Kad mi se ovaj problem dogodi, onda spavam kad god beba spava. Sve tada moze cekati, i rucak i usisavanje i planine rublja.
Printable View
Kad mi se ovaj problem dogodi, onda spavam kad god beba spava. Sve tada moze cekati, i rucak i usisavanje i planine rublja.
ali starije dijete ne može čekati :/
slazem se s lutonjicom
i ja sam luda od nespavanja. Jutros u 10h sam bila umorna :( sad jedva gledam na oci, a moram po Edi u vrtic :(
Joj, koliko sam ja slova ispisala na forumu o našim noćima iz pakla...
Oguglala sam. Kad sam prestala šiziti, smirilo se. Ne budi se više 10-15 puta noću, nego maksimalno 5. Raj.
Ovo ja radim kad imam neke nehumane rokove za predati prijevod. Apsolutno funkcionira! Naravno, na kraće staze - dvije, tri noći maksimalno.Citiraj:
njumi prvotno napisa
Ja volim spavati, oduvijek. Nisam nikad spavala 10-12 sati, ali 8 sati poštenog sna i sve pet. Onda sam ostala u drugom stanju. I morala mirovati. Moj ritam se nije poremetio, bez obzira na cjelodnevno ležanje, svakomalomokrenje, spavala sam ko top. A onda se rodila moja prekrasna kćer. I budila se samo jednom po noći. A onda je izbacila noćni podoj. Pa je navršila 6 mjeseci. I počela se buditi po noći. I plakati. I tražila cicu. I tako sve češće i češće. Sad smo u fazi da se navečer uspavljujemo po sat, dva, budi se svako malo i cica, spava sa nama u krevetu. ponekad nas pošteno izlupa, uglavnom vrišti kad se budi... Najmirnii dio spavanja je između 7 i 8 ujutro i to me drži. Uskoro počinjem raditi i pitam se što će me onda držati :P ? Naravno da ne mogu spavati kad poželim tj. ne mogu zaspati. Postala sam noćna ptica, podove perem u 11, TV gledam oko 12, legnem i ne mogu zaspat prije 2... Kronično sam neispavana i super istrenirana, podočnjaci mi se ne vide :D .
LJudi moji pozdrav. Sve vas čitam,ali dajte još ideja kako da moj sin spava cijelu noć. Nema šanse, ja sam na izmaku snage. Stvar je majčinog mlijeka i nitko mi nemože reći da to nije tako. Nemogu ni zamisliti da prekinem dojenje, jer shvaćam da djete dobiva sve neophodno, ali ne spava mirno cijelu noć. On sada ne spava niti po danu, niti po noći. Nema grčeve i nikada ih nije niti imao. Ima 7. mj. počeli smo sa dohranom, pazim šta papa. Nije ni to. Izbila su mu doljnja dva zubića, sada izbijaju gornji, mažem sa gelom, ali opet pažljivo,nesmije se predozirati. Nemoguće da su zubići u pitanju. Dali postoji nešto za umirenje bebe, nemojte mi slučajno spominjati Jhonson baby ulje za noć - NE PALI NI TO. On zaspi, odspava npr. 1 sat, ili pola sata i budi se. Gdje je problem???????? Suha pelena, sit, nije pregrijan, nije žedan, ali niti dalje nespava. HELP!!!!!!!! :? :? :?
[img]Dorijan - 21.05.2007[/url]
tako i mi radimo,spava s nama,al ujutro ga uzmu dida i baba(i jedni i drugi),a ja i mm nastavimo dok ne ogladnimo :mrgreen:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
(prije bi bilo dok on ne želi cicat) :mrgreen:
moj jedini savjet,stavi ga sebi u krevet i u polusnu on zgrabi ciku a ti lijepo nastaviš spavat.Citiraj:
Katarinćica prvotno napisa
Ja nisam ni očekivala da mi dijete prije godine spava pa nisam ni bila iznenađena :mrgreen:
Ja se nisam već osam godina naspavala, a izgleda da ni neću tako skoro.
Mislila sam da kad malo porastu da će se noći normalizirati, ali naravno da nisu. I dalje traže pišanje po noći i dalje traže mene jer ih je strah nećega (ružnog sna ili neke buke) i svaku noć postoje razlozi radi kojih ustajem najmanje deset puta :( , evo npr. prošlu noć smo imali kašalj, začepljeni nos, žeđ, odlazak na wc, strah, bol u potkoljenici, temperaturu, prezima, prevruće...neznam ni sama. Hodala sam cijelu noć, malo spavala u svome krevetu s njih dvoje, pa sama u njihovoj sobi, pa opet s njima u mome krevetu ali dolje kod nogu jer nam je bilo vruće, pa na kraju u dnevnom boravku i već je bilo jutro. Danas sam specijalno u nesvjesti, a svi na poslu živčani i traže non stop nešto, ukratko užas, a kad vidim da je sad tek 12,36 a gdje je još većer i odlazak na spavanje, a ručak, a većera, a kuhanje za sutra, a tuširanje, aaaaaa.
NIJE LAKO BITI MAMA, ALI TAJ OSJEČAJ NEBI MIJENJALA ZA NIŠTA NA SVIJETU!Pa tako ni za bar jednu noć normalnog spavanja, ko ga šiša, valjda mi je suđeno nespavanje.
Meni pomaze yoga. Ako ne mogu duze, a najcesce ne mogu, to je pola sata svako jutro, obavezno. Protegnem se dobro, budem sama sa sobom, prodje ukocenost, napunim se energijom i mogu dalje. Ako zaredjam da ne vezbam dva tri dana, pocinjem da ujedam.Citiraj:
tridesetri prvotno napisa
Probaj sa vezbanjem. I 15 minuta svakog dana napravice razliku. A za toliko, uvek moze neko da ih pricuva.
Ovo šta Shakti kaže je istina. 10-tak minuta koncentracije i disanja čini čuda za organizam :)
i vjezbam i meditiram...inace bih valjda vec bila u vrapcu
Moj recept za nadoknađivanje sna: subota kod mame.
Kad G. zaspe i ja se složim ko klada :mrgreen:
Kad se probudi, moja ga mama preuzme, ja spavam uglavnom do 4, nekad me puste i duže. :mrgreen:
I to je to što se tiče spavanja. Od subote do subote.
Pitam se samo šta ću kad G. prestane spavati danju, brrr, strah me i da pomislim.