summer prvotno napisa
Da mrvu sarkazma :roll: Recimo, ja imam dosta sposobnosti opisanih u prvom postu, pa se uopce ne dozivljavam supermamom, samo mamom koja se trudi onoliko koliko moze, nekad s boljim, nekad s gorim rezultatima.
Dugo citam forum, i mogu takodjer reci da nisam na njemu pronasla ni jednu savrsenu mamu, cak ni po njenim vlastitim rijecima, samo one koje se trude takvima biti, a to je valjda pozitivna stvar. Ima ih puno kojima se divim iz raznoraznih razloga, a ipak su sve s nama podijelile neke svoje brige, probleme, nesigurnosti, uvjetno receno neuspjehe...
I ne sjecam se bas da sam puno puta citala 'ako ne radite bas ovako, dijete ce vam biti takvo i takvo' - pa onda mislim da je stvar u onome sto netko zeli pridijeliti necijim rijecima i onomu sto te rijeci u njemu samom izazivaju.
I ne volim generalizirane tvrdnje da se nesto radi samo ako imas 'viska vremena', tipa, mozes citati djetetu samo ako si inace besposlena, ili ne moze se to s vise djece... Mozda i ne moze, a mozda i moze ako ti je to vazno na ljestvici prioriteta ili ako imas bolje organizacijske sposobnosti, muza koji ce ti vise pomoci, ili ako ces zanemariti nesto drugo, nekom opet bitnije, bla-bla... Pa sto ako netko radi bauk od neceg sto netko i ne primijeti, i jedni i drugi imaju pravo na to. Meni je prvi post bas zazvucao 'eto, ja bas nisam kao vi, a sve mi je super'. So what? Bas dobro za tebe.