Cure nije Alaska na akciji od 31.1. već Clatronic.
Printable View
Cure nije Alaska na akciji od 31.1. već Clatronic.
Jel ima tko Clatronic? Jel se s njime isto mogu radit i kiflice i kruh i tijesto za pizzu? jeli ima rapid i odgodjeni progaram?
Mijenjaju model Alaske, pa dok prođe sve procedure, dolazi u Metro tek za mjesec i pol - zvala sam danas...
hvala tiCitiraj:
Leelee prvotno napisa
sada se ufuravam u muffine :mrgreen:
moji oduševljeni
Upravo mi smo ga kupili.Ima program za tijesto i marmelade,a ima i odgodu rada.Ne znam za ovaj brzi program,moram još detaljno proućiti.Citiraj:
nevena prvotno napisa
Uzimajuću cjenu u obzir meni izgleda odlično(ima i prozorčić da gledaš kako kruh napreduje).Isprobam ga danas ,pa javim.
Ako ti normalan program ne traje bitno duže od dva i pol sata - brzi program ti niti ne treba.
khm, imam mali problem. naime, imam Clatronic pekač, i sve je super. međutim, jedamput smo zaboravili izvaditi lopaticu iz kruha i prilikom rezanja šnita smo malo s nožem otkrhnuli teflon s nje. Dajte mi recite koliko je opasno sad s takvom lopaticom peči kruh, načuh da je jako opasno jesti komadiće teflona...i još nešto, ne bi smio biti problem kupiti novu lopaticu, zar ne? je netko već imao slično iskustvo?
Molim vas, iskusni vlasnici pekača, možete li mi reći
1. koliko je komplicirano pranje/čišćenje pekača? Jel se perivi dijelovi stavljaju u suđericu?
2. koja je minimalna količina brašna koja ide unutra?
ja svoj još nikada nisam oprala, samo prebrišem vlažnom krpom izvana.
unutra nemaš što prati, sve izađe s kruhom.
ne znam kolika je najmanja količina; ako staviš malo brašna, bit će nizak kruh, kao pogača. ali, to ti ni ne smeta?
dobre vijesti :klap:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ne smeta mi nizak kruh, mi baš ne jedemo puno kruha pa bi mi bilo bez veze da se mora staviti više od pol kile brašna
Ako netko zna kad počnu sniženja u Metrou ili negdje DRUGDJE u Ri za Alasku neka javi, i pitanje "što u Metrou mogu kupovati samo poduzetnici sa karticom, ja nemam nikog preko koga mogu kupiti, kako onda?"
Evo, u Merkuru u ČK, ima neki Clatronic po 4xx kn i Moulinex od skoro 900 kn pa me zanima (makar ste većinu napisali) - ima li smisla davati dvostruko više novaca za Moulinex?
Koliko u prosjeku traje pekač ako bi se pekao kruh svaki dan?
Danas je na akciji u Lidlu bio nekakav njihov za oko 330 kn, a koliko je dobar - ne zna se.
Iskustvo je pokazalo da uz pečenje svaki drugi/treći dan pekač izdrži u dobrom stanju nešto više od dvije godine. Izdržao bi vjerojatno i duže, ali mu ode posuda i metlice.
Računao sam isplativost i ... isplati se. Vjerojatno se isplativost nešto teže postiže skupim pekačima - jednako su kvalitetni kao i jeftini.
Ja isto gledala taj bifinet u Lidlu, pa se nećkam...
U V. Gorici su se razgrabili,MM uzeo zadnjeg (kaž prodavačica da ih je 100-tinjak došlo).Samo nema nikakav recept u uputama,tak da ću morat probavat redom ove kaj ste vi svi na receptima pisali.
a jel netko kupio ovaj koji se reklamira u super konzumu po 300 kn? dojmovi?
A kako se taj zove?
Zove se Vivax BM-900, ponuda u Konzumu vrijedi do 25.03., a tu ima web stranica naših susjeda sa specifikacijama pekača: http://www.svezakucu.co.yu/www/singl...uy.php?id=3880
Ja sam kupila taj Vivax, za sada je sve OK, možda bi više volila da mi je kruh drugog oblika odnosno ležeći, u ovome ispadne kao jedna velika kocka.
oprostite nisam dobro pratila temu...što iskustva kažu za bomann?
cijena je više nego prihvatljiva i navodno ima dobre preformanse...
Citiraj:
leonessa prvotno napisa
a di se mogu naći recepti (pošto taj nema, jel tako)?
sada gledam lindine putar štangice i muka mi je kada čitam kako svi hvalite pekač, a ja još uvijek nemam svoj
niske strasti i zeleno ljubomorno čudovište izlaze iz mene?! :mrgreen:
ok, help. hoću alasku - kada stiže u metro? trčala bih sada odmah :)
Čut ćeš ako dođu. Ima još kandidata ;)
I j čekam alasku :D
Davore, javiš kad stigne?
