Hm...u kojem smislu prevrši mjeru? Šta to dijete radi?Citiraj:
rosa prvotno napisa
Pitam zato što ja još uvijek mislim (možda sam u krivu) da dijete od 2,5 godine ne "prevršava mjeru" kako bi nas izbacilo iz takta nego zato što je, još uvijek, premalo da verbalizira svoje želje, da izrazi osjećaje..ili je, najjednostavnije, umorno ili ga je pak (kao uostalom i nas odrasle) uhvatila žuta minuta pa divlja...
A to što se smije...eh..ne znam na koji način i što mu objašnjavaš i dopiru li dugotrajna objašnjenja njemu do male glavice...
Osobno, stvarno rijetko kažnjavam Jana, odnosno samo sam ga zbog jedne stvari kažnjavala, tj. stavljala u "time.out" iliti "odmor" kakogod želite, a to je kad bi me udarao...namjerno...jer nije znao što bi od sebe i bio bi ljut.
Udaranje fakat ne dopuštam...i svaki put kad bi ja dobila čušku od svog sina, on bi lijepo sjedio u spavaćoj sobi na krevetu, s otvorenim vratima, ja metar od njega da me ima u vidokrugu.
I onda bi se smirio, rekao kako više neće tući mamu, izgrlili bi se, objasnila bi mu zašto je ružno da tuče mamu, tatu ili bilo koga i gotovo..
i okej, za tri sata možda opet dobijem čušku..ali nakon cca tri tjedna što sam provodila taj "time-out" zbog udaranja on je prestao..
E sad, možda bi on prestao i sam..jer je to bila famozna faza..ili je kaznica fakat učinila svoje, nemam pojma...samo navodim svoj primjer :mrgreen: