A ja potpisujem tebe!!!! Istina, istina i istina!!!Citiraj:
ruby prvotno napisa
Printable View
A ja potpisujem tebe!!!! Istina, istina i istina!!!Citiraj:
ruby prvotno napisa
Oprosti, ali ovo je ništa drugo nego - glupost.Citiraj:
ruby prvotno napisa
Ako krenem od sebe pa nastavim po velikom broju svojih prijatelja i kolega (uključujući i primjerice mog starog) - to što si napisala jednostavno nije istina. Generalizacija nikad nije dobra, no ako izuzmemo kurvaste muškarce, muškarac neće otići drugoj ako mu je kod kuće dobro. I pri tom "dobro" ne mislim na stanje u krevetu nego na višerazinski kontakt s ženom - ljubav, poštovanje, prihvaćanje, tolerancija, toplina itd.
To što su žene naučene trpjeti od malih nogu i povinovati se muškarcu pa zbog toga imaju dulju toleranciju na s*anje od braka, to je drugi par cipela i to se zahvalite vašim roditeljima i našem društvu u cjelini. No nemaš pravo tvrditi da se muškarcima sve vrti oko seksa i strasti, to je samo bijeg od realne slike. Kako postoje pizde od muškaraca, tako postoje i drolje od žena. Rekao bih da je njihov omjer podjednak...
Tvoja situacija je svakako vrlo tužna, uvijek mi se srce cijepa kad vidim da se brakovi raspadaju. :cry:Citiraj:
mandarina prvotno napisa
Htio bih ti samo dati malo podrške. Sve se u životu riješi, uopće ne sumnjam da si dovoljno jaka da možeš sve to izgurati. Na kraju krajeva, ako je gospodin odlučio samo "dići ruke", sakriti se ispod dekice i kad ga nitko ne vidi odjuriti u zalazak sunca - njegov izbor. Hvala Bogu da si odgovornija od njega pa ćeš se najbolje što možeš brinuti o djeci. Ona nisu ništa kriva. Gospodin nek živi sa sobom, s osjećajem da je prevario majku svoje djece i osobu kojoj je obećao vjernost do kraja života, te sa svojim "ne znam". Kad je trebalo praviti djecu onda je to vrlo dobro znao. Nažalost, ponekad se doživi amnezija pa se neke stvari zaborave, a na tebi je da se iz toga iščupaš kako najbolje znaš i umiješ. Znaš i sama da će ti ovaj forum u tome pomoći, ima tu dobrih teta. 8)
Uh, kako mi se gade takvi jadnici. Znam, možda nije fer, možda mu je bilo teško, možda ovo možda ono, ali kvragu - ako je odlučio odrasti, oženiti se i imati djecu - nek prihvati odgovornost koja uz to ide!
ja se slazem s klokanom, postoje muski koji su normalni
btw zbog cega je sex svojstven i zanimljiv muskima a zene kao nemaju toliko izrazen libido
pa vrlo jednostavno, nama je na balkanu ispran mozak dvostrukim kriterijima sto je ok a sto ne i da su zene koje se "tako ponasaju" jeftine i kurve i kaj ja znam kaj
ako imate odgovarajuceg partnera i izbrisete iz glave sve te dezinformacije kojima su vam ispirali mozak skuzit cete da su i zene vrlo sexualna bica
pa ne mogu si zamisliti da zivim ko necija igracka, koja doma sve obavlja, bavi se klincem i onda nakon cijelog dana rintanja kad se gospodar na pimpek pojavi ja padam momantalno u trans, skacem u haltere, u cipele sa petom od 18 cm i zavodim ga i titram oko njega jer gospodara treba inspirirati da ostane uz mene? iiiiik
hvala svima na postovima!
da on je do prije sedam dana bio brizan otac.svaki uzv je bio samnom,pazio me i mazio ko trudnicu,porodi su bili dvije najbolje stvari koje su nam se dogodile u zivotu.on bi sletio u jedan grad i vozio 4h do drugog grada u posudenom autu da bi bio sa nama par sati i onda se vracao u noci nazad,od kuda je radio.svaki slobodan dan je dolazio u zg da budemo skupa.ovo ljeto nije mogao dobiti sl. dan koji su mu obecali na v.prvi rodendan i onda smo svi zavrsili u norveskoj na par dana da budemo zajedno.a i primjetile ste moj hah na kraju njegovog opisa jer tog covjeka ja vise ne prepoznajem.ovaj sada i onaj prije su dvije dijametralno suprotne osobe :?
