ima li tko da mu dijete nije željelo ni vidjeti četkicu i na koji način su to promijenili? Ili je to samo još jedna od slavnih faza?
Evo ja se s Markom pokušavam već mjesec dana dogovoriti da barem navečer operemo zubiće ali on neće pa neće. :( MM i ja četkamo sto put dnevno, ne bi li gospon uz ovako krasne uzore popustio :P, ali rezultata nema. Zadnje dvije, tri večeri sam mu praktički na silu oprala zube, ali to mi je grozno, mislim da si time radim medvjeđu uslugu i da nas ta metoda vodi k samo sve većem i većem otporu. Pliiiiiz, help!!!!!!! :cry:
Moram reći da sam se i ja napatila dok je moj sin prihvatio pranje zubića i to dosta kasno , nakon 2. godine.No i sada , sa svojih 6 gleda kako bi to izbjegao! Ipak ima prekrasne i zdrave zube, mislim da puno utjeću geni i zdrava prehrana. Dakako da zubiće treba prati, ali mislim da se oko toga ne treba previše brinuti, a kamoli dijete siliti! A Kćerka je mlađa 4 godine i ima sada 2, 5 godina lakše to prihvaća ali samo zato što sve kopira brata!
Moj sin (ima 23mj) više žvače četkicu, nego što četka zube s njom, a meni ne da da mu ja perem zube, nego on sam, probala sam staviti i mrvicu kaladonta, ali tada neće četkicu u usta. Mi svejedno savaku večer kao peremo zube, pa se nadam da će vremenom bolje četkati, a i prihvatiti kaladont.
13mj
plidenta kids
Gornji zubi su nam groooozni. Samo je jedan zub zdrav, svi ostali imaju karijes, a jedan zub je slomljen (i ima karijes). Donji zubi su super!
Peremo zube (sa pastom) najmanje jednom dnevno, koji put i ujutro ako surađuje. Tek je nedavno počeo surađivati i uspijemo ih kako/tako oprati. Problem je taj što sve hoće sam, pa kad sam počne 'prati' zube to se svodi na žvakanje četkice. Slabo jede općenito, slatko jako malo (alergični smo na mlijeko pa je izbor ograničen), mliječno ništa, sisa noću :/ (nemam srca uskratiti mu to zadovoljstvo, a i to mu je jedini dozvoljeni mliječni obrok). Nismo napunili niti 2 godine!! Zubi su se počeli kvariti ovo ljeto. Idemo kod zubara - sad smo sa jednom mjesečno prešli na jednom tjedno. Učimo se i igramo popravljanja zubi i čim nam dozvoli (a nadam se da hoće) moramo krenuti popravljati. Nadam se da prije toga neće poispadati - toliko loše izgledaju :cry:
A kojem zubaru idete? Imate koga u Zg za preporučiti?
Eto! Stvarno mislim da nije presudno pranje zubi u tako ranoj dobi.Jednostavno ako su zubi loši nema spasa. Treba ih prati i stvarati naviku održavanja čistoće, svakodnevno ali ako ne prihvaćaju otpočetka ne treba se previše brinuti i siliti! Moj sin je kasno prihvatio pranje zubi tek oko 3.g. i to nije bilo baš svaki dan, no tek sa 6 g. mu se pokvario prvi i to smo nakon dva posjeta zubaru uspješno popravili. Sada je 6.5g. i još uvijek ima lijepe i zdrave mliječne zube. Bez straha!Pozdrav!
Ne bih se složila, mislim da je pranje zubi jako važno od samog početka (i to nije samo moje mišljenje, slažu se i stomatolozi ;) ).
Kod nas nema puno pregovora i filozofiranja i kad se tako postaviš, onda i dijete to lakše prihvati... Zubiće peremo od kad je imao 7-8 mjeseci, prvo smo simbolično prelazili onom gumenom četkicom, a od godine dana baš četkamo (bez paste, naravno) i to iza "velikih" obroka (doručak, ručak, večera), s tim da je večernje četkanje najtemeljitije. Nikad nismo preskočili večernje pranje zubi. Ako je bio jako umoran ili nervozan, skratili smo vrijeme četkanja, ali nismo preskočili.
Znam da mnogi roditelji oko pranja zubića naprave igru, odustanu čim dijete zatvori usta, preskaču pranja...A zatim se čude kako dijete neće prati zube. Kod nas su obveze svedene na minimum, stvarno nema puno toga što Kaleb mora - ali pranje zubi ulazi u tih par obaveznih stvari.
