Evo i moderatorice, Davore molim te suzdrzi se!
Printable View
Evo i moderatorice, Davore molim te suzdrzi se!
Nismo ništa krivo shvatili, i suprug i ja smo isto čuli.Citiraj:
mujica prvotno napisa
Znači: INFANRIX nam ne smiju naplaćivati jer je besplatan? Početkom idućeg mjeseca ćemo vidjeti točno o čemu se radi....
Nitko mi ništa ne piše o cjepivu protiv Streptococcus pneumoniae - pneumokoka?
Ne znam točno. A zašto bi vrlo rado cijepila dijete protiv meningokoka?Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Cjepivo na čiju se registraciju čeka štiti samo od meningokoka grupe C. A kod nas je velika večina meningokokne bolesti uzrokovana grupom B (kao npr. ovo dvoje djece u vrtiću u Malešnici).
A koliko ti je dijete staro?
Ako ima više od 5 godina (ili dvije godine), ne moraš čekati na registraciju cjepiva za dojenčad. Već sada se može nabaviti (neregistrirano) cjepivo protiv grupa A, C W, Y, koje je primjenjivo za djecu od dvije godine nadalje.
Ali opet, ne štiti od grupe B.
Ne. Ne smiju naplatiti Infanrix za docjepljivanje.Citiraj:
Maya&Leon prvotno napisa
:) A što te zanima u vezi cijepljenja protiv pneumokoka?
Pa kao što sam napisala gore u postu, ima li još nekih reakcija na to cjepivo koje nisu navedene i da li to cjepivo zaista pomaže...? Ima li netko tko je svoje zaista dijete cijepio? Malo smo već očajni zbog silnih antibiotika a i ne vidim kraj tom začaranom krugu u njegovom vrtiću
aha... vidim...
U dobi od 3 i pol godine se već može cijepiti polisaharidnim cjepivom Pneumo23.
Nisam baš siguran kolika je korist od tog cijepljenja u sprečavanju upala uha.
Prvenstvena mu je namjena sprečavanje sepse i meningitisa.
Provjerit ću slijedeći tjedan, pa ti javim.
(ako ne vidiš da se javljam s time, znači da sam zaboravio, pa te molim da mi pošalješ pp kao podsjetnik)
Što se nuspojava tiče, uglavnom su blage i rijetke.
Nekada se spominjala preboljela pneumokokna bolest unazad 5 godina kao kontraindikacija za cijepljenje. Kasnije je to navedeno kao mjera opreza.
A sve zbog toga što je starija generacija cjepiva protiv pneumokoka kod osoba koje su prije manje od pet godina imale pneumokoknu bolest, nešto češće izazivala odgođenu alergijsku reakciju tipa Arthusova fenomena (velike lokalne reakcije i loše opće stanje).
To kod ovog cjepiva nije zabilježeno, ali je zbog opreza zadržana ta napomena.
U svakom slujčaju, ako ima dokaza da pomaže kod čestih upala uha, ne bih uskratio cijepljenje zbog ove mjere opreza.
Ali ako nema dokaza da pomaže, ne bih niti preporučio cijepljenje.
Pogledat ću, pa se čujemo (pišemo) slijedeći tjedan
Citiraj:
mujica prvotno napisa
prošle godine smo završili na zaraznoj zbog sumnje u meningokoknu infekciju i tih 24 sata ne bih više nikad ponovila. a 100% sam sigurna da ne bi ni moje dijete.
no ovo cjepivo mi ništa ne znači.
hvala na info.
Citiraj:
mujica prvotno napisa
OK, no jesu li objektivno potrebna -
dosta sam citala o meningokoku i tim tipovima te koji su najcesci kod nas, pa ne znam koliko je onda pametno opterecivati dijete cjepivom protiv meningokoka C.
A isto tako me zanima znaci li to da cjepivo protiv meningokoka B ne postoji - jel se radi na njemu?
A sto s Prevenarom -
ako sam dobro shvatila - to je cjepivo protiv Streptococcus pneumoniae - pneumokoka - moze malo detaljnije, molim te, mujice ;)
ako dijete ima neke rizične faktore za nastanak penumokokne sepse ili meningitisa (npr. nefunkcionalna slezena, izvađena slezena, ugrađenu cjevčicu za dreniranje hidrocefalusa, kongenitalnu srčanu bolesti ili neku kroničnu bolest koja olakšava nastanak upale pluća, oslabljen imunitet, diabetes), jako je preporučljivo cijepiti. Ako nije, ne vidim razloga za cijepljenje. ja svoju djecu nisam cijepio ni protiv prneumokoka ni protiv meningokoka.