Znala sam da nakon mog posta slijedi pobuna! Klokane, naravno da neće otići drugoj ako mu je kući dobro. O tome ti i pričam! Naravno da normalnom muškarcu treba više razina, ali prva je seksualni život. Ajde priznaj, neće te ubit. Da ti seks ne paše par godina, a žena ti divna, platonski ste neizrecivo povezani, bla bla, bi li bio sretan?
Nemojte sad povest raspravu ko su drolje, a ko kurvaroši. Pričamo o problemima u braku i na što se treba osvrnit.
Stray, nitko ne kaže da trebaš bit igračka i skakat ko navijena. Zar ne bi bilo divno da se međusobno zavodite??
Još samo nešto:kad muškarac vara to može bit s predumišljajem, ali može i impulzivno, a kod žena je to uvijek s predumišljajem. Žena kad vara, uvijek odvaže što radi i da li se to isplati raditi.
mandarina, nisi mi odgovorila na pitanja.
Ako nema sexa mjesecima, naravno da bi mi smetalo, no to ni u snu nije prva razina. Nedostatak ostalih razina koje sam naveo bi mi smetao daleko, daleko prije. Nedostatak sexa u braku je samo posljedica drugih problema.Citiraj:
ruby prvotno napisa
No sigurno ne bih otrčao drugoj, POGOTOVO ako imam dijete, pa da sam u braku s crnim vragom. Prilika sam imao i u daleko manje odgovornim situacijama nego što su postojeći brak i dijete pa ih nisam iskoristio... Ako u braku postoje problemi, treba ih pokušati riješiti, na kraju krajeva nitko ne kaže da par treba do kraja vijeka biti zajedno, da moraju biti zaljubljeni do kraja života i ševiti se kao ludi, zaljubljenost (tako kažu) prolazi, ljubav isto može nestati ako se ljudi/okolnosti promijene. No tako pokazati nepoštovanje prema drugoj osobi i svoju vlastitu slabost na način da prevariš svog prvog životnog druga kojem si se zakleo na vjernost, to je nešto što mi se zaista gadi.
Potpuno se slažem s onim o promišljenosti.
Zanimljivo.Citiraj:
ruby prvotno napisa
Pretpostavljam da je i ovo za ženu jedna (u nizu) od otegotnih okolnosti. :roll:
A da li se vi muškarci zapitate ikada zašto nekim ženama nije uvijek do sexa? Da li se potrudiš zamijeniti sž u nekim poslovima koje obično ona radi a nju pošalješ recimo na masažu ili van na kavu s frendicama? Možda zbog nagomilanih obveza koje su na suprugama na kraju dana nam nije do ničega nego samo do jastuka i spavanja? Recimo...Citiraj:
klokan prvotno napisa
sorci 1.slicno pitanje sam ja postavila njemu i odgovor je jasan.a kaj mislis zasto se raspadam.2.u struci gotovo nikakve,al cak sam blize ideji da pokrenem svoj biznis vezano uz jednu strast koja je prije bila hobi,davno zavrsih tu skolicu imam i papircic..nisam se time bavila od prve trudnoce..al imam vjere da bi ja to mogla.
iii jel prolazna ocjena ima sanse za mene da budem jednog dana ko ti moj idol :oops:
Mandarina, ono što bih ja prvo učinila jest da suprug prestane raditi to što radi (radno mjesto) i da se vrati u Hrvatsku.
Meni nije ništa čudno u današnjem svijetu da muškarac koji radi na drugom kraju svijeta prevari ženu (i obrnuto) koju VOLI! Svijet u kojem radi i većinom živi je nešto sasvim drugo od Hrvatske i on se vjerojatno osjeća kao da živi dva paralelna života.