Već sam pisala da i MD i ja imamo velikih problema sa zubima (konkretnije, sa zubnim mesom) i to nije nešto što bih željela priuštiti svom djetetu. Osim toga, pokvareni zubi vremenom mogu dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema.
Što se tiče paste, pogledajte ovaj topic:
http://roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38115
tajana, ne bih se slozila s tobom. ako su zubi losi, bit ce jos gori ako se o njima ne vodi racuna. ta izlika o ne prihvacanju necega meni ne pije vodu. da ja mojoj curi pustim da "ne prihvaca", ona ne bi prihvatila milion stvari dnevno, od jutarnjeg oblacenja, do odlaska kuci na rucak s plaze do vecernjeg odlaska u krevet. ni kod nas nema pregovora o pranju zubi. ne svidja joj se uvijek, nekad se i svadjamo ali peremo dva puta dnevno, navecer duze i temeljito.
Prihvaćam kritiku. I rekla sam da se razlikuje od roditelja do roditelja u čemu inzistiraju više ili manje. Kod nas su zubi vjerovatno nešto što nije pri vrhu jer niti muž niti ja nemamo problema sa njima, a i djeca imaju divne zube koje naravno svakodnevno održavamo ali se ne opterećujemo ako bude dana da smo iz nekih razloga zaspali bez njihove higijene. Jednostavno to odradimo ujutro. A u samom startu smo ih naučili prati bez pritiska, strpljivo i polako!
I kod nas. U zadnje vrijeme se tome čak i veseli jer joj se sviđa ispiranje zubića tušem za zube.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Kao što sam rekla netko na nečemu inzistira, meni je bilo važno da djeca ne dudaju i ni jedno nije, niti da koriste flašicu, sin je jedno kraće vrijeme i samo zato što sam ostala bez mlijeka. No samo mlijeko je imao na flašicu nikada sok. I mislim da smo tu puno napravili za dobrobit zuba pa sada ne moramo uvoditi vojničke režime za pranje zubi! Iako i dalje kažem da navika i svakodnevna higijena moraju postojati!
Što je to i gdje ima za kupiti? (Vidjela žaba da se konj potkiva... :lol: )Citiraj:
MBee prvotno napisa
tajana, slažem se s tobom za dude i bočice, Kaleb ih nikad nije imao (vodu pije na čašu od kad ju je sa 6 mjeseci počeo piti, a osim mog mlijeka drugu tekućinu ne pije - nikakve sokiće ni čajeke) i oni jako pogoduju nastanku karijesa.
Eto, ja jednostavno ne mogu prihvatiti da je to faza i da će proći, vjerojatno zato jer sam i sama imala probleme sa zubima kao dijete . Prihvatljivije mi je Lunino mišljenje da je to nešto što se mora, ali opet silit ga :/
Tuš za zube :? - zvuči zanimljivo!
Kod nas nema siljenja. Pranje zuba je nešto što se nikad ne preskače i što nikad nije dovodio u pitanje, kao ni vožnju u autosjedalici. Od početka smo se i MD i ja tako postavili.Citiraj:
jedna zdenka prvotno napisa
Ne mogu drugačije objasniti kako to da nema nikakve frke oko pranja zubiju, jer sam inače oko svega dosta popustljiva, a Kaleb je inače dijete koje oko svega, ali svega tvrdoglavi (recimo, ni cestu mu nikad nisam dala da prijeđe sam, a opet redovito histerizira i baca se na pod kad mu dam ruku za prelazak :roll: )
Mi smo počeli "prati" zube gumenim četkicama kao polgodišnjaci. Dosad (28 mjeseci) smo jednput ili dvaput preskočili pranje (a peremo zube ujutro i uvečer). Pastu smo počeli upotrebljavati po preporuci pedodonta s 22 mjeseca.
Bilo je različitih faza- prao je sam ili paralelno sa mnom ili MM-om, prali smo mu mi. Potpuno se slažem s Lunom o neupitnosti pranja i tako smo se postavili od početka. Dobri smo primjeri, odstupanja nema.
