Moj I. je sam od sebe, kada je imao godinu i 9 mjeseci, pustio dudu. Do onda ju je imao samo za spavanje, a tu večer je jednostavno nije htio.
Printable View
Moj I. je sam od sebe, kada je imao godinu i 9 mjeseci, pustio dudu. Do onda ju je imao samo za spavanje, a tu večer je jednostavno nije htio.
moja ima dudu samo za vrtić i auto :mrgreen:
nekad je ne koristi po par dana i kad krenemo u vrtić, sjeti se
još ne poduzimamo ništa, ne smeta mi
starijoj je u njenoj dobi pala u wc i otišla ribici nemi :mrgreen:
kriza dan, dva i kaoda je nikd nije imala
Evo i mi smo u fazi raznih odvikavanja pa tako pokušavamo ukloniti i dudu iz upotrebe. Mišica nije neki veliki ovisnik, duda joj služi samo i isključivo za uspavljivanje. Teta u vrtiću kaže da joj često zaboravi dati dudu i ona zaspe bez problema bez nje jer je u vrtiću ipak drugačije, sve je po rasporedu i nema problema za jesti, spavati pa tako ni bez dude.
Doma je malo drugačija priča. Pokušavamo je "zaboraviti" navečer ili popodne kad ide spavati i ona stvarno ne radi cirkus oko te dude, ali nikako da zaspe. Pita dudu, ja joj kažem da je velika cura i da joj duda ne treba pa onda pričamo priču i tako, ali ona se vrti, priča, pa bi gledala crtani, pa bi bebu, pa se digne, pa šeta... I nakon 2 sata ja odustanem jer vidim da je premorena a ne može zaspati, dam joj dudu i ona samo uvene. Ne znam da li da ju pustim par večeri tako da se meškolji dok ne zaspi ili što da radim?
i mi smo dudoovisnici :roll:
doduše, nama duda služi samo za žvakanje :/ i za igru skrivanja (cijele dane ju skriva u hlače, ispod sebe, pod jastuke i onda ju svi tražimo a on hoda okolo "di je, di je duda?" i cereka se
I bilo nam to smiješno ali sada non stop traži dudu i to uz krokodilske suze
I da, sve je ovisniji...
MOJA KĆER je imala dudu do negdje 3. godine - za uspavljivanje, smirivanje i tu i tam za žvakanje. KAd smo krenuli s odvikavanjem - prestala sam joj kupovat nove dude. Ove je toliko sažvakala i uništila da su joj se naprosto počele gaditi. Istina da su bile gadne i da sam ih prokuhavala barem 3 puta dnevno. Naposljetku ih je sama odnijela u kantu za smeće. Prvu noć je još malo plakala za njom, poslije kao da je nikad nije imala. :)