-
retko oni dobro nameste sondu za merenje duzine femura.
u trudnoci s isidorom uradila sam mnogo uzv pregleda, i mere femura (a neretko i ostale) su cesto mnogo odstupale od normale za trajanje trudnoce. posle sam negde videla da bi za pravilno merenje butne kosti oba kraja trebalo da budu tupa, a na skoro nijednoj slicici, narocito iz trudnoce pre 30. nedelje se nije tako videlo (ako bih uopste i dobila slike uz nalaz).
negde sam vec pisala, msilim da to ginekolozi gledaju onako uopstenije, pa ako primete da nesto nije ok, onda mere detaljnije.
ipak oni nisu radiolozi da ih uzv zanima u cisto tehnickom smislu.
meni je poslednji uzv pokazivao veci bpd, jako mali obim glave i stomaka i ok fl. procena tezine je bila nesto manje od 3kg 2 nedelje pred porod, a on se rodio 4050. cak su ga i dan-dva pre rodjenja izmerili 3800, a i svim drugim zenama iz moje sobe su bebu izmerili za oko 300g manje nego sto su rodjene.
-
Ma i ja si stalno ponavljam da je dovoljno malo, pa da podaci budu netočni.
Ali eto, neka nervoza me uhvatila, i jednostavno stalno razmišljam o toj dužini FL-a. Da mi barem ništa nije govorio, nego je samo natuknuo i onda rekao da najvjerojatnije nije ništa i naravno ja sada u sto briga i stalno o tome razmišljam i proučavam tuđe mjere, a znam da je to glupo :(
do 31. tjedna bivši ginekolog mi ništa nije rekao da mjere nisu u redu, kada proučavam slikice sa bivših mjerenja uzv nikada nije sve bilo isto za svaki tjedan, ali ovo me baš nekako zabrinulo.