Starije nije puzalo, mlađe je puzalo sve u šesnaest.
Starije je prohodalo s 14 mjeseci, mlađe s 10,5.
Starije je bilo puuuuno spretnije u hodanju od mlađeg, ali mlađe je spretnije u penjanju, spuštanju, padanju i sl.
Printable View
Starije nije puzalo, mlađe je puzalo sve u šesnaest.
Starije je prohodalo s 14 mjeseci, mlađe s 10,5.
Starije je bilo puuuuno spretnije u hodanju od mlađeg, ali mlađe je spretnije u penjanju, spuštanju, padanju i sl.
e da, zaboravila sam reći da starije nije bilo ometano u normalnom motoričkom razvoju - niti je nanašano do besvijesti, niti je imalo hodalicu, niti je forsirano bilo na sjedenje ili na stajanje ili na hodanje.
MIhael je sa 5,5 počeo gmizat (kao vojnik)....sa 6,5 baš počeo zapravo puzat.....sad smo već na dizanju uz sve uz što se može dić i padanju iza toga.... :lol:
moj brat uopće nije puzao a prohodao sa 10 mjeseci...
Ja sam svoju naučila puzati (radi bolje motorike) za jedno mjesec dana učenja, a propuzala je sa 11 mjeseci te prohodala s 14 i pol mj.
sad ked sam čitala vaše postove, odmah je i meni lakše jer imamo 8 mjeseci i nikako da skužimo i da krenemo....možda je to jer imamo 10,600kg?
Balsa je bio hipertonican i bili smo vezbaci nekoliko meseci..Sa sedam se poceo postavljati na sve cetiri,sa sedam i pol je propuzao,sad ima deset..Njemu je bilo vazno da nauci puzati zbog problema koji je imao sa motorikom,kao i blage asimetrije..Fizijatar je prezadovoljan napretkom..Ustaje uz namestaj od osam meseci..
i mi smo tako - išlo je puno brže.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
puzala je od 8-10,5 mj
L. je puzao ali se ne sjećam od kada do kada.
M. je puzala od 10-1,5 mj. kada je (natatino opće oduševljenje) prohodala.
Čini mi se da je kod nas, na preskakanje faze puzanja uticala činjenica da je princeza jedinica, sa mamom kod kuće i puno osoba raspoloživih za vodanje. Daj ruku i ona odfura, ide brže. Mislim da je počela puzati, puno nakon potpunog prohodavanja kad je vidjela starije rođake da to rade iz fazona. To joj nikad nije bio način kretanja.
10-1,5=10-13,5 :oops:Citiraj:
gita75 prvotno napisa
Dakle, ne radi mi baš tastatura.
Moja sestra nije puzala i prohodala sa 10mj,MM isto.
Ante propuzao sa 6mjeseci i sad skoro pa hoda.
cura nije puzala, josip je nedonosce, ide na vjezbice i propuzao je prije 10ak dana... ali jos ne sjedi ... ela je prohodala par dana prije prvog rodjendana....
mislim da anita jednim dijelom nije puzala jer je bila buco, i smetali su joj nabori sala na nogama :mrgreen:Citiraj:
tina parada prvotno napisa
sa 10 -11 mj imala je preko 13 kg
N. puže naveliko. Korača jedino uz namještaj.
Zaboravila sam prije odgovoriti. Mihovil nije htio ležati preko jastuka, ali ga stavim preko svog bedra (ispod pazuha), a nogice podižem. Također mu skvrčim noge tako da kleči. Moram se pohvaliti - dosta se toga promijenilo otkako sam otvorila post i imam osjećaj da rapidno napreduje. Više se ne buni, dapače diže guzu na veliko. Čak pokazuje namjere da ustane. Također se gotovo potpuno sam diže u sjedeči položaj, a ravnoteža mu je sve bolja. Čak pokušava nekakvo gmizanje, pa mislim da bi me uskoro mogao iznenaditi (a bilo bi i vrijeme) :)
L. je prvo puzao po vojnički (onako se vukao na trbuhu), zatim u nazad (sa jedno 7,5 mjeseci), i tek nakon jedno mjesec i pol je počeo puzati naprijed.
Puzanje po vojnički nam je bila najbolja fora!