Također mi se čini da njegovo uvjerenje da te ne voli pomaže rješavanju njegove boli i osjećaja krivnje. Ne vjerujem da te preko noći prestao voljeti. Ali ti to ionako najbolje osjećaš.
ja sam gotovo sigurna da su te 'nagomilane obaveze' cesto i nesto sto uopce ne treba raditi. i da vecina ljudi to ne bi vidjela kao strasnu obvezu. a drugo, zene hrpu toga obicno uzmu na sebe i uzivaju biti zrtve i one koje sve pokrecu i bez kojih nista ne ide kako treba... a mislim da treba stati, ostaviti to i staviti sebe na prvo mjesto. a ne posljednje ili nijedno. ne treba mene muz slati na masazu, otici cu sama. jer mi to treba. da bih bila bolja i ljepsa sebi i njemu. i ako mi nije do seksa, to i meni nedostaje. a ne cekam da mi on smisli kako bih se bolje osjecala...i gomilati nezadovoljstvo i frustraciju a kad on pukne pitati se sto mu je kad se ja toliko zrtvujem. nitko od mene tu zrtvu ne trazi, dapace.Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
1. nisam te pitala što si ti pitala njega.Citiraj:
mandarina prvotno napisa
odgovor na pitanje može biti "da" ili "ne"... sve ostalo je - višak.
mislim da se raspadaš zato što si sama kompliciraš život (pročitaj svoj odgovor).
2. odgovor isto može biti kao i na pitanje 1 (da-ne) - a onda slijede: varijanta a, b, ili c...
i nađi si pametnijeg idola... :P :lol: :lol:
inače se svi kućanski poslovi( ono malo koliko ih žena ima sa dvoje male djece) sami od sebe naprave. I ne smatram žene koje se brinu za svoju obitelj nikakvim "žrtvama".
Mandarina, ista priča kod mene. Imamo bebicu od mjesec i pol i sad mi kaže da me više ne voli, ima drugu, gadi se sam sebi, ne zna zašto to radi itd. Ali priča kao da nema izlaza. Trenutno smo rješili da se makne od nas i ode negdje razmišljati o sebi i onome što radi. Pošto smo kršćani, brak je pred Bogom odgovorna stvar. I čovjek puno puta čini ono što zapravo ne bi htio. Mm ima problema s obitelji i povreda od prije, sada je to nekako isplivalo na površinu, ali on se ne zna nositi s tim, i sad i ja ispaštam. Ja sam spremna da obnovimo naš brak, teško mi je, ali čekat ću neko vrijeme da vidim hoćemo li uspjeti nešto rješiti kako bi naš brak ponovo funkcionirao. Iako, kao što ti kažeš, ne znam hoću lu ikad moći preći preko toga da me prevario. Jednostavno ne znam, za sad, čekam i razmišljam i pokušavam biti hrabra za svoju malu curicu. :(
sex,problemi,razine u odnosu bla bla.potpisujem klokana,stray.mi smo bioloska bica sa egzistencijalnim potrebama,gde spada i seks impulzivni s predumisljajem i neznam kakav.mi smo i racionalna bica i emotivna bica,duhovna bica ,a morali bi biti i sto je top moralna bica.cini mi se da nas je jos sacica moralnih na planeti.da mu otpadnu svi zubi,izgubi nogu i neznam kaj,da ostane na cesti ,bez posla da izgubimo sve kaj smo stekli.. ja ga nebih prestala voljeti ,postivati,bila bi snjim u dobru i zlu i nema tog dordaklunija s kim bih ga prevarila.
the bee :love:
sorci jeje dada imas pravo i kaj ja mogu kad si ti moj idol i gotovo
upravo tako, kad sam se prije 5 god. udala, shavtila sam to vrlo ozbiljno. Ja ne znam šta je tim muškarcima da su samo tako spremni ostaviti svoju obitelj i tu divnu dječicu. Stvarno ne znam.Toliki su egoisti da se oni odjednom nađu nesretni itd., dok mi žene isto možda nismo sretne, ali radinmo svoj posao,odgajamo djecu i mislimo, doći će bolje vrijeme i za nas. Ja sam sad tako očajna jer nam se bliži godišnjjica i Božić i ako ostanem sama,raspast ću se. Cijela sam se dala u brak i ne bi nikad požalila, ali to jako boli, sada biti ostavljen. I nakon dugo vremena smo uspjeli dobiti dijete, curica je divna, a sada, on je želi napustiti zbog svojih egoističnih želja. Neka im se Bog smiluje, jednog dana će Bogu trebat dati odgovor. U bibliji piše da je muž odgovoran za svoju ženu. Ja to itekako vjerujem.
draga, preuzmi ti odgovornost za sebe, a za dijete ju podijelite.Citiraj:
the bee prvotno napisa
a da prestanete pljuvat po muškom rodu?
