Koliko su?
Da, doma smo! Hospitaliz.drugi put u 6 tjedana
Nemam otp.pismo pa ne znam detalje.
Posljednje uređivanje od mašnica : 21.02.2014. at 14:06
Da, terapija je: ventolin 3,4 dana 3xdnevno 1 potisak, flixotide 2x2 2 tjedna pa jos 2tj 2x1 i singular navecer. Grozno mi.citati da je ovaj zadnji za astmu a on tek 16mj![]()
Alergican ti je na nesto. Sama poduzmi sve . Vjerojatno kucna prasna, poskidaj i ukloni sve zavjese, tepihe.. Mozda ne udisedobro kroz babyhaler pa pazi da se mice onaj leptiric. Nemoj seuzrujavat bit ce ok sve . Pitaj da ti daju mozda pulmicort nekako je on bolji. Nabavi el inhalator. I pridruzi nam se na topicu "bronhiticari, astmasi..." Ima nas puno tamo![]()
Rekla mi je dr. da mu nisu radili alerg.testove jer je jos mali. Znam da su mu neke Ige-ove radili.
Zavjese uopce nemamo.Prvi bronhiolitis je imao sa 6mj, pa sada sa 15mj. bronhitis prvi i drugi sa 16mj. Ako je alerg.na prasinu zar ne bi onda i cesce se ponavljalo? Ne daj Boze!
Nemoj se zamarat sta je, mi imamo skoro 12 g a jos ne znamo na sto smo. Vazno da se pridrzavas terapije i pravilno dajes lijekove. Kod kojeg ste dr?
Sent from my iPad using Tapatalk
U potpisu nam je dr.Jerkovic, jedva sam cula tu zenu sto govori, a ona je na viziti samo suzila sastrane, glavnu rijec je imala starija dr.
Nemam otp.pismo pa ne znam nikakve detalje. njemu su od prvog dana svi krvni nalazi ok.
I nas su naručili na hlor u znoju, zbog ponavljanog kašlja, iduće sedmice. Od tad ga stalno ljubim i liskam, i sve mi se čini nekad da je slaniji. Ne znam sta je "normalno slano", a sta "previse", jer stalno juri i znoji se. Definitivno posle tuširanja nije slan, a onda legne da spava, oznoji se u snu, i ujtro kad ga liznem, negdje mi djeluje slankast. Uh, šiznuću.
Mora bit slan ko kad izade iz mora i slanijinerijetko bijeli trag soli imaju ko kad iz mora izades pa se osusi sol .
I kakica je bitna ne samo slanoat, kakica je masna i obilna, pliva u vodi a okolo bude mastan trag..
Hvala ti. Ma otkad sam iščitala simptome saaaamo buljim, i tražim iste, i svuda svašta pronalazimStolice mu nisu masne, i nema toliko slanu kozu. Veliki je, iznad 97. percentila za svoj uzrast, oduvijek bio takav, ogromna beba, zdrava, osim povremenih bronhiolitisa.A sad vise ne škripi, ali se ponavlja: danas kija, sjutra krece bistro iz nosa, onda jedan dan suvi kasalj, i onda krece zreli kasalj, 5-6-7-10 dana. Pri tome kad "nije u fazi kašlja" juri do besvijesti, ni malo se ne zamara. Ne zamara se ni kad kaslje, ali tad u jurnjavi pocne vise da kaslje. Te odoh do pulmologa da vidim sta se zbiva, i sad pretrage. Šiiiznuću
Hvala još jednom
![]()
Ma nije cf, vjerojatno alergija i astma. Imas topic : bronhiticari, astmas...radije se tamo pridruzi, tamo svi imaju iste simptome
![]()
Šta sad sa nadlanicama, mila sestro?![]()
Ma imas negdje na slikama , potrazi ba google, prsti budu malo drugaciju ..
A, to sam gledala, ali sve mislim tako budi prsti kod velikih, kod malih mozda ne morajuHvala
![]()
Jel su vas slali i na ostale pretrage za cf il samo kloride? Mi smo i genetsko prosli i stolicu i gastroenterolosku cijelu obradu prosli. 10 godina zivota sam izgubila jer se neko u seoskoj bolnici odlucio napraviti test na kloride a neznaju kak se test radi pa je ispao ni sim ni tam nalaz. Uzas.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ne, samo to treba da radimo. I da slikamo pluća. Joj, mogu mislit kako ti je bilo. Ja se priblizno osjecam, u ovom iščekivanjuA zagledanje i uočavanje simptoma me urnisa
![]()
Nemoj puno brinuti. Ta pretraga se cesto radi ako dijete ne napreduje na tezni plus jos ako su cesti respiratorni infekti. Ja sam sa sinom isto bila zabrinuta kad sam skuzila da to moramo raditi s obzirom da sam proguglala cisticnu fibrozu...uh, noge mi se osjekle. Dr je rekla da se to napravi da se eliminira, jaaaako su rijetki pozitivni slucajevi. Kad su rekli da ce to napraviti i kceri nisam se uzrujavala jer sam osjecala da ce to bit ok. Al da sam opet isla stagod guglat opet bi bila zabrinuta... zato nemoj citat o toj strasnoj bolesti i lickat dijete:hug:
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Hvala puno![]()
![]()
![]()
Danas bili, rađen hlor u znoju,čekamo rezultate kasnije. Snimak pluća uredan, kožne probe: ++ poleni trava, + poleni korova. Plućne funkcije odlične, duvao i prešišao one zadate vrijednostiSad čekamo glavni rezultat...
