sladjanaf, tvoje iskustvo je ko iz mračnih filmova.
nemoj se ljutit, ali je i mene nasmijalo zamišljanje vršljanja po mračnim i zakučastim ulicama. a to da je dotični iskrcao robu ne mogu virovat. prestrašno :shock:
Printable View
sladjanaf, tvoje iskustvo je ko iz mračnih filmova.
nemoj se ljutit, ali je i mene nasmijalo zamišljanje vršljanja po mračnim i zakučastim ulicama. a to da je dotični iskrcao robu ne mogu virovat. prestrašno :shock:
Apri, na onom dugačkom "ikea-topicu" koji je sad negdje potonuo netko je dao broj od firme "Kalimero", isto rade selidbe, ali i dostavu namještaja iz Ikee. Mi smo naručili krevet i dobili ga u kratkom roku, platili smo po dostavi, a dečki su bili vrlo ljubazni.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ne znam, možda je to jedno iskustvo nedovoljno za pravu sliku o njima, ali mi smo zaista bili zadovoljni :)
Meni su se dečki iz selidbe Kalimero učinili o.k. Jako ljubazni i simpa, jedan mi je čak donio i ikea katalog besplatno na kućnu adresu bez obaveze kupovine. Funkcioniraju kao svi ostali 20%+Mwst ali ako se ne varam robu nose do stana, bez obzira na kat.
Zdenka je bila zadovoljna s Mravima u Ikei , mene su selili mogu ih samo pohvaliti. VIše nego profesionalno!
Nama Mato bio super. Vozio nam dva puta, tražio 8% i merver, bio točan, dovezao odmah drugi tjedan kada naručili i to još u ono vrijeme velikih gužvai prije Božića i Nove godine.
I aj ti sad budi pametan!
:lol:
donosi i jedan šaraf ak ti treba, njemu je svejedno s čim će nakrcat kombi, samo mu isprintaj točno sa web stranice artikl i nema greške.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
evo vam stari topic o ikei
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...052&highlight=
Ja sam se interesirala kod Mrava, nema donosenja novaca unaprijed, posaljete im mail i oni donose robu na vasu adresu.
Samo mi je tip rekao da nece bas cesto ici i Ikeu preko ljeta.
Šteta što nije napomenuo da ako padnu dvije kapi kiše ne rade :evil:
U zadnjih pola godine 100 puta sam bila u iskušenju da nazovem Nenu ili Matu. Ali ne volim kad nekoga moram zivkati deset puta i kad mi se javi, da priča sa mnom preko volje.
Imam hrpu stvari za kupiti u Ikei, čak i velikih, ali za 10 dana Janu je gotova putovnica i idemo u shoping.
Može li itko od vas koje ste naručivale preko ovog ili onog lika odgovoriti na moje gornje pitanje-rješava li dotični-kojigodmakakodasezvao-carinu? Ili to plačaš extra?
ne placas carinu
Ne plačaš carinu, pa zna se kako oni to rade, imaju "svoje" ljude na carini, carini možda 30% stvari, malo cariniku i prolaz.
I tako godinama - mi smo naručivali kod Nene još prije 8.g. i tada nam je stol i 6 stolica nosio u tri ture, no stvarno nas nikakda nije zeznuo ni za lipu, samo ima se malo muke sa njim.
Čovjek ide najmanje 3x tjedno u Ikeu, a zove ga pola Zagreba, ja se ćudim kako uopće uspije sve to pohvatati - mislim kome ide koja stvar i gdje tko živi.... Zato je non stop u gužvi i speedu (a koliko znam ima "malo" nervozniju ženicu, pa razumijte ga...).
a nije malo čudan onima u Ikeii?
pa , ajde, napiši detalje!Citiraj:
MBee prvotno napisa
Briga Ikeu.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Što on nije malo čudan ovoj državi?! :mrgreen:
nisam tila provocirat :mrgreen:
možda da ifigenija ovdje pita za frizerku?
:lol:
opet si nestašna
Ovo nije priča o selidbama pa nisam htjela u detalje...ukratko, došli nas seliti, nama jako hitno, pale dvije kapi i dečki fino zasjeli, da ne rade oni po kiši. Dobro, vraćajte stvari u stan i možete ići, zovem nekog drugog. E nećemo, čekamo da se razvedri a vi plaćajte naše čekanje, da ne govorim da čovjek kome smo prodali stan stiže sa svojim stvarima. Zvala sam gazdu, silno raspravljanje i izgubljeni živci i odjednom se može raditi i kad nije sunčan dan. Oštetili stvari, ostrugali parket, naplatili više nego je dogovoreno itd. Ne bih ih nikada nikome preporučila. Prekoma :xCitiraj:
čokolada prvotno napisa
Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Citiraj:
romi prvotno napisa
Znam da ne kvarim opce veseslje, ali meni nije jasno kako je ovaj topic prezivio forumska pravila.
