Re: Kako ste preboljeli....
Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Dok sam imala samo Z. bilo je lako. Nas dvije smo bile uglavnom same, a puno gresaka mog software-a nije dolazilo do izrazaja. Povremeni ispadi su bili jako rijetki. Medjutim, sad kad imam troje djece, nekad me zna uhvatiti i to gadno
ovako identicno je bilo kod nas. dok smo imali samo m. nikada na nju nisam vikala ni ljutila se. dapace, rekla bih da sam mozda odlazila u drugu krajnost, upravo zato da ne bih ponavljala greske svojih roditelja, bila sam mozda previse popustljiva, a i naprosto nije me nista smetalo, imala sam energije njezno postupati kroz sve njene ispade.
kad je doslo drugo dijete, mnogi njezini postpuci su mi postali nepodnosljivi zbog toga sto sam neprestano bila na rezervi sa energijom (neispavanost itd.) a izmedju ostalog i zbog toga sto su mnoga njezina ponasanja isla izravno na stetu drugog djeteta.
da malo pojasnim primjerom: kada je m. bila jako glasna (a to je jako cesto) nikada me to nije smetalo, dapace bilo nam je simpaticno kako je izrazajna i intenzivna, zvali smo je pjevacica i bili ponosni sto ima tako krasan glas da od njega pucaju prozori na staklu. medjutim kad mi zbog iste osobine drugo dijete nije moglo na miru spavati prakticki tijekom cijele prve godine zivota, onda mi je ta njena osobina postala manje draga.
Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Ono sto meni nije jasno je zasto??? I kako da se oslobodim iz tog zacaranog kruga jer valjda ne postoji niti jedna vecer, a da ja ne odem na spavanje s osjecajem griznje savjesti? Zasto se tako tesko kontrolirati? :/
meni je pomoglo kada sam malo bolje odredila svoje granice. odnosno kada sam shvatila da moram reagirati prije nego sto potpuno poludim. uvela sam odredjena kucna pravila i neke meni ranije tako mrske "disciplinske mjere". odonda je situacija znatno bolja.