:lol:Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Printable View
white_musk prvotno napisa
pa ja je nosim
o tom bas i pricam
ivaru je dojenje standard, bocice i dudice su mu bile zanimljive sa 2 ili tri godine, ali on vjeruje da svako dijete sisa do nekih 4-5 godina barem
to je ono sto on pretezno vidi, ustvari, ne mogu se sjetiti da je IKAD vidio bebu s bocicom osim u crticima, filmovima i reklamama ili negdje u prolazu
i meni gadno izgleda vidjeti petogodišnje dijete s dudom ... ili s dojkom. ovo bez pod.ebavanja i bez želje ulaska u (već prežvakanu) raspravu, mislim.Citiraj:
mikka prvotno napisa
:? ja sam bila uvjerena da je najveći grijeh dude u stvari povezan sa zubima, tj. da se zubi iskrive ili pokvare... mada inače imam prilično tolerantan stav prema njoj, kao i prema bočicama, naravno ako se sve koristi u nekim normalnim gabaritima.Citiraj:
ne mora štetiti ALI može
ne odmah, problemi se jave nakon i mjesec dana korišten
odoh se postrojiti u one s 3 plus. :mrgreen:Citiraj:
zlatni primjer relaktacije
MC da ne bi bilo- ajmo ko je iznad 4 :P
moj brat je kao mala beba odgrizao dudu i umalo se ugušio :cry: :evil:
čak šta više,milsmi da je bila neka tehnička greška,pa je on uspio sa svojih par zubića izvući dudu iz onog plastičnog "ležišta" :shock:
jopet griješiš :PCitiraj:
mama courage prvotno napisa
jer uspoređuješ što nije za usporedbu
sto nije za usporedbu?
petogodisnje dijete koje ima dudu ima vjerojatno istu potrebu za sisanjem kao ono koje sisa dojku
meni nije gadno za vidjeti ovo drugo, pa onda ni prvo.
gadno mi je kad roditelji i dusebriznici po cekaonicama i nadalje govore djeci sto bi trebale biti njihove potrebe i kad im govore sto je njima gadno
ma ko vas pita.
potreba za sisanjem je jedno
a duda i dojka drugo...nisu u klasi da bi se uspoređivale
ja nekad imam osjećaj da te osobe ustvari, na taj način, umiruju svoju savjestCitiraj:
ivarica prvotno napisa
jer,ako sigurno stojiš iza svojih postupaka,onda si i previše ispunjen njima da bi drugima solio pamet i nemaš potrebu da iste kod notara verifikuješ...
poštujem.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
kod petogodišnjaka mislim da više preovladavaju sličnosti, a da su razlike zanemarive.Citiraj:
a duda i dojka drugo...nisu u klasi da bi se uspoređivale
kod nas u grupi u vrtiću je bila hrpa, hrpa ambalaže od (kršitelj koda)a, mislim da od nekog čaja ili tako nešto koje je donjela jedna mama, a tete su od toga napravile "igračke", nisam više sigurna dal zvečke ili šta, al se sjećam da kad bi ušla po dijete odmah na ulazu je bila je ta polica prepuna toga, kao da si u trgovinu ušao.
E sad, stariji klinci kad se igraju svašta jedan drugome brbljaju, pa tako i možda neko nekome objasni kako se radi H*** i šta je to.
ili ja previše maštam
e a ko te pita?? :mrgreen:Citiraj:
Ma pusti ih... ne moš se protiv toga borit... :mrgreen:Citiraj:
Mislio sam na rasprave s forumašicama koje doje do punoljetnosti... :mrgreen: :saint:Citiraj:
Moover prvotno napisa
punoljetnost u 5oj god :?
znači još samo 4god dojenja, šmrc :lol:
Šta se sad čudiš... pa javili su se ovdje i oni koji doje a već i u školu krenuli... koliko sam ja shvatio...Citiraj:
zmaj prvotno napisa
?Citiraj:
Moover prvotno napisa
a ja vidim da su ovdje najzesce bas juniorke
a šta je sa čevapima? Kad se to uvodi u prehranu? može li se kombinirati s dojenjem?
što bi rekli mi u Bosni:
malo pašće najjači avaz ima :lol:
moover, nisi dobro shvatio ako mislis na ivara
on ne doji vec 4.5 godine
ok, nisi ni ti shvatila ovo "do punoljetnosti"... time nisam mislio na 18 godina...
jes čula kad za frazu "nisam te vidio 100 godina..."? Tak i ovo isto.... :mrgreen:
Joj Lut, nemrem vjerovati da to TVOJA kćer zbori :( .
