prekrasne priče,ma nekoliko sam puta i zasuzila od vašeg osjećaja
iznenađenja i radosti...
samo pišite,ovo je kao melem ...sve te priče... :love:
Printable View
prekrasne priče,ma nekoliko sam puta i zasuzila od vašeg osjećaja
iznenađenja i radosti...
samo pišite,ovo je kao melem ...sve te priče... :love:
Nakon nekoliko testiranja u vezi neplodnosti sljedeča stavka kod mene je bila propuhivanje jajnika.
Ginekolog je rekao da sačekamo sljedeču mengu i onda da se javim jer nakon toga idem na propuhivanje.
Čekam ja ,čakam...kad ono kasnila taj vikend,a uvjek je u dan točno.
Odma u ponedjeljak ujutro sam kupila test,na poslu ga napravila,pokazao se pozitivan.
Nazovem muža i kažem mu trudna sam bit češ tata.....a on sa druge strane.... dobro dobro,ajde nemoj me sad zezat imam posla..... i ništa.
Ja došla doma,on ništa ni ne spominje.
Ja pokazujem test i kažem da sam trudna,a on :shock: :shock: :shock: pa ti si mislila stvarno kad si me nazvala.
Ali nije to sve,još on nije vjerova,sve dok nisam otišla na pravi pregled,jer nakon 3 godine nesuspjeha teško je bilo povjerovati da sam sad odjednom bez ikakve terapije zatrudnila.
A u biti stvar je bila u tome da smo se preselili i promjena nam je urodila prlodom :love:
MM je spavao dok sam ja radila test koji mi je on kupio veče prije.
Kada sam vidjela duuugo čekane crtice vratila sam se u krevet i šapnula mu samo jednu riječ: Jesam
Odmah je znao šta jesam i jako me zagrlio :heart:
Proslijedila mu mailom nalaz bete i otišla u WC na poslu i nazvala ga da provjerim jesam li dobro vidjela da su to tri brojke pa zarez, a ne dvije brojke ili jedna brojka pa zarez. Šuti on, šutim ja. Ja ga pitam jel' zna on što to znači, kaže da zna. Pa smo se vratili svak za svoj radni stol, presretni, a ne usuđujući se još veselit za pravo. Paradoksalno koliko to može bit, iako sam bila na MPO postupku, nisam imala nikakvih simptoma, niti sam slutila da bi mogla bit trudna, išla sam taj put na MPO "reda radi" po smrzliće u Mariboru prije ljeta, u iščekivanju punog velikog postupka u 9.-me na VV-u.
Surprug je bio mrtav hladan :shock: kada sam mu javila betu nakon postupka ICSIa u Mariboru, rekao je 'znao sam' ali sada je nasa trudnoca i zvanicno potvrdjena i ovaj puta ce sve biti ok :heart:
Ja sam uvijek maštala da će to biti preveliko iznenađenje. Kao ono mi u restoranu i ja tkao ga iznenadim ili...
Ali kako smo čekali bebu 5 god, i kako smo radili IVF, tako da i nije bilo neke prilike za iznenađenje osim da lažem da sam dobila mengu, a to mi je bilo bezveze. Točno na dan menge koja nije došla, a ja sam smatrala da mora doći, jer me samo jedan put u životu iznevjerila, inače je uvijek vjerna. Taj dan sam uradila test, MM je bio kući, pozvala sam ga u kupatilo da pogleda taj blijedi +. Komentirao je, pa da znao sam nakon svega što smo prošli i naše je vrijeme došlo. Inače je jako veliki optimist. I tako smo zajedno sutra dan napravili i drugi test, + sve jači. Pomalo smo bili u nevjerici i strahu, jer se dogodilo upravo sve isto prije godinu dana i onda ops spontani. Tako da smo to stihijski odradili, i bili uzbuđeni i pomalo uplašeni. Zamisli pa nama upalio prvi IVF. To je ipak velika sreća, veliki bingo na kojeg smo dugo čekali, isplatilo se.
