Opet i ponovo - radi se o neurorizičnoj djeci.
Printable View
Opet i ponovo - radi se o neurorizičnoj djeci.
tim vise
Mislim da ću ipak poslušati liječnika svog djeteta, nipošto nisam spremna riskirati visoku temperaturu i konvulzije; a isto bih savjetovala svakom roditelju čije je dijete pod poećanim rizikom.
Mima, ja ne bih ni hjela da mene itko poslusa, nego mi je cilj razmjena informacija, tako da svaki roditelj sam istrazi, prosudi i odluci sto misli da mu je bolje za dijete :) .
Meni je cilj upozoriti roditelje čija s djeca pod većim rizikom da u vezi stvari kao što je cijepljenje surađuju sa svojim liječnicima.
Ja zbilja ne znam da li je to do različitih osoba (djece) ili cjepiva, ali prvo dijete mi je cijepljeno s klasičnim diteperom, a drugo s acelularnim... nebo i zemlja. Prvi je po 3 dana imao takve temperature (nije imao nikakvu bolest, sigurno) a drugi je dobio obavezni čepić nakon cijepljenja i gotovo. Valjda ni taj čepić nije trebao.
E sad, njih dvojca su različiti kao MM i ja - on je bio slab (sad ih više nema) na tonzile, ja na bronhitis. I tako su nam se i klinci rasporedili.
Danas sam bila na jednom interesantnom predavanju o limfocitima. Kad proučim skriptu napisat ću vam ako nađem nešto o odgovoru na cjepiva.
Naravno, pedijatri nikome ne kažu da se od roditelja očekuje prijaviti SVAKU reakciju na cijepljenje, jer se na razini države o tome vodi statistika. Zbog toga su statistike o posljedicama cijepljenja prilično ružičaste. Ma prava milina.
Pa mene su na svakom slijedecem pregledu pitali kakva je bila reakcija na cjepivo koje je dano prethodni put.
Ja svoju pedijatricu obavezno moram zvati slijedeći dan s raportom.
ne samo da me ne pita za reakciju, nego me ne pita ni za cjepivo. nego moram ko neka oštrokondža juriti za sestrom i virkati u ormarić gdje drže cjepiva, da vidim koje uzima. jer kada pitam, onda mi odgovori: "mama, prepustite doktoru brigu oko toga".
ako pitam za moguću reakciju, sve je med i mlijeko: "neeee, mama, nema nikakvih reakcija." i kako da nakon takvog razgovora, gdje me se u najmanju ruku tretira kao notornog idiota, da vjerujem doktoru koji mi liječi dijete. pa ne vjerujem više ni kada kaže da je crno = crno.
Mene nitko nikad nije pitao :?
samo da vas izvijestim da smo zavrsili s impresivnom listom dodatnih cijepljenja koje je petra morala dobiti po nasem dolasku u Belgiju... morala jer bez njih ne primaju u jaslice :(
moram priznati da sam vise imala nocne more od svega, bojala se milijun reakcija, procitala sve moguce clanke na temu pro i kontra, i najradije bih je bila ispisala iz vrtica i unajmila tetu da ju cuva da izbjegnem sva ta cijepljenja. Ali na kraju smo je ipak cijepili :/
i to nakon zagrebackih BCG i 5u1, ovdje je primila hepatitis, meningokok, pneumokok, priorix.... ma nikad kraja!
i danas je napokon bila zadnja doza twinrix juniora, cjepiva protiv hepatitisa a i b i odahnula sam.... a bome i petra!
a propos reakcija na cijepljenja, svaka se uvodi u karton djeteta (i o tome se vodi racuna ne samo za sljedeca cijepljenja nego i za bracu i sestre ukoliko ih imaju). Jedino za Priorix sestra zove doma sutradan, nakon 10, pa nakon 21 dan.
Evo ja bi htjela baš ovdije napomenuti da mi po savjetu naše pedijatrice, a i jedne vrste vlastitog prosvjetljenja nismo još nikada cjepili mlađeg Karla protiv ničega, a starija Anna je pocjepljena protiv svačega.
Doduše u Njemačkoj u kojoj je obaveza cjepljenja dobro"olabavila".
Inače ta pedijatrica poznaje Hrvatsku iz više aspekata pa i stručnih i ona smatra da se za Karla u Hrvatskoj ne moramo bojati što je necjepljen s obzirom na mogućnost oboljenja u našoj zemlji.
Cudim se nakon ovog sto smo svi skupa uopce jos zivi :lol:Citiraj:
petra prvotno napisa
Farmaceutska industrija sigurno ima lijepu buducnost.