Ali... prije otprilike dva mjeseca počelo je odbijanje. Dva mjeseca svaku večer ili jutro pregovaram, molim, "ucjenjujem". Večeras je bio vrhunac drame - neću pa neću, bacanje na pod. Na kraju sam ga nekako nagovorila na pranje (otvaranje usta), igrajući se (prevarom). Prvi put u njegovom životu došlo mi je da upotrijebim silu. Ima to veze i s tim da su riječi "neću" i "nije" obuzele sve aspekte našeg malog života. I čini mi se da se ne znam s time nositi. Ajde me malo utješite...
Tuš za zube je odlična stvar, osobito ako imate probleme sa zubnim mesom. Mi smo ga jedanput upotrijebili i na mališi kad mu je komadić (listić) neke plastike upao između zubića i bio je oduševljen. Zaboravila sam da bi i to mogao biti dobar mamac za pranje.
Mi smo isto dosta rano počeli sa pranjem zubića.
Jako brzo smo ga naučili da dan završava i počima pranjem zubića. Cilj nam je i bio naviknuti ga na četkicu, na samu obavezu pranja.
On se igrao sa četkicom, grizao ju, ponekad bi dozvolio da konkretno i operemo zubiće i tako sve dok mu moja sestra nije kupila Curaprox četkicu za zube.
Četkica je očito prilično mekana u odnosu na ostale koje smo koristil. Lavić sam za jednog 1,5 godišnjaka super opere zube, ja naravno finiširam.
Ta četkica mu je jedan od najdražih predmeta i zubiće trenutno pere 4-5 puta dnevno.
Toplo preporučam svima.
a di je ima za kupiti? Mi trenutno imamo signalovu a do sad smo koristili oral-b.Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Inače i mi smo počeli prat zubiće čim ih je dobio, ali su nam malo žuti jer već dosta dugo pije željezo :(
Ali ne posustajemo, nadamo se da će se brzo zabijeliti :mrgreen:
E da i ja moram glumit da mu stavljam pastu ili mi neće dat da mu ih perem 8)
pa postavili ste se i sa prelaskom ceste od početka, zar ne?!Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
mene baš nervira to što naglašavaš kako Kaleb prihvaća pranje zubića zato što ste je to pravilo koje se ne preskače i blabla. Neka djeca jednostavno luduju bez obzira na to što rano počneš i imaš čvrsti stav i ne popuštaš. izvijaju se, krizu, i štajaznamštasvene. :/
Valjda se to s vremenom ublaži.
mi peremo obavezno navečer, ako pojede nešto slatko onda i odmah nakon toga. weledin gel a nekad chicco pastu koristimo.
karijes ima ufuf
Pa da...Zato sam i usporedila s cestom i napisala da ne mogu točno objasniti zašto kod zubiju i AS nikad nije protestirao. Ipak, ja mislim da s cestom (i kod vas sa zubima) ipak mora biti neka caka, da su morali nanjušiti da imaju prostora za manevar. :mrgreen:Citiraj:
Sun prvotno napisa
Nije toliko stvar u pravilu koliko sam cool glede tih zubiju, mislim da on to osjeti, da me tu ne može slomiti. S hranom je, kao što znaš, skroz drugačije. :/ A možda brijem i to nema veze ni s čim, tko bi ga znao. :P
To i kažem, u nekim stvarima možemo inzistirati ali u nekima koliko god se trudili ne uspjevamo, jer to ovisi najviše o njima. No biti doslijedni i s vremenom sve će doći na svoje mjesto. A što se tiće "neću" to je strašno. Djeca jednostavno nakon 2. g. dođu u tu neku "fazu" kada ispipavaju teren. To sam prošla sa sinom a sada prolazim sa malom ona je sada 2,4 godine. Odjednom je postala zlčesta, sve joj se mora reći nekoliko puta, pravi drame oko čega nikada nije pravila. I sada počinje borba, mukotrpna borba. Ali treba biti uporan i nepopustiti, ali ne na suviše grub način! Naoružat se živcima!
ali s cestom nije drugačije i nema prostora za manevar pa opet luduje.Citiraj:
Pa da...Zato sam i usporedila s cestom i napisala da ne mogu točno objasniti zašto kod zubiju i AS nikad nije protestirao. Ipak, ja mislim da s cestom (i kod vas sa zubima) ipak mora biti neka caka, da su morali nanjušiti da imaju prostora za manevar. Grin
Nije toliko stvar u pravilu koliko sam cool glede tih zubiju, mislim da on to osjeti, da me tu ne može slomiti. S hranom je, kao što znaš, skroz drugačije.
ma samo sam htjela reći da nije baš tako jednostavno, da nije baš samo stvar čvrstog stava roditelja, ne preskakanja, kul stava... there`s more :P
Sun, jel on tebi spava sa cicom u ustima?Citiraj:
Sun prvotno napisa
To je isto jedan od mogućih razloga karijesa.
