Možda se nešto u ove tri godine i promijenilo.
u svakom slučaju kad ću ponovno dolaziti na zadnje preglede u bolnicu, pitat ću ih treba li mi uputnica za porod, pa ako baš treba, bratemili, otići ću po nju..........
Printable View
Možda se nešto u ove tri godine i promijenilo.
u svakom slučaju kad ću ponovno dolaziti na zadnje preglede u bolnicu, pitat ću ih treba li mi uputnica za porod, pa ako baš treba, bratemili, otići ću po nju..........
Očito da svaka bolnica radi po svome.
Ja sam na drugi porod došla bez uputnice, jednostavno mi je prešlo preko glave, i ovi u rodilištu su se čudili kako sam došla bez nje :shock:
Uglavnom, potjerali su odmah MM na Hitnu po uputnicu (u ponoć, zamisli nisu mogli pričekati jutro) :nope:
A svaku uputnicu platite 10 kuna :roll: Ma tko je tu lud?Citiraj:
Diami prvotno napisa
PS. Primam sugestije na pp, ako znate neke soc. giniće koji su tolerantni prema činjenici da vam oni izdaju uputnice i recepte, ali prema preporuci privatnika. Moja trenutna ginićka nema za to sluha.
Znači, uputnica za porod se po potrebi može dobiti i na hitnoj? Dobro je znati...Citiraj:
Rhea prvotno napisa
Meni je bilo nešto slično u Zadru: moja mi je ginićka iz Zagreba dala par uputnica za kontrolne preglede, ali ne i za porod. I onda oni mene nađu u nedjelju u 7 ujutro, u full trudovima, ispitivati da gdje mi je uputnica? A ja samo mašem glavom i kolutam očima. Na kraju su si "prepravili" jednu od uputnica za pregled. Valjda im je onda to nešto važno, što ja znam.
argenta, uputnice koje se izdaju zbog pretraga vezanima uz trudnocu i porod ne podljezu placanju administrativne pristojbe, ako tvoj m.sestra to radi onda to radi protivno pravilniku ;)Citiraj:
argenta prvotno napisa
Da, ja niti jednu uputnicu niti pregled niti administrativnu naknadu nisam platila.
Ona stara nije ih naplaćivala, ali nova da i još mi je tvrdila da je ona prije nje radila protuzakonito. A ja joj vjerovala. E baš sam :evil:
Sva sreća da nisam trudna :lol: jer bi mi tlak odmah skočio na 150.
Hej pa neću se svađati s njom, žena je glavna sestra u rodilištu, lakše mi je donijeti uputnicu i biti u miru.Citiraj:
@n@ prvotno napisa
Isto se sjećam moje kume prije 10 godina, došla je na porod ali uputnica ni na kraj pameti, muža su također poslali na hitnu po nju, bez pogovora
naplaćivanje uputnica i recepata i pregleda je bila administrativna pristojba koja se od 01.03.2008.godine više ne naplaćuje. Ta koja je tvojoj frendici naplatila uputnicu je naplatila nezakonito. Nevjerovatno. Ova tema me sve više i više iznenađuje, što sve neću pročitati. Ma nije mi jasno da se ne mogu usuglasiti - zakon je isti za sve. Istina je ono kaj veli kikic lakše je donijeti uputnicu nego se tamo svađati, ali bože dragi što je ovo.Citiraj:
argenta prvotno napisa
Meni je privatnik vodio trudnoću, a dr. opće prakse mi je dao uputnicu. Muž mi ju je naknadno donio, važno je da se donese prije izlaska iz bolnice.
Dakle, do sada smo po tekućim iskustvima utvrdili da uputnicu za porod može izdati:
a) socijalni ginekolog
b) hitna pomoć
c) doktor opće prakse.
To je valjda to. Dobro je znati da postoji više mogućnosti za nabavku iste, obzirom da je dosta rodilišta, ipak, traži. Hvala vam svima koje se javljate s apdejtiranim pravilima ('ko bi to sve pohvatao sam)!
PS: Elin, nismo se razumjele. :love: Meni su te pristojbe naplaćivali lani; nisam znala da su ih od ove godine ukinuli. Frendica o kojoj je riječ ionako većinu toga plaća, jer ide privatno.
podižem!
prvi put sam ovdje pročitala da treba uputnica za porod, zar je to i dalje tako?
Citiraj:
Baby prvotno napisa
Da, treba.