A kaj se tiče H*** kutije, moja je pretopstavka da u vrtiću netko donio kutiju (kak se u vrtić svakakve drangulije od doma donose) i Zara je tak "naučila" kaj bebe papaju.
Mislim ja sam sve više i više u čudu, susjeda rodila prije 10-ak dana i već je ostala bez mlijeka. Ja to stvarno ne razumijem.
O dudi neću :P . Ja veeeeeliki protivnik dude, Janko nije znao kaj je duda dok nije krenuo u vrtić pa vidio druge. Ja ne volim vidjeti maaale bebe s dudom u ustima, a ni klince preko dvije godine. ALI...Moja Iva ima dudu!
Kako iz ašto...ah, duga priča, ali kontroliram tu njenu potrebu koliko god mogu. Zapravo već me dugo muči i već neko vrijeme planiram otvoriti temu, vjerojatno i budem, zato sad više neću offtopičariti ovdje.
Moover prvotno napisa
može s jedno 3-4 g :P
Moover,evo MM kaže da imaš od njega ćevape kad dođeš u srajevo :)Citiraj:
Moover prvotno napisa
on plače od smijeha :lol:
samo viče:svaka mu čast
[quote="ana.m"]. ALI...Moja Iva ima dudu!
quote]
ma daaaj :/
naravno da idu cevapi uz dojenje
ne treba kajmak onda
:lol:
a ne znam...
kći nisam baš dugo dojila, imala je dudu, bracu dojim 100 na sat, nema dudu niti flašicu pa nju uopće ne zanimaju dude u kombinaciji s bebama, niti adaptirano mlijeko, niti uopće išta slično tome. kad se igra sa svojim plišancima (ne voli plastične bebe) - glavna fora joj je presvlačiti ih i uspavljivati, ili se igra s njima da oni, kao, idu u kazalište gledati predstavu ili imaju rođendan i slično...
bas sam htjela pitat do kada ce tu biti tulum :)
nema odmora dok traje obnova 8)
sta, da idem ispeci kokice?
a znate, kucni red od 22, vec 1h traje "mirozov", ne zelimo da susjedi zovu murju :lol:
pa obasni im situaciju
reci da su te kokice doprinos za budućnost naše djece i da te ne ometaju u ovom povijesnom trenutku
ne zaboravite,utorak,13.11.2007 23.05
zasjeda AFŽ-reloaded
moram paziti na red i nema tih cevapa koje bi mi poslala avionom da bi me podmitila. ni da ubacis sirnicu u paket. 8)
sve dok ne tražiš burek od jabuka,spremna sam igrati tu igru 8)Citiraj:
leonisa prvotno napisa
cure, cure... da ne bude zabune, ćevapi se prave od životinjskog mesa, a ne od sojinih ljuspica i 3 juhne žlice tamari sosa :P
kaj sam ja sad ispala dusebriznik koji kenja po cekaonicama. kako? kada? ne ulazim ja u to jel nekom duda treba ili ne, pogotovo nikom ne govorim da mi to grdo izgleda, ali mi je i dalje ruzno vidit bebu ili klinca s dudom. grdo mi je bilo vidit i mog, bas sam bila sretna kad smo je se rijesili :mrgreen: . ne znam koji mi je vrag bio da mu opce dam :/Citiraj:
ivarica prvotno napisa
sigurno necu doc nekim roditeljima i reci "kaj ste mu stavili tu gumu u usta, prekriva mu pol face, glete kak je grdi".
imala sam i ja preambicioznog tatu koji je uvijek znao sta mi treba bolje od mene. sestra i ja-venus i serena williams, dabome.
a koja je ono tema topika?
al su iz eko-uzgoja :PCitiraj:
je, je, one kod Trovača :mrgreen:
mislim da nije pošteno da se djecu uglavnom ne pušta na miru da sišu dokle im treba (pa bila to i duda), jer potreba ostaje, još k tome uz objašnjenje da im to više ne treba.
meni je baš žao i kada djetetu koje je na dudi to brane "jer je već velik i grdo izgleda".
da im ne treba ne bi sisali.
kad potreba nestane, nakon nekog vremena je prerastu i sami prestanu.
ali eto, mi imamo stalno potrebu nametati neke svoje granice.