Veća sam par dana imala neki predosjećaj, ali sam željela test napraviti u subotu ujutro kada smo oboje doma i na na miru, a ne onako brzinski u tijeku jutarnjeg spremanja na posao. Slučaj je htio da je to bila subota nakon one lude nogometne utakmice na Euru Hrvatska-Turska i nakon koje je MM svako malo jadikovao "... i život više nema smisla ...". Test je pokazao plusić i odjednom je opet sve postalo ružičasto i dobilo neki novi smisao :)
3 dana kasnije prvi UZV koji je trudnoću i potvrdio i tako dalje i tako dalje ... i danas smo na 17+3 i čekamo 16.2.2009. da nam roda donese jednog malog dečka ..... :D
Nakon dugo iščekivanja moj dr. predlaže inseminaciju i ja kažem ok. Policistični jajnici mi nisu davali nikakvu posebnu nadu. I dobijem terapiju dabroston+klomifen, a kad ono laboratorij NE RADI. Preuređuje se i neće proraditi još par mjeseci. Kažem ja mm da je to kao neki znak da trebamo odustati. Dr. kaže da sam reagirala na klomifen, imamo jedan folikul i ovulacija će biti i sada nam preostaje samo kućna radinost. Možeš misliti i prije smo pokušavali sa istom terapijom pa ništa. I nakon mjesec dana menga kasni, ne uzrujavam se ja , nije prvi put. Jednu večer dobijem grčeve i mislim to je to. Ujutro opet ništa. Lijepo se spakiram, odem kod gina, obavim pregled. Sjedim ispred ambulante i zovem mm. Kažem mu da sam trudna, a on meni to znam ali mi reci je li sve u redu. Je, je sve je u redu, samo su blizanci! A on meni pa kako smo to napravili?? A ja: pogodi?? :mrgreen:
Ove rečenice napisala sam na potpomognutoj tog poslijepodneva nakon što mi je dr. Lučinger propćio nalaz bete!
Danas, kad me Luči prozvao, uđem k njemu nervozna ko leptir... A on stoji... s papirom u ruci i glada me... i ne sjeda... nit meni govori da sjednem... i kaže: "iva_luca, Vi ste trudni!" A ja ga gledam, nijemo i bez riječi! I ne mrdam! Luči ponovi istu preslatku rečenicu... ja ponovo ne reagiram... Obrada informacije u mojoj glavi trajala je beskrajno dugo... "Trudna???" uspjela sam procijediti pitanje.... "Jel ja?"... Malo sam pustila suzu radosnicu, zagrlila ga i istrčala vani!
Nazvala sam ljubljenog (otišao mi po sendvič i vodu) da doveze auto i prekinula razgovor. Čekao me s pitanjem u očima al bez glasa. Sjedam u auto, zakopčavam pojas, on kreće... a ja počinjem vrištati!!! "Imamo Lucu, ljubavi, imamo Lucu." Moj ljubljeni vozi ko manijak do kružnog toka u Petrovoj, skreće udesno, naleti na rupetinu....a onda uspori . „Od sada moram paziti kako vozim.“ A potom: "Gdje želite ići cure moje?"
Trebalo je puno truda da drhtavim prstima napišem sms i proslijedim ga curama s potpomognute, mojim dragim suborkama i frendicama - naučile smo dijeliti i lijepe i ružne trenutke... Hm, trebale ste čuti jednu od njih (ona je svoju čudesnu bebu rodila koji tjedan ranije) :love: kao plače od sreće!
Ah, zapela mi obrada teksta :oops: Citat je drugi pasos! Ostalo je sjećanje.
iva_luca :heart: opet sam se :cry: od srece na tvoju pricu
Uzivaj u Luci,
:* vas
iva_luca :love:
Sa prvom bebom sam test radila par dana poslije Nove Godine, za koju nisam mužu stigla kupiti poklon. Kad sam vidjela da je pozitivan, fino sam ga upakovala, stavila mašnicu i u 7 ujutru probudila muža i dala mu poklon.
Prvo me pitao gdje sam uspjela zbaviti poklon u ta doba, a kad je otpakovao, nije znao šta je to, jer nikad prije nije vidio test...
Poslije smo skakali po krevetu...i tako...
S drugim sam test napravila oko 4 ujutru (od uzbuđenja nisam mogla spavati), pa sam probudila muža i jednostavno mu rekla.
iva_luca, nisam smjela čitat na poslu :heart:
iva_luca, prekrasno :heart:
ja sam veceras pitala dragog sta ti mislis vidoviti D. jesam li trudna (danas mi je trebala biti O - upravo dok pisem me bolucka jajnik :heart: ), kaze on jesi, nosis curicu :heart: :heart:
Tako da izgleda da je on mene obavijestio, ali vidjecemo
:heart:Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Mi smo pet godina pokušavali zatrudnjeti, prošli smo mnoge pretrage,spermiograme, briseve, folikulometrije, hormonske pretrage, operaciju varicocele, HSG, i ništa. Već smo počeli s ginekologicom razgovarati o klomifemu i inseminaciji. Prošlo je dva mjeseca od HSG-a i kasnilo mi je osam dana, mislim da je to bio jedini mjesec u ovih pet godina da nisam mislila na trudnoću, brojala plodne dane i koristila maybe baby jer sam počela raditi na novom poslu i bila totalno zaokupljena! :mrgreen:
Bila je nedjelja, kupila sam test dok je MM spavao. Napravila sam i odmah je pokazao dvije crte :D , nisam mogla vjerovati. Legla sam kraj MM-a u krevet, nježno ga zagrlila i šapnula u uho:" trudni smo!", a on onako iz sna kaže:"kako?''Odlučili smo kupiti još jedan test, teta u apoteci je crkla od smijeha, rekla je ako je pozitivan pozitivan je, ali ja sam htjela biti 100% sigurna. Kad smo došli doma s drugim testom nisam se od nervoze mogla popiškiti :lol: Ali je i drugi bio pozitivan.
