Odo i na 14 :)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Printable View
Odo i na 14 :)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Jel mogu prosene pahuljice?Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
E što mi radiš... sada moram odlučiti između dva recepta :P
duboko se ispričavam što sam te bacila u tako groznu dilemu :ceeer:
pahuljice bi možda popile previše vode, ne znam. ali možeš umjesto prosa uzeti kuskus, jednako će se ponašati.
i naribaj krumpir, ja sam ga jako tanko rezala ali sam ipak morala peći 15 min dulje.
ja sam danas kod moje mam jela super stvar sa tikvicama
tikvice se izrezu na kolutice i malo proprze na masl.ulju sa svake strane.Zatim se u vatrostalnu pos udu slozi red tikvica,red ribljih fileta(iako moja mama kaze da isto ukusno bude ako se stave pileci fileti ili fasirano meso proprzeno sa malo luka i vegete.Pa opet tikvive.
Zatim se sve zalije sa supom od paradajza(u 1l vode,kad prokuha dodati paradajz konc., vegetu i kopar) u koju se stavi 1 kasika kopra.
To tako lijepo mirise i tako je ukusno.MLJAC
Ja cu danas ovu verziju sa fasiranim, samo sto ja necu tikvice prziti nego cu ih onako sirove, isjecene na kolutice redati u vatrostalnu posudu.
I tako ja imala tikvice, ali mi za svaki recept nešto nedostajalo, pa napravila slijedeće.... Bijelo meso izrezala na komadiće i naglo ispekla na ulju, izvadila meso i na tom ulju dinstala tikvice narezane na tanke ploške. Sve pomiješala, prelila vrhnjem za kuhanje, gore stavila malo naribanog sira trapista i parmezana, nasjeckala peršinov list i bosiljak. Zapekla!
I sada moram ponovo po tikvice da isprobam navedene recepte jer ih svi volimo jesti.
Imam pitanje pa da ne otvaram novi topik: da li netko od vas zna kako se tikvice mogu spremiti za zimu? Konzerviranje u octu,slanoj vodi ili možda zamrznuti?
Ove godine ih na vrtu imam na bacanje,a znam da ću po zimi misliti: e da mi je sad koja!
Inače,ja ih često koristim i za nadjev u savijači (piti) sa malo luka i vrhnjem.
Ja ih naribam ili narežem na kockice i zamrznem!
Tikvice se može i na salatu napraviti, tako da se skuhaju (vrlo brzo su gotove) i eventalno koji krumpir lešo i zalije sa maslinovim uljem, česšnjakom i peršinom.
Moj Fran i ja obožavamo tikvice na sve načine. On ih doduše najviše voli na 'čušpajz' sa paradajzom. I meni je to super i još je jednostavno i brzo za pripremu (a najbolje paše uz pire od krumpra)
Dakle:
ČUŠPAJZ od TIKVICA
tikvice prvo naribati (količina po ukusu-mi volimo kada ih ima dosta) i lagano posoliti. Prije kuhanja ih ocjediti.
Napraviti laganu zapršku sa malo maslaca i brašna pa podliti 1/3 vode-2/3 paradajz sosa. Kada prokuha dodati tikvice, malo pošećeriti da se ublži kiselost paradajza i posoliti po ukusu. uhati još desetak minuta ne predugo da se tikvice ne raskuhaju.
Unutra ja volim ubaciti malo mlijeka ili vrhnja.. i to je to.
Varivo koje je gotovo ali fakat gotovo za 20 minuta!!
Ma ja to puno jednostavnije.... naribam tikvice, osolim, bacim višak tekućine, pa onda nalijem vode, posolim, malo crvene paprike pred kraj i to je to.
Može se napraviti i zaprška pa u nju staviti bijeli luk i crvena paprika, ali rijetko koristim zapršku!
Može i krem juha.
Kuhati tikvice u vodi, kada su kuhane ubaciti češnjak, miks štapom usitniti, dodati vrhnje za kuhanje. Začine po želji.
e, janoccka, ova ti valja!Citiraj:
Janoccka prvotno napisa