Imamo snizene kloride, na sto to upucuje ne mogu naci info? Za mjesec dana opet mjerimo, skloni smo bronhitisima.
Printable View
Imamo snizene kloride, na sto to upucuje ne mogu naci info? Za mjesec dana opet mjerimo, skloni smo bronhitisima.
Gdje ste vAdili kloride?koliko su tocno?
Sent from my iPad using Tapatalk
Na Srebrnjaku, bili smo hospitalizirani. I zena koja je to radila nikako nije mogla izmjeriti pa sumnjam u rezultate
Bas tako je i nama tamo bilo pa smo otisli u klaicevu ciji su nalazi jedini mjerodavni. Naruci se tamo . Una srebrnjaku su nam stalno bili nalazi izmedu ni sim ni tam, oko 40, bili smo na lijeku koji smanjuje znojenje i zato dobivali los nalaz. U klaicevoj jedino rade kako treba. Oni su jedini centar u cro koji se bas time bave. Naruci se tamo jer se dugo ceka, oko mj dana najmanje. Tamo nam je nalaz odmah bio 19.
mi smo kloride radili u Klaićevoj i na Rebru, tek toliko da znate da se i tamo rade...
ali, mašnica - što ti znači sniženi kloridi? pa normalne referentne vrijednosti su sve ispod 40 mmol/L, kako mogu biti sniženi?
možda uopće nisu imali znojenje?
Stvarno ne znam,tako je rekla doktorica. A otpusno pismo cemo postom dobiti pa ne znam detalje.
znači da ste doma?
Sto nizi to bolje. Nisu dost znoja uzeli il je prezasicen il prerijedak . Uglavnom rade kloride rutinski a nemaju pojma.
Koliko su?
Da, doma smo! Hospitaliz.drugi put u 6 tjedana :(
Nemam otp.pismo pa ne znam detalje.
Jel dajes flixotide stalno i putem babyhalera?
Da, terapija je: ventolin 3,4 dana 3xdnevno 1 potisak, flixotide 2x2 2 tjedna pa jos 2tj 2x1 i singular navecer. Grozno mi.citati da je ovaj zadnji za astmu a on tek 16mj :(
Alergican ti je na nesto. Sama poduzmi sve . Vjerojatno kucna prasna, poskidaj i ukloni sve zavjese, tepihe.. Mozda ne udisedobro kroz babyhaler pa pazi da se mice onaj leptiric. Nemoj seuzrujavat bit ce ok sve . Pitaj da ti daju mozda pulmicort nekako je on bolji. Nabavi el inhalator. I pridruzi nam se na topicu "bronhiticari, astmasi..." Ima nas puno tamo :)
Mozes dr theiss balzam mazat po prsima.
Rekla mi je dr. da mu nisu radili alerg.testove jer je jos mali. Znam da su mu neke Ige-ove radili.
Zavjese uopce nemamo. :) Prvi bronhiolitis je imao sa 6mj, pa sada sa 15mj. bronhitis prvi i drugi sa 16mj. Ako je alerg.na prasinu zar ne bi onda i cesce se ponavljalo? Ne daj Boze!
Nemoj se zamarat sta je, mi imamo skoro 12 g a jos ne znamo na sto smo. Vazno da se pridrzavas terapije i pravilno dajes lijekove. Kod kojeg ste dr?
U potpisu nam je dr.Jerkovic, jedva sam cula tu zenu sto govori, a ona je na viziti samo suzila sastrane, glavnu rijec je imala starija dr.
Nemam otp.pismo pa ne znam nikakve detalje. njemu su od prvog dana svi krvni nalazi ok.
I nas su naručili na hlor u znoju, zbog ponavljanog kašlja, iduće sedmice. Od tad ga stalno ljubim i liskam, i sve mi se čini nekad da je slaniji. Ne znam sta je "normalno slano", a sta "previse", jer stalno juri i znoji se. Definitivno posle tuširanja nije slan, a onda legne da spava, oznoji se u snu, i ujtro kad ga liznem, negdje mi djeluje slankast. Uh, šiznuću.
Mora bit slan ko kad izade iz mora i slaniji ;) nerijetko bijeli trag soli imaju ko kad iz mora izades pa se osusi sol .
I kakica je bitna ne samo slanoat, kakica je masna i obilna, pliva u vodi a okolo bude mastan trag..