To nam je definitivno bio najljepši dan u životu, cijeli dan smo se grlili, smišljali imena i imali osmjeh od uha do uha. Sutradan sam išla kod gin i moja mrvica je bila stara 5 tjedana :heart:
meni je mm rekao da sam trudna! nemožeš vjerovati ali tako je..
mjesečnica mi je kasnila par dana ali nisam pravila frku jer sam bila na "skidanju" od kontracepcijskih tableta pa sam mislila da je normalno da mi malo kasni i šutila sam o tome..kad glupača nije došla ni nakon mjesec dana, počela sam se veseliti... važno sam kupila test i bio je negativan.. :( . ok. ajmo sutra po drugi...treći...nakon 4 negativnog sam se zabrinula i priznala mm da me frka (kroz glavu su mi prošle svakakve misli, da imam cistu, da sam neplodna, da imam upalu do toga da sam se na kraju pomirila s tim da imam RAK i da ću umrijeti (ne bi bila prva u užoj obitelji)). naručila sam se kod doktora (napravila još 2 testa - negativna) i čekala termin a u međuvremenu sam se opraštala sa svijetom i organizirala u glavi vlastiti sprovod! :lol: - hormoni su me već tad prali...bila sam potištena i mm mi je išao na živce jer te "zadnje dane" nije tugovao samnom nego se smješkao i smijuljio i zezao me - mama...daj se smiri sve bude ok, vrag ti j*** te testiće..
kad je došao dan D- pregled kod ginića, tresla sam se ko šiba i plakala jer to je to-kraj..
mm je došao ranije kući kao da je znao u kakvom sam stanju i odvezao me sa smješkom kod ginića..
naravno da sam bila trudna!!! plakala sam na gin.stolu od sreće..kad sam izašla iz ordinacije malo sam se sabrala i otišla do mm-a koji je čekao u autu.. čim sam sjela i čim me pogledao u oči- rekao je: i jesam ti rekao da ćeš biti mama!? tada sam mu prvi put vidjela suze i ponos u očima...
naravno da sam se opet rasplakala al ovaj put od neizmjerne sreće...
Ne znam sto mi bi, ali jedan ponedjeljak ujutro prije skoro 40 tjedana, oko 6.30, probudio me neki cudan osjecaj (emocionalni, ne fizicki) i kao vodjena cudnovatom silom napravila sam jedan pricuvni test koji uvijek drzim u kupaoni jer su mi ciklusi nepravilni pa kad mi dosta kasni, zelim otkloniti svaku sumnju. Inace je to bio prvi ciklus kad smo rekli da se vise necemo specijalno paziti.
Napravila test, pojavila se samo kontrolna crtica i vec sam mislila - nista od toga, no test sam ostavila na umivaoniku, ne znam zasto ga nisam bacila. Nakon 15 min. idem ga baciti, kad ono i druga crtica. Gledam i ne vjerujem :shock:
Odem u sobu i pocnem drmusati MM-a i govoriti: 'Mislim da ces postati tata.', a on onako bunovan pita: 'Tko?' :lol: Mislim... K'o da bih ga probudila u pon. u cik zore da mu kazem da ce susjed postati tata :)
Citiraj:
Snjeska prvotno napisa
:) :heart:Citiraj:
iva_luca prvotno napisa
ovu stranicu spremam među favorites!
(pod hitno među smajliće staviti nekog što cmolji od sreće i razdraganosti :* :yes: )
Nekim čudom sam od prvog trenutka znala da sam trudna. I prije nego što mi je kasnila. A to je bio prvi mjesec da smo "pokušavali". Moj dragi me zafrkavao da imam probavne smetnje! Nakon što mi je M kasnila 2-3 dana išli smo zajedno kupiti test. I naravno da nismo mogli čekati jutro!Od silnog uzbuđenja test mi je skoro u školjku upao! Test najprije nije pokazao ništa. I mi onako neki tužni sjeli na kauč i ja komentiram: "A mora da me osjećaj prevario.". Kad nakon petnaest minuta opet pogledamo test i vidjela se crtica koja je pokazivala da sam trudna. :D Sada kažem ja svom dragom: "Vidiš da nisu bili probavni problemi" :D
Nakon toga sam u ponedjeljak (to je bio petak) išla ginekologici. I ona je potvrdila sretnu vijest. Dragi nije mogao samnom ali je zvao svakih cca 15 minuta. Za objavu svojim roditeljima smo htjeli sačekati još jedan pregled kod ginekologa (da potvrdi da srce kuca jer je prvi put bilo prerano) ali nismo mogli izdržati.