Hlor je 9,uh, hvala Bogu.
moju z su sad poslali na kloride, mislim, ima 10 godina, da ima cističnu fibrozu valjda bismo to znali do sada??
došli smo na srebrnjak zbog konstatno punog nosa, ustanovili da nije alergičarka jer joj taj Ige nije povišen. a dijagnosticirali joj astmu na onom metakolinskom testu.
i sad moje 10godišnje dijete koje u životu nije imalo bronhitis, kojem se nikad nijedna viroza nije zakomplicirala, nikad u životu nije imala problema s disanjem a kamoli astmatični napad - ona ima dijagnozu astme ?!? preblesavo mi je to
Nemoj da brineš, sve će biti u redu. Premalo je to tegoba, da bi ličilo na išta ozbiljno.
lutonjice pa kakav je metakolinski test bio ? a ventolinski jeste radili? lutonjice jel ti kaslje kada ? astma se dosta cesto manifestira samo kasljem bez napada.moguce je da ima astmu nazalost. ali moze sve to biti i od zeluca. tako je kod nas. bolje bi bilo da to rutinski rade nego kloride. dosta je velik broj djece koja imaju problem s kiselinom i gastritisom koji izaziova astmatske napade pa kad rijesis zeludac rijesis i astmu . drugo je kad je alergija dokazana.
cf nema ziher. bas mi idu na zivce kako to rutinski bezveze rade. jos da to rade rutinski ko vani cim se dijete rodi bi razumjela al ovako je preglupavo do bola. cf je izuzetno teska bolest i brzo se otkrije, a svi slucajevi koji se otkriju u kasnijoj zivotnoj dobi su ionako toliko blagi . ima slucajeva da se otkrije kasnije ali ti su slucajevi u posebnoj kategoriji i nisu teski i izuzetno rijetki. glupost a izmaltretiraju roditelje strasno.
sad vidim da nema dokazane alergije, tako je i mojima. no to ne znaci da nema alergije. dalje svakako provjerite zeludac. radi se o tome da kiselina iz zeluca zalijeva nos , sinuse, pluca..
nikad ne kašlje, baš nikad. ni u virozi.
ima samo taj puni nos.
ali vidiš, zna joj smrditi iz usta.
gdje se ide ta kiselina provjeravati, koja je to pretraga?
24 h ph metrija , il odes kod dr boudoena da pogleda, on odma vidi po sluznici grlaa moze i prepisat controloc il dijetu. Mi smo eliminacijom tj davanjem controloca ( od kojegti u par dana odma bude bolje ako je to u pitanju) odmah znali da je to. Cak nam je nalaz ph metrije ok al od controloca su odlicno (i
odumeboshi kuglica)
L . Je od kada je popila turu controloca bez svih lijekova za astmua z krpam umeboshi kuglicama. Kad ne jedu ono sto ne smiju bude ok.
metakolinski test je radila moja klinka u 11 mjesecu u svrhu istraživanja dal joj treba cjelogodišnja terapija osim u jaako ljetnim mjesecima ( kod nas je to od sredine 7 do kraja 8)
radi se tak da se napravi spirometrija, onda se udahne neka količina metakolina, pa se to povečava periodično dok se kisik ne smanji do nekih 92(recimo), onda se opet radi spirometrija, pa ak je jako loše stavlja se ventolin, a ponovo spirometrija.
zaključak dok. je bilo da se malo smanji količina flixotida na 1x125 na dan, u stanju pogoršanja povečati količinu, i tak do kraja lipnja.
Inače u prošloj godini joj je unatoć lijekovima flix i aerius, imala napadaje u sezoni bazge i lipe.
jel ti umeboshi služe samo za kiselinu, ili radi nekih "naprednijih" saznanja???
kod boudoena smo dva puta bili kad je to tek počelo, i nije spominjao kiselinu
controloc ide bez recepta ili ?
Mozes i bez receptataman imas za dva tj za koliko ces vidit jel to to. Tako mi je i richter rekao i tako je i bilo.
![]()
Umeboshi za kiselinu .
