-
Ja perem pelene s pretpranjem na 60 C zato jer mi se inače ne operu i imaju velike žute fleke od dreka. U stvari ne operu se kak spada ni s pretpranjem ali ipak bolje izgledaju. Povremeno operem tetra pelene na 90 C i onda su konačno bijele.
Bijeli veš perem na 60 C, jedino ako imam jako prljave kuhinjske krpe perem na 90 C. I kad sam imala mengu pa mi je iscurilo po gaćama.
-
koristim ako je nešto baš prljavo, uglavnom ne
ali moja mašina je katastrofa, imam pretpranje samo na 60, baš sam bila glupa kad sam kupovala, ali za drugu ću znati kad budem šopingirala(potajno se nadam da će ova riknit, iako ima tek 2god), i treba joj 20minuta kad nanovo okrenem i stavim omekšivač, strašno.
-
Samo ako je potrebno no to je rijetko.
-
-
Nikad.
Uvijek sam se pitala cemu uopce taj br 1 :lol:
-
već ooodavno ne koristim predpranje. žalibože deterdženta. mašina samo uzme vodu, promučka i izbaci.
kad mi je bijela roba jako šporka, radije prvi put operem na 30°C pa onda okrenem još jednom na 60 ili 95°C. Ustvari potrošim istu količinu deterdženta kao i sa pretpranjem, malo više struje, a razlika u čistoći se itekako vidi.
nekad to učinim i sa jako šporkom šarenom robom.. :mrgreen:
-
bijelo, samo donji veš i ručici ide sa predpranjem ali sve ide na 70°..ništa ne perem na 95° budem vjerovatno pelene kad za to dođe vrijeme
ostalo bijelo (košulje) finije majice bez predpranja
šareno uvijek bez predpranja
-
korisitla prije samo za pelene, ali bez detergenta
sad više ne, nizašto
i svu robu perem do max 70°C, ništa ne iskuhavam
-
nepismene :oops:
korisitla = koristila
X litali
-
Bijeli veš uvijek iskuhavam i stavljam sa pretpranjem.
Bila je tema na na Komentarima jedng majstora gdje je naveo da se mora koristiti program iskuhavanja barem ponekad jer je korisno za mašinu (manje se kvari).