Moulinex OW5000, 800 kn, zar ga nitko na forumu nema osim mene :? ?
ja pikiram taj moulinex, baš lijepu duguljastu posudicu ima
ali za njega sam nedavno našla dosta lošu ocjenu. Naime, da zbog ta 2 propelera nejednoliko promiješa tijesto?
Valjda je zato većina posuda od pekača kvadratnog oblika? :?
da, i ja bih rađe da nije kocka, ehCitiraj:
leonessa prvotno napisa
ja za sad nemam primjedbe, dapače, super sam zadovoljna. Ako netko želi da je jače zapečen sa gornje strane, može ga staviti u pećnicu na 5 min na 220 (tako radi moja nona, a meni je svejedno). Jedino gdje sam već dvaput fulala je kod integralnog kruha (ulekne mi se u sredini), ali mi je Davor rekao da stavim kefir pa ću i to probati :) I uvijek mi je sve jednakomjerno izmješano - ima dvije lopatice.
Strojevi s dva propelera različito gnječe tijesto obzirom na orijentaciju propelera. Skužio sam da je najlošije tijesto ako oba propelera istovremeno prolaze kroz sredinu, a najbolje je ako prolaze naizmjence. Zato ih kod ulaganja posude u stroj postavim tako da oba "gledaju" naprijed. Jednostavno.Citiraj:
Foška prvotno napisa
iridana, a ovo što Slovenci kažu da je bučan? jel smeta?
ja bi najradije onaj Panasonic koji tak hvale, ali je cijena :shock:
Ailish pa nije neka buka, više 'bijela' buka koja se fino može ignorirati i ne smeta. Meni pekač radi po noći i ništa ne čujem.
Davore hvala na još jednom triku za bolji kruh! 8)
Ja sam do sada koristila Alasku iako mi okus kruha ispečenog u pekaču i nije baš nešto, tako da je najčešće bilo miješanje i dizanje tijesta u pekaču, a pečenje u pećnici! Neki dan sam probala kruh iz Moulinexa i neusporedivo je bolji!E sada, da li je to zbilja "koliko para toliko muzike", jer Moulinex je duplo skuplji, ili je baš moja Alaskica zakazala u proizvodnji? :? Da li je još netko primjetio razliku?
Davore, a je li, po tvom iskustvu, kruh jednako fine strukture u pekaču s dva propelera kao i u pekaču s jednim propelerom? ili je možda i bolji?
arilu, možda da probaš sa drugim receptom?
ili se ja možda ogrebem za alasku ;)
Probala sam već nekoliko recepata, u uputama za upotrebu koji su priloženi su samo 4 recepta, pa sam onda počela nešto izmišljati sama! A možda nešto krivo radim! Tekstura kruha bude grozna, ne mogu namazati pekmez a da se šnita potpuno ne raspadne, a okus mi daje na kvasac, na puno i previše kvasca. I baš mi ne ide.. :( Može neki dobar recept?:!:
još koji pokušaj i buby tvoj je u zamjenu za Moulinex :mrgreen: ;)
Svejedno.Citiraj:
Foška prvotno napisa
Postoji razlika u težini šnite ovisno o tome koliko se kruh digne u uspravnom pekaču. Kod ležećega će šnita imati različitu površinu, ali će težina ostati ista, bez obzira koliko se kruh digne.
Tko pazi na pojedenu količinu neka bira ležećega.
Ja sam našla ovdje : http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ka%E8a#1474724Citiraj:
Nikiva prvotno napisa
Koristim pekač više od mjesec dana (skoro svakodnevno) i oduševljena sam. Čakala sam dugo na Alasku ali kako je nije bilo kupila sam taj Vivax i skroz sam zadovoljna. Ako ti treba neki savjet za pečenje baš u ovom pekaču rado ću pomoći. Jedino još nisam našla prave mjere za kruh sa bigom (morat ću bolje proučiti Davorove savjete ;) ).
Citiraj:
leonessa prvotno napisa
joj hvala, al nisam kupila pekač jer mi je bilo glupo kupiti a da nemam recepte...sad mi je žao :(
...ako ga još slučajno nađem, kupim ga pa se javim..
hvala još jednom
tko zna kad će biti sljedeća akcija Alaske u Metrou?
pitanje!
jel taj vivax bm 900 ležeći ili uspravan stroj!
vidim da ga ima na konzumu on line pa bi si ga rado piknula ako je ležeći!