Metakolinski smo i mi radili u istu svrhu a kad je bio neg ja se poveselila da nemaju astmu
Koliko je meni poznato, controloc ide na recept, ja se ne bi zezala s njim, jer ipak je to inhibitor protonske pumpe, i nije bas za igrati se s njim. po preporuci gastroenterologa pedijatra, Bc ga pije, ali mora napraviti pauzu, obavezno.
Osim toga postoje dvije doze od 20 mg i 40 mg, tablete se ne smiju lomiti nikako, kako mislis da neko sam uzme i da djetetu. koji bi trebao dati. sorry ali meni je ovo strasan savjet.
lunahor ti kupuješ umebushi suhe, imaju li koštice?
i sad kad gledam te umeboshi podsjećaju me na naše divlje šljive(ringule, amule, ....), jesam li u krivu?
eto nama ga telefonom dao nas dra i dr richter isto tako. ide na slobodno ovaj od 20 mg. pitaj rictera pa eto imat ces preporuku doktora
umeboshi kuglice kupila preko iherba jer ih kod nas nema. ima ih i na vitacostu. kuglice su dehidrirane sljive i ne nisu kao nase. u nedostatku kuglica jednako posluzi i pasta samo je odvratnog okusa pa nece bas djeca piti ali ucinak je isti.
na isti nacin ih dobijes i od orl , na osnovi simpoma koje vidi bez pretraga a i pedijatara ako dijete ima simptome o kojima tu pricamo. ja sam isla gastricu jer sam sama to htjela a ne jer me netko slao. mojoj frendici je boden dao za dijete controloc takoder bez pretraga a drugoj na srebrnjaku. dakle daje se bez pretraga i samo rijetko se salje kod astmaticara nerazjasnjenih na ph metriju. jer ph metrija moze biti neg kao nama a da problem postoji.a usvakom slucaju je bezopasniji i manje stetan od kortikosteroida i ventolina te singulaira koji se daju za astmu.
Posljednje uređivanje od lunahor : 28.03.2014. at 14:25
odi ponovo kod bodoena. hoces termin za ponedeljak , bas imam termin a neidemoda ne otkazem ako hoces. samo nazoves i kazes da ces ti doci na nase mjesto
posalji mi pp ako hoces. u 1 imam termin, nisam jos otkazala , u bolnici.
Umeboshi kuglice imaš u Bio&Bio - barem je bilo prije 10-ak godina, pa vjerujem da ih ima i sada![]()
ne znam, ali evo i na sluzbenim stranicama agencije za lijekove stoji da je izdavanje na recept i da mu je zabranjeno ogalsavanje prema stanovnistvu.
http://www.almp.hr/?ln=hr&w=lijekovi...irnije&id=6110
imas u slobodnoj prodaji tocno ovaj , http://www.controloccontrol.hr/
jos da dodam, BC je bio kod fonijatra, koji je rekao da je odrasla osoba odmah bi mu dao IPP, ali s obzirom da je djete odite prvo do gastroenterologa pedijatra. NAkon pregleda i 24 pH metrije prepisan mu je IPP ali s obaveznom kontrolom nakon mjesec i pol. meni se cini da ipak oni malo ozbiljnije gledaju na tu terapiju.
mi bi ga davno dobili ali sam ja odbijala to jer sam svasta procitala i nisam vjerovala da to moje imaju jer nisu imale simptome zeluca nikakve. na kraju kad je postalo hitno ovo ljeto, uzasni napadi astme, gusenje kiselinom da nije mogla udahnut narucila sam ju gastru na svoju ruku al prije nego sam dobila termin na savjet dr richtera dala sam controloc u dozi koju mi je rekao i trazila sama svog dr pulmo da mi napise preporuku da mogu dobiti recept. kad sam dosla kod gastra dr mi je rekla da nisam pogrijesila i da sam odlicno napravila. naravno ph metrija je poslije bila negativna no zato jer je controloc vec sve sredioja previse radim nauku od svega. tako sam radila nauku od seretida, a da sam uzela controloc kad su mi davali (bez retraga) pred 6 godina ne bi se nagutale toliko lijekova za astmu (nepotrebno). nekad je bolje ne proucavat previse. moj savjet je da ode orl da pogleda da nema dijete lptr( vrsta kad kiselina zalijeva sinuse pa dalje na pluca) . lutonjice prebaci se na bronhiticare ionako tamo sada spadate a ne na kloride
![]()
controloc control je isto sto i controloc od 20 mg po sastavu samo drugo imekao panadol i paracetamol
![]()
Posljednje uređivanje od lunahor : 28.03.2014. at 14:43
ma ne mogu se prebacit na bronhitičare kad dijete NIKAD nije imalo bronhitis. niti kašlje. niti se guši. niti je na bilo kakvim lijekovima. ništa nema osim tog punog nosa.