Znam za situaciju identičnu onoj u kojoj se nalaze toffife, the bee i mandarina, ali pazite sad ovo:
Nije muškarac pop*zdio i pokupio se nego žena! I ostavila mužu dvoje djece od 3 i 5 godina! Jer nije više htjela/mogla/željela...
Samo vi pljujte po svojim muškarcima, pa nisam ih vam ja birao... pljuvajući po njima, zapravo pljujete po sebi i svojim životnim odlukama... :P
ja nemam po kome pljuvat :mrgreen: .Citiraj:
Moover prvotno napisa
E baš me zanima zakaj si ti onda na ovom forumu? Kaj nemaš novi broj Teena ili OK eja za pročitati? :PCitiraj:
Moover prvotno napisa
baš komentiram kako sam večeras raspoložen za raspravu s "mrziteljicama muškog roda"... ali ne smatram da si ti jedna od njih pa ću ti samo reći da ja nisam protiv tebe i tvojih odluka...Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
dapače... svojim razmišljanjima (na tvojoj temi) sam ti htio ukazati na to kako se ne trebaš slijepo voditi za savjetima tih istih (mrziteljica), pogotovo ako želiš spasiti brak... i žao mi je što si me očito krivo shvatila...
moover - stvar je u tome da svatko treba preuzeti odgovornost za svoje odluke. a da svi nisu spremni na to.
ja se nemam na koga osloniti - pa odgovornost preuzimam sama. i za dobro i za loše. nekad sam previše oprezna. nekad se zaletim brzopleto. učim na greškama. nastojim ih napraviti što manje.
kad ne znam što bih - pitam za savjet. pa stavim ono što ja mislim, i ono što mi savjetuju - na papir.
pa razmišljam o posljedicama jednog i drugog. i donesem odluku. kakva god ona bila - stojim iza nje.
nema tu velike filozofije :mrgreen: .
To si u pravu, ja nisam mrziteljica muškog roda, dapače :mrgreen:
Ali ne slažem se sa tim da "pljujemo po sebi" ako komentiramo postupke muževa kojima se nešto promijenilo u glavi i nisu više isti kao nekada..
Uočiti da sam gore napisao "nedostatak sexa je samo posljedica drugih problema". A što se tiče nagomilanih obaveza pa da na kraju dana bude samo "jastuk i spavanje", uopće ne volim kad se stvari tako jednostrano postavljaju. Niti su uvijek žene ugnjetavane, niti jedine rade, niti su jedine natrpane obavezama, niti se jedine brinu o djeci. S druge strane, nisu ni strojevi za sex koje trebaju kad muž migne raširiti noge.Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
Rekao bih da se ovdje miješaju kruške i jabuke. U biti su sve rasprave suvišne, potrebno je samo biti - pošten i moralan. Ljudi nisu glupi i stvari su zapravo vrlo jednostavne. Ako je netko krepan od posla a onaj drugi nije - on treba povući, bez obzira tko je muško a tko žensko. Ako si se odlučio/la na brak, trebaš partnera poštivati kao sebe samoga, ni više ni manje, jer ako je više, ideš na štetu sebi, ako je manje, ideš na štetu njemu. A poštenje je vrlo jednostavno, i svatko tko je napravio svom partneru nešto loše jaaako dobro zna zašto je to napravio (priče "nemam pojma" ne pušim) i jako dobro zna tko je u pravu, tko je u krivu i tko je tu ispao bad guy, tko je povrijeđen a tko je povrijedio. Samo je pitanje je li riječ o dovoljno moralnoj osobi za to priznati sebi i partneru i postoji li dovoljno "temelja" u toj vezi da se pokuša riješiti problem na obostrano kasnije zadovoljstvo. Ono što je učinjeno ne može se ispraviti nikako, ono što se može je - ubuduće biti bolji...
