Moram priznati da sam zavidna vama koji produženo dojite, ali ne i po noći! Meni je to SF... Kako? Klinci su sami prestali, ili ste nekako intervenirali?
Printable View
Moram priznati da sam zavidna vama koji produženo dojite, ali ne i po noći! Meni je to SF... Kako? Klinci su sami prestali, ili ste nekako intervenirali?
ovak je i kod nas :lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
nekako smo intervenirali, ali tek kad je imala 2.5 godineCitiraj:
momtobe prvotno napisa
Da, ja ne bih zasada niti pokušavala. A kako ste prekinuli noćno dojenje? Čitala sam negdje topic ali...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
topik se zove Meni je dosta, i imas tamo puno iskustava ;) ukucaj u pretraznik pa ces ga naci
Svo četvero smo u bračnom krevetu na koji je naslonjen dječji krevetić bez ogradice. To nam služi kao sigurnosno područje, mjesto za odlaganje knjiga, mojih špangi i naočala, odjeće. Zora spava do dječjeg krevetića i ima svoj pokrivač jer smo mi uglavnom otkriveni, a ona spava golih nožica. Slijedimo ja, Neva i na kraju tata. Dojim noću obje, zato sam između njih.
Ja nisam intervenirala nikako, mala je jednostavno takvo dijete, spava cijelu noć od mjesec dana starosti :shock: uz iznimke kad su zubi izbijali. Isključivo dojena 6 mjeseci, dojena još uvijek. Da, da, ima ih i takvih. :mrgreen: Moj sin je dojio 555 puta po noći, puzala sam na posao na koljenima, hodala sa ljubičastim podočnjacima, nisam se godinama nakon toga uspjela naspavati. Pa mi se eto zalomila neka svemirska ravnoteža. :mrgreen:Citiraj:
spavamo svi skupa, sebastian dosta cica po noci
kad je dobio svoj krevet imao je fazu da je trazio da tamo zaspi ali kako mu je dosadilo da se mora po noci prebacivati kod nas ak hoce cicu odustao je i vratio se natrag u nas krevet
Spavamo skupa - braco, beba i ja, tatu smo izbacili iz kreveta nakon rođenja L. dok ne kupimo veći krevet.
Zajedničko spavanje uvelike olakšava noćno dojenje, to je sigurno, prvih par mjeseci sam prebacivala Marka u krevetić i to me iscrpilo do kraja, kad sam prestala s prebacivanjem, spasila sam se :P
Dok je bio manji spavali smo svi zajedno, a sada K. i ja u velikom krevetu, a MM u dnevnoj sobi. Nažalost imamo relativno uzak krevet, a od kad K. nemirno spava neizvedivo je da svi spavamo zajedno. K. još uvijek po noći doji, ali ne bi rekla da to ima veze sa zajedničkim spavanjem. I da ne doji situacija bi bila ista.
lakse mi je kad znam da nas ima toliko cs :D
Spavamo zajedno, iako Kristina ne doji više već dugo. Doduše, tata se preselio na kauč. :mrgreen: S tim da je meni pomalo već dosta tog aranžmana, jer ona nekim čudom uvijek uspije zabiti svoje nožice meni u leđa, i iako imamo veliki krevet, stalno mi je prišmajhlana.
Svako jutro se budim zgurana u krajičak kreveta, samo što ne padnem, njene noge meni u leđima, a dvije trećine kreveta zvrji prazno. :roll:
Velika je maza, usred noći se probudi i kaže "mama, grliti se", pa onda se onda grlimo, pa je onda premjestim na drugi kraj kreveta, ali ujutro se opet budim zgurana :shock:
Htjela bih se više ispružit i raširit ko čovjek. :mrgreen:
M. i ja spavamo u svojoj sobi, MM u drugoj. M. se po noci budi i ide piskiti pa mi je tako lakse. Jos uvijek sise po noci, ali i to sve rjedje. MM spava u drugoj sobi jer je njemu tako lakse :)
Potpis.Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Ima svoju sobu i svoj krevet u kojem nikada nije spavala.
Čekamo da sama dobije želju za selidbom :lol:
spavamo svi troje skupa, makar nije tako bilo od početka. sad nas dvoje, mm i ja, balansiramo na rubovima kreveta, hladimo bubrege jer se šefica ne da pokrivati - čim osjeti pokrivač baca noge u zrak dok se ne oslobodi. pa nategne cicu koji put, pa se okrene u koso i bubeta tatu nogama, ili se rola i nabacuje između nas ili plače u snu... pa ja šiznem, pa se svi okrećemo, pa opet zaspimo. i onda eto budilice... ali osjećaj toplog djeteta u krevetu, taj pogled i zagrljaj koji dobijemo svako jutro sasvim su dovoljni da odustanem i od pomisli da ju prebacim u kindač :love:
MM, Mihael, ja, Matej- tim redoslijedom spavamo (imamo 2x2 bračni + 1x2 Matejev), s tim da smo pred jutro najčešće svi nagurani na našem krevetu, a Mihael bude okomito između mene i MM, koji jadan završi na rubu...
Spavali smo svakojako, ja s bebom u boravku, MM sam u boravku, ali sve je to bezveze, ovo nam nije nikakav bed- najviše stoga što znamo da je privremeno.
Meni je puno veći problem stalno buđenje (koje je s vremenom ipak sve rijeđe), nego to što spavamo svi zajedno.
Al da se veselim vremenu kad ćemo opet MM i ja biti sami u sobi, veselim se :bouncing:
Dio noći spava u svom krevetiću- čim nanjuši da smo i mi legli zove da je prenesemo kod nas...