Bili smo ipak malo iznenađeni jer nismo očekivali da će se trudnoća desiti baš iz prvog pokušaja ali isto tako neizmjerno sretni!
Naša priča nije romantična jer smo napeto čekali rezultate nakon svog prvog MPO postupka. I tak, 3 dana prije službenog vađenja bete ja kupim neki najjeftiniji test (iako je MM bio protiv) i popiškim se, a 2 crtice se odmah pojave! Počinjem histerično plakat i zovem ga na posao, a on meni : Jesam ti rekao da to ne radiš, vidiš kak si se sad bezveze uzrujala, znaš da je za to prerano, moraš ić vadit krv....i tak on mene špota ko blesav! A ja se napokon skuliram i razderem: Budalooo - trudna sam!!!!! :mrgreen:
Ostalo je povijest!
Kad sam MMu rekla da je test pozitivan, samo se okrenuo na drugu stranu i otišao u sobu.
Us*o se od straha.
A planirali smo trudnocu i mjesecima radili na njoj...
Al valjda je mislio da cu zatrudniti nekom drugom prilikom :lol: kad vec nisam do tada.
Al sam onda nazvala pola grada i svima rekla da je test pozitivan i slusala bravoooo i cestitke, kad vec od njega to nisam dobila....
MM je saznao prije mene da sam trudna.. nakon inf otisli smo na vadjene bete samo sto ja nisam imala snage da se vratim po rezultate jer sam bila uvjerena da ce opet biti neuspijeh... cekala sam ga u autu buljeci u prazno i pripremajuci da ne zaplacem kad vidim njegov tuzan izraz lica...kad ono iz laboratorija sa osmjehom na licu mašući papirom MM ulazi u auto , pogleda me i kaze : zeno. trudni smo... neopisiv osjecaj
nisam mu još rekla........
Lory!!!
Pa jesi li ti to trudna? :D :D :D
:shock: :shock: :shock:Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
ajd javi i razriješi nedoumice da možemo biti very, very, very happy :D :D :D
MM je isto jedan od onih s jaaaakom intuicijom on je znao odmah a ja sam bila skeptična da smo prvi ciklus pogodilli u sridu! Doduše, imao je dobar razlog - ni jedan PMS me nije tako drmala nervoza kao prva 2-3 tjedna trudnoće. Kad sam konačno napravila testić odmah se pokazao plus, MM je bio na poslu pa sam ga slikala i poslala mu MMS. Nazvao je i bez obzira što je "on znao" prvo šta je rekao bilo je "ma ne se*i" Počastili smo se večerom za "trud"! :P
piplić i cvijeta - vištice jedne :*Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
JESAM :D :D :D
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Čestitam, čestitam, čestitam!!!!!! :D :D :D
Znam da ste to željeli, neka vam je sa srećom! :heart: :*
hvala draga. :love:Citiraj:
piplica prvotno napisa
da želili - priželjkivali, molili Boga.....skoro pa dvi godine :mrgreen:
Loryblue, velike čestitke! :D :D :D
Loryblue aaaaaaaaaaaa :D :D :D čestitam
:klap: :D :joggler: :bouncing: :heart:
aaaaaa, Lory, sad sam nabasala na vijest na drugom topiku!
pa draga, cestitam od srca!!! :love:
iii, sad ce sefica dobiti sestru/brata.. :heart:
Lory :heart:
Baš mi je drago zbog tebe :*
Lory!!!!!!!!!!! Od sveg srca čestitam, sad će još jedno malo da vam šefuje. Baš mi je drago, videla sam po tvojim postovima zadnjih meseci da želite. :love:
Kako sam mu rekla: došao MM po mene na posao, radila sam do ponoći, pa da malo šetamo gradom u sitne sate. Beše 28.8.2006. a ja zadnju mengu imala 12.7. Nije mi bilo ni u malom mozgu, pa pazili smo se stalno. Kaže MM niš od šetnje, kupio sam test. Dođosmo kući, zabili se u wc, ma dve crte bez greške!!! Ćutali smo duuuuuuuugo, ležali na krevetu svako u svojim mislima i svako malo pogledali test, valjda da ne nestane crtica :