Ovo kao da sam ja pisao....Citiraj:
klokan prvotno napisa
kaj nisi? ;)
slazem se sa tobom moover,i ja znam zenu koja je ostavila troje djece i pobjegla s mladim komadam. i zao mi je ako si pomislio da ja ovdje vrijedam muski rod pa cak i svoga muza upravo suprotno.zeljela sam cuti razlicita misljenja i tvoje je vrijedno .odluke i odgovornost za njih je iskljucivo na nama samima.
sori na uletu. da ne ulazim u vjecne rasprave, vibram da se i kod mandarine, i kod nesse, i kod the bee stvari rijese sto bezbolnije po sve protagoniste.
cure, drs'te se :love:
klokan :naklon:
Nisam htio još i seks uplitat u sve ovo... :mrgreen:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Da budem iskren - puno je lakše to napisati nego u životu provoditi. Nije lako reći "oprosti, bio sam sebična svinja, mrtav-hladan sam se okrenuo na drugu stranu i nastavio spavati dok si ti nosila naše dijete"). MŽ često kraj mene pati jer se potpuno podredila našem cilju (baš kao i ja, no drukčije kad radiš posao pa imaš i predah i svašta a drukčije je kad imaš dijete 0-24), no nadam se da joj nekim drugim stvarima barem malo nadoknađujem. Vjerujem da će uskoro doći vrijeme kad ću joj konačno moći pružiti ono što zaslužuje... :heart:Citiraj:
mandarina prvotno napisa
E ovo je lijepo ili si to napisao samo da budemo zavidne tž što ima takvog m? :)Citiraj:
klokan prvotno napisa
Prozrela si me! :mrgreen:Citiraj:
toffifeee prvotno napisa
Volim ispadati faca u društvu :lol: ali ono što sam napisao zaista najiskrenije mislim. Nadam se da je mandarina barem malo zaboravila na svoju muku. Teško jest, to vjerujem (mogu čak i opipati taj osjećaj), no ništa, ali ništa nije vrijednije od odraza u ogledalu, čiste savjesti i djece! U to inače ulazi i bračni drug, no s obzirom na to kako se njen ponio, može biti sretan što ga uopće želi pogledati...
Toffifeee, ne bih se nikako složila da su "danas svi brakovi u banani", kao što pišeš u jednom postu. :shock:
Ja znam puno više primjera za odlične nego za loše brakove. :D :D :D
Kad se na loš odnos ne pristane, ne može ga biti, tj. pretpostavka je za loš odnos - na lošem ustrajati.
Sorcie je to divno napisala, muž je pravi ako takvog želimo svojoj kćeri. :heart:
OPROSTI ako mudrujem. Vjerujem da ti nije lako i da će uskoro biti PUNO BOLJE. OD SRCA ti to želim. :heart:
Avatar ti je predivan - kakva prelijepa dječica! :)
[/quote]
Da budem iskren - puno je lakše to napisati nego u životu provoditi. Nije lako reći "oprosti, bio sam sebična svinja, mrtav-hladan sam se okrenuo na drugu stranu i nastavio spavati dok si ti nosila naše dijete"). MŽ često kraj mene pati jer se potpuno podredila našem cilju (baš kao i ja, no drukčije kad radiš posao pa imaš i predah i svašta a drukčije je kad imaš dijete 0-24), no nadam se da joj nekim drugim stvarima barem malo nadoknađujem. Vjerujem da će uskoro doći vrijeme kad ću joj konačno moći pružiti ono što zaslužuje... :heart:[/quote]
E kad bi samo pola muške populacije ovako razmišljalo, samo razmišljalo, nemoraju čak ni provoditi u djelo, gdje bi nam bio kraj.
mandarina on je izgubljen
znaj vratit će se ....ako ga budeš imala snage prihvatiti,on bježi od samog sebe
nebranim ga ali shvatam
tebi :*
Mandarina, kaj ima novoga, kako si?