Anemona,
mislim da je dobro da razmišljaš o tome jer je to jedna od najbitinijih stvari na koju ja ne želim zaboraviti na 2. porodu. Rodila u Varaždinu gdje sam sa sestrom par puta šetala do WC- a, ali kad je postalo teško ja se uopće nisam sjetila, a kad me ona pitala više se nisam mogla dići , a u onu posudu nisam mogla jer su mi razmaci između trudova bili tako kratki da se nisam mogla opustiti dovoljno da se popiškim. Predložili su kateter i to je jedino što sam imala snage i koncentracije odlučno odbiti. By the way, tamo smiješ piti vodu, a ja ovisnica popila barem 1,5 l. Uglavnom, mislim da mi je bilo puno teže tiskati i to sve dobro izvesti (kao što i ti kažeš) jer mi je mjehur bio pun.
A to kad nude kateter da ne bi peklo kad piškiš nakon šivanja mogu pobiti argumentom da sam 5 min. nakon šivanja ja žicala onu posudu i blaženo ju napunila bez ikakvog bola ili peckanja.
Zaključak, ako je muž s tobom dogovori se da te kad postane gadno (meni je to bilo otprilike zadnjih 2,5 h) on podsjeti da moraš piškiti i probaj to i obaviti. Niks kateter u bilo kojoj verziji.
Baš super da planiraš novu bebicu jer i ja već naveliko maštam, a MM će racionalno: "O tome ćemo kad se vratiš na posao i kad vidimo kako ćemo kad radiš funkcionirati s jednom bebom." Kaj on zna, kad ja odlučim uključit šarm na 500 neće znat gdje mu je glava ni kad se 2 beba rodi.
Eto, nadam se da sam ti pomogla. I dalje se grizem što ne zna napisati kratak odgovor, al ne ide mi to.
:)