samo odi i uzivaj
Printable View
samo odi i uzivaj
Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ako se možeš opustiti odite skupa, ako se ne možeš opustiti, odi sama i ostavi muža s djecom 8)
pikulice, idite vlakom. to vam je najjeftinija i najbolja opcija. naspavate se k'o ljudi. uzmite si tzv. sparnachttarifu ta vam je upola jeftinija (spavaća u jednom smjeru 440 kn za 1 osobu).
u zuerichu posjetite sljedeća mjesta:
željeznički kolodvor (imate figuru anđela od nicki de st. phalle, nadam se da se tako piše)
bahnhofstrasse (najskuplja ulica na svijetu, kad budete hodali njome, gledali izloge chanela i diora znajte da ispod vas se nalaze sefovi sa zlatom.... od marcosovih, preko kralja alexandra... a imamo i nešto židovskog zlata :/ tom ulicom hodajući dolazite do paradeplatza, tamo obavezno otiđite u najpoznatiju slastičarnicu spruengli. onda dalje krenite prema jezeru.
ciriško jezero (desna obala je zlatna obala, gdje recimo tina turner živi i ostali bogatuni. da je bilo sreće mogla je i emsa tu živjeti :lol: ), u istom mjestu gdje je i jungov institut. eh,..
i dio ciriha koji se zove bellevue
tu imate kafić odeon gdje je kavice ispijao lenjin (onomad, sad je to mjesto gdje se homoseksualci skupljaju), preko puta imate kronenhalle gdje je kavice ispijao thomas mann, a na zidu slike picassa i drugih slikara.
ili idite ulicom raemistrasse gore prema ciriškom kazalištu gdje je '42 brecht držao svoju predstavu... "mutter courage und ihre kinder", pa dalje do ciriškog sveučilišta, do državnog tehničkog fakulteta i do ciriške sveučilišne bolnice (gdje je zxuja izvađena :heart: ). ili se vratite natrag do bellevue-a i nastavite uz jezero i idite starim dijelom ciriha (niederdorf) do crkve grossmuenster (da vidite protestantsku crkvu i zaštitni znak ciriha) gdje je zwingli držao propovjedi. preko puta te crkve imate "žensku" crkvu sa chagallovim prozorima, a malo dalje crkvu sv. petra s najvećim brojčanikom u europi. idite dalje niederdorf ulicom dok ne dođete do spiegelgasse, popnite se uz nju i vidjet ćete gdje je goethe prenoćio, a još malo dalje, gdje je lenjin živio dok ga nisu u zatvorena kola frknuli za rusiju da krene u revoluciju. na kraju dođete do tramvajske stanice central, pređete most i evo vas opet kod željezničke stanice.
ako se još nečeg sjetim. javim... i da, nemojte ići u langstrasse... :mrgreen: ali možete otići do zoološkog vrta i do restorana/hotela dolder gdje je stari thomas mann, dok je bio u izgnanstvu, očijukao sa mlađahnim kelnerom :mrgreen:
ajoj, da... ti si pitala zbog djece... :lol: ma... u biti... nemoj ići. :mrgreen:
Daaaa? Ovaj detalj nisam znala!Citiraj:
mama courage prvotno napisa
bemti emsu, taman štedim za London, a već bi u Švicu
e, a koji vrag tata ne ostane s djecom? Šta će on visit tebi i tvojoj frendici za vratom dok se ludirate?
Ili je on samo James, tj. vozač? :)
Hvala svima, a posebno MC za detaljnu rutu - to ću si isprintati, za svaki slučaj. Rezervirala sam karte u croatian airlines za soma i pol po glavi povratna. Te najjeftinije karte su odredile da idemo sutra popodne i u nedelju smo doma na ručku, tako da od moje panike kako će klinci bez mene ipak ništa :lol: Čak ni ja nisam tako paranoična da se brinem kako će bez mene 48 sati. Osim toga sad ih ne dam mojima već treći dan (ne bi li se zaželjeli bake i dede) i toliko mi ih je već na vrh glave da mislim da bih mogla do Zuricha pješice - koliko mi je tlak na tisuću osamsto od njihovih prepucavanja :) Znam nije lijepo- al je od srca :mrgreen:
Ha, MM je rekao da bi meni sigurno bilo bezveze ići bez njega, i koliko god htijela zvučati kao frajerica, to je istina :oops:
A i čovik od moje kume isto govori samo u brojevima kao i moj pa ih moramo međusobno neutralizirati 8)
Vratili smo se. Odlično smo se proveli. Klinci su super, odmaramo zajedno od uzbudljivog vikenda. Hvala svima na podršci - kao i obično - ništa bez roda :love:
super :D
A ja baš mislila napisati "nemoj ići" tako da znaš da nisi najgori paranoik 8)
Super da je sve prošlo OK
:)
ma najbolji pokazatelj da nisam fulala je to da su danas oboje inzistirali da odu u vrtić, iako ja još ovaj tjedan niš ne radim i baš sam im planirala napunit baterije raznim izletićima i slično. Eh, već sam dosadna mama.