Curaprox četkica ima za kupiti u Mulleru i u nekim ljekarnama.
Dosta košta (cca 40 kn) u odnosu na ostale, ali se po meni isplati svaka kuna.
mi nemamo karijes i zubići su bijeli ali duda je ustima većinu dana i strah me jer još pije i mlijeko na bočicu :/
zubiće neće redovno prati ali od danas ćemo vježbati da nam to bude rutina svakodnevna! :)
I mi vodimo borbu sa pranjem, sad sam kupila električnu u nadi da će se situacija popraviti, ali ništa. Ali primjetila sam jednu stvar, pristaje na četkanje doljnjih zubića i strpljivo četka, ali kad gornji dođu na red, koma!! Pitam se zašto?? :?
Dal ju možda škaklja, boli nešto, nepce ili?? Ali svaki puta je tako bez obzira dal prvo krenem sa doljnjima ili gornjima, a da ju zubići ne bole?
Joooj tak mi je teško radi toga, jer pila je jako dugo željezo i gornje nikad nisam mogla dobro očistiti pa mi sad ima naslagice na gornjima ili je možda ono najgore, neznam! :(
što nije malo premala za el.četkicu?Citiraj:
oka prvotno napisa
i F obožava moju zujajicu ali zubiće peremo s normalnom četkicom...
Ne znam zašto bi bila premala, ali gornje neda prati niti jednom niti s drugom. :(
E. je za prvi rođ. dobio chiccovu četkicu i kalodont tako da se sada time koristimo. Voli prati zubiće i kad mu ja isčetkam onda on pruzme pa si sam još "četka". A kada vidi da neko od nas pere zube odmah trči da i njemu operemo :lol:
Lovre obozava grist cetkicu, a ne cetkati :mrgreen: Koristimo Zirodent za djecu
imam osjećaj da se prebrzo vrti, i da bi ozlijedila desni...Citiraj:
oka prvotno napisa
Baš sam tražila ovaj topic u nadi da će mi netko reći kako da mu otvorim usta... Mi smo mu kupili set četkica - dvije gumene i jedna normalna. Uzmem ga na ruke, dam mu njegovu četkicu i onda se on zabavlja gledajući kako ja perem zube. I smije se, posebno kad se pjeni, sve mu je to veselo... Ali nema teoretske šanse da otvori usta i pusti me da očetkam njegove zubiće. Stisne usta i okreće glavu. Jedno vrijeme bilo mu je veselo barem držati četkicu, no ubrzo bi je počeo bacati - to mu je zabavnije...
Osobno imam zbog toga popriličan strah - moji mliječni zubi su bili očajni, nisam ih nikako htjela prati, stalno sam vodila ratove, a obožavala sam slatko... Gotovo svi su bili pokvareni, užas... Ne želim da se to i njemu dogodi.
Ne znam da li znate, ali ja to ponavljam svima otkad mi je stimatologinja to rekla (jer prije nisam znala), da se zube smije prati iskljucivo u smjeru od zubnog mesa prema dolje. Dakle, gornje ravnim pokretom odozgo prema dolje a donje odozdo prema gore. Naime, ja sam uvijek ribala zube u svim smjerovima (kruzno, desno- lijevo i stajaznam kako sve ne) i od toga mi se jako podiglo zubno meso tako da je izvirio korijen zuba i sad je osjetljiv na toplo i hladno. Odvratno boli, a djeci je zubno meso jos osjetljivije pa je vjerojatno mogucnost povrede jos i veca. Eto, ako netko ne zna nek se nadje. ;)
Mi sad imamo tri zuba i kupila sam neku "obicnu" djecju pastu, a sad vidim da moram kupiti Elmex. :mrgreen:
Ma super je to u teoriji (mislim za djecu), sretna sam ako uspijemo oprati bilo kako, kakvi smjerovi :lol: A da sramota bude veca 3 clana obitelji su stomatolske struke :roll: ....Citiraj:
sbuczkow prvotno napisa