Hvala ti. Ma otkad sam iščitala simptome saaaamo buljim, i tražim iste, i svuda svašta pronalazim :-( Stolice mu nisu masne, i nema toliko slanu kozu. Veliki je, iznad 97. percentila za svoj uzrast, oduvijek bio takav, ogromna beba, zdrava, osim povremenih bronhiolitisa.A sad vise ne škripi, ali se ponavlja: danas kija, sjutra krece bistro iz nosa, onda jedan dan suvi kasalj, i onda krece zreli kasalj, 5-6-7-10 dana. Pri tome kad "nije u fazi kašlja" juri do besvijesti, ni malo se ne zamara. Ne zamara se ni kad kaslje, ali tad u jurnjavi pocne vise da kaslje. Te odoh do pulmologa da vidim sta se zbiva, i sad pretrage. Šiiiznuću :-( Hvala još jednom :heart:
Ma nije cf, vjerojatno alergija i astma. Imas topic : bronhiticari, astmas... ;) radije se tamo pridruzi, tamo svi imaju iste simptome ;)
I nadlanice su specificne ;)
Šta sad sa nadlanicama, mila sestro? :-)
Ma imas negdje na slikama , potrazi ba google, prsti budu malo drugaciju ..
A, to sam gledala, ali sve mislim tako budi prsti kod velikih, kod malih mozda ne moraju :-( Hvala :-*
Jel su vas slali i na ostale pretrage za cf il samo kloride? Mi smo i genetsko prosli i stolicu i gastroenterolosku cijelu obradu prosli. 10 godina zivota sam izgubila jer se neko u seoskoj bolnici odlucio napraviti test na kloride a neznaju kak se test radi pa je ispao ni sim ni tam nalaz. Uzas. :(
Ne, samo to treba da radimo. I da slikamo pluća. Joj, mogu mislit kako ti je bilo. Ja se priblizno osjecam, u ovom iščekivanju :-( A zagledanje i uočavanje simptoma me urnisa :-(
Nemoj puno brinuti. Ta pretraga se cesto radi ako dijete ne napreduje na tezni plus jos ako su cesti respiratorni infekti. Ja sam sa sinom isto bila zabrinuta kad sam skuzila da to moramo raditi s obzirom da sam proguglala cisticnu fibrozu...uh, noge mi se osjekle. Dr je rekla da se to napravi da se eliminira, jaaaako su rijetki pozitivni slucajevi. Kad su rekli da ce to napraviti i kceri nisam se uzrujavala jer sam osjecala da ce to bit ok. Al da sam opet isla stagod guglat opet bi bila zabrinuta... zato nemoj citat o toj strasnoj bolesti i lickat dijete :) :hug:
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Hvala puno :-* :-* :-*
Danas bili, rađen hlor u znoju,čekamo rezultate kasnije. Snimak pluća uredan, kožne probe: ++ poleni trava, + poleni korova. Plućne funkcije odlične, duvao i prešišao one zadate vrijednosti :-) Sad čekamo glavni rezultat...
Hlor je 9,uh, hvala Bogu.
moju z su sad poslali na kloride, mislim, ima 10 godina, da ima cističnu fibrozu valjda bismo to znali do sada??
došli smo na srebrnjak zbog konstatno punog nosa, ustanovili da nije alergičarka jer joj taj Ige nije povišen. a dijagnosticirali joj astmu na onom metakolinskom testu.
i sad moje 10godišnje dijete koje u životu nije imalo bronhitis, kojem se nikad nijedna viroza nije zakomplicirala, nikad u životu nije imala problema s disanjem a kamoli astmatični napad - ona ima dijagnozu astme ?!? preblesavo mi je to
Nemoj da brineš, sve će biti u redu. Premalo je to tegoba, da bi ličilo na išta ozbiljno.
lutonjice pa kakav je metakolinski test bio ? a ventolinski jeste radili? lutonjice jel ti kaslje kada ? astma se dosta cesto manifestira samo kasljem bez napada.moguce je da ima astmu nazalost. ali moze sve to biti i od zeluca. tako je kod nas. bolje bi bilo da to rutinski rade nego kloride. dosta je velik broj djece koja imaju problem s kiselinom i gastritisom koji izaziova astmatske napade pa kad rijesis zeludac rijesis i astmu . drugo je kad je alergija dokazana.
cf nema ziher. bas mi idu na zivce kako to rutinski bezveze rade. jos da to rade rutinski ko vani cim se dijete rodi bi razumjela al ovako je preglupavo do bola. cf je izuzetno teska bolest i brzo se otkrije, a svi slucajevi koji se otkriju u kasnijoj zivotnoj dobi su ionako toliko blagi . ima slucajeva da se otkrije kasnije ali ti su slucajevi u posebnoj kategoriji i nisu teski i izuzetno rijetki. glupost a izmaltretiraju roditelje strasno.
sad vidim da nema dokazane alergije, tako je i mojima. no to ne znaci da nema alergije. dalje svakako provjerite zeludac. radi se o tome da kiselina iz zeluca zalijeva nos , sinuse, pluca..