Citiraj:
IZRIČITO JE ZABRANJENO:
4. Zabranjuje se kršenje ..... važećih zakona.
ne krši nitko od nas nego čovjek o kojemu pričamo
ti si baš sigurna da je svaka igračka koju kupiš djetetu regularno došla do krajnjeg korisnika?!
Kalimero dečki su za pohvalu:
http://www.selidbe-kalimero.hr/
Plaća se po preuzimanju robe, donesu je u stan, raspakiraju (i sastave ako treba, to se posebno plaća).
Piše da su voljni potegnuti i do Dalmacije.
Prije mjesec ipo dana vozili su minimalno jednom tjedno, ne znam kako je preko ljeta.
Imaju i opciju da platiš katalošku cijenu, ali onda ideš s njima i platiš im troškove prijevoza.
Ako joj paše muški frizer, onda valjda može:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
:PCitiraj:
apricot prvotno napisa
kaj neno i šiša u fušu ?
na nulericu samo :mrgreen:
deaedi, ne znam jel ovo sto rade ovi uvoznici kaznjivo ili ne, ali ja sam odgovorila samo na pitanje o carini
a ne placam carinu niti kad stanem uz cestu kupiti makedonske lubenice
jel znaš da se ovo može protumačiti svakako :PCitiraj:
maria71 prvotno napisa
kazes, nece mu onda muza poslati :mrgreen:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Potpis - a jel ti svaki puta kad ideš u shoping platiš carinu?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Kad već znamo da je limit 300kn, pa tko onda nema ništa za platiti?
Čovjek tako radi da si zaradi, no i naradi se, a to što je naša država nažalost tako lako potkupljiva i što se teško živi.....
ja zvala. Ne idu sad 2 tjedna, opet kreću u Ikeu početkom 8.mj., onda idu 1-2 puta tjedno. Naručiš šta trebaš, platiš kad donesu, kataloška cijena + 25%Citiraj:
Dalm@ prvotno napisa
Potpisujem za Mrava i selidbu.Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Nas su selili dva puta i bili su suuuper!!!
Nisam znala da dovoze iz ikee.
Vezano uz kršenje zakona.
Zar ne postoji neki međudržavni sporazum koji kaže da ako si platio carinu u nekoj državi ne moraš to onda i u svojoj?
Što bi značilo da ako nismo podigli merver, znači da jesmo platili carinu, amo je lova ostala u austriji.
To što je Neno dignuo merver, a nije platio carinu, njegova je sretnost, spretnost, ali i briga. Moja nije. Ja se nisam okoristila.
Ili sam ja krivo pokopčala to sa plaćanjima carine. Možda se to odnosilo na plaćanje poreza. :?
Kalimero je zakon!Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
1. Ne uzima novac unaprijed
2. pošalješ mu sve mailom
3. zove te iz Ikee ako mu nešto nije jasno ili postoji neki problem
4. odmah ti veli kad će cca biti isporuka (da si možeš planirati)
5. odgovara na telefonske pozive i sms-ove
6. Sve dofura u stan
7.Vozi i izvan Zagreba (za što naravno nplaćuje po kilometraži - nama u Istru dofurao)
8. Ljubazan i simpa
Joj Marija šteka mi net, nemrem pogledat link.
Da ne isčitavam cijeli topic o ikei, recite jel netko naručil samo posteljinu npr.?
Imam njihovu plahtu kupljenu prije 10godina, tamno plava je i dan danas kao da je kupljena npr. prošle sezone.
iki, ne znam. ali ja imam isto plavu plahtu, isto je kao nova. prosle godine sam kupila jos jednu, i uopce se ne vidi razlika izmedju nove i stare 8)
Mislim da je carina na namjestaj 0% kao i na proizvode iz EU.
Ono sto se placa je PDV, zar ne?
Inace dok mi je brat studirao u Zg, mi smo redovito od Nene narucivali, i nikad nismo imali problema.
Ma odakle si ovo iskopala :lol:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
:mrgreen:
zato nitko ne ide sa mnom na kavu u pauzi