I moj tlak je izuzetno nizak,liječnik mi je savjetovao piti mineralnu vodu i to gutljaj po gutljaj i iso sport,otkad sam na tome puno se bolje osjećam
Printable View
I moj tlak je izuzetno nizak,liječnik mi je savjetovao piti mineralnu vodu i to gutljaj po gutljaj i iso sport,otkad sam na tome puno se bolje osjećam
Citiraj:
mislava prvotno napisa
Sada imam od Biofarma 60 kapsula, kosta oko 50 kn, ali bilo koji drugi proizvodjac je ok, jedino su meni uvijek bolje pomagale kapsule sa uljem cesnjaka od onih punjenih prahom.
Cesnjak regulira tlak, ali se tradicioalno uzima za spustanje tlaka, jer je visoki tlak veci medicinski problem, pa je dobio takvu reputaciju.
I ja sam niskotlakašica s dugačkim stažom.
Kao srednjoškolaka sam se znala srušiti na cesti, u dvorištu, na igralištu... Kao studentica, više se nisam rušila vani (s vremenom sam naučila uočiti znakove pa bih sjela ili čučnula..), ali zato sam redovito brisala podove u klubovima, na koncertima u zatvorenom a od crkvi bježim ko vrag od tamjana!
Sada sam trudnica (prvi trimestar) i jučer mi je ljubljeni izmjerio 100/55, otkucaji srca 57 :/ Prekjučer slično.
Naučila sam da mi pomaže redovit doručak, puno tekućine, ako je moguće juhica, varivo i sl., kava nakon doručka ali ne prviše ....
Zbog trudnoće ne jedem suhomesnate proizvode ali mi je pršut bio zakon za podići tlak!
Viš, viš, pršut, dobra ideja. :D (svakako bolja od slane vode :mrgreen: ) A mislim da i u trudnoći možeš gricnuti malo, ne pretjerivat,i dakako.
Evo i mene niskotlakašice. Nekad ne mogu pomaknuti ruke i ako se trebam ustati ja u glavi zamišljam kako ustajem i idem gdje već trebam, a zapravo još besprizorno sjedim ko zombi.
Moj doktor kaže da se od toga ne umire ali odumire periferija tijela i mozak te da je to zapravo ozbiljan problem. Jedne godine sam pila kapi Efortil i bilo mi je super. Morala bih si to opet nabaviti.
evo još jedna sa niskim tlakom!
Inače 90/60, ali kad nastupe vrućine kreće se oko 75/55, otkucaji između 90 i 100 u fazi mirovanja, pijem puuuuuno vode, jedem slano i sjednem na pod kad mi se zavrti pa gdje god se nalazila.
Nije lako živit ovako!
Iako nisam pristalica tableta volila bih kad bi postojale neke da mi prikrate ljetne muke............
i stalno su mi neke crne točkice ispred očiju........
Huh, koliko nas ima!
Ja sam većinu vremena niskog tlaka i pokušavam se naviknuti da tako mamurna živim, ali ne ide mi. Jako sam ljuta što nisam bistra i što se ne mogu skoncentrirati i najčešće tada posegnem za hranom (ali ako uspijem spavati, probudim se u odličnom stanju!). Ustvari, mislim da se radi toga mamurluka posljednjih godina debljam. Pokušavam ga otkloniti hranom, ali ne ide.
Dizanje naglo je prestrašno. Takav pritisak u sljepoočnicama i da se ne pridržim negdje, hop na pod.
Mislim da mi je prije par godina uspjelo sa željezom malo "probistriti se", možda bi trebala ponovno probati.
Zašto treba slano jesti za niski tlak?
Da li i vama pomaže ako uspijete malo odspavati?
I kako funkcionirate umorne?
Kad moram biti u full energiji, zamjetih da guarana pali! Ali to nije rješenje dugoročno.
danas sam kupila tabletice češnjaka, pa ću vidjeti za koji dan ima li pomaka.
pomaže mi kad malo odspavam, samo što sam opet mamurna kad se ustanem, pa mi je to začarani krug.
ali, kad god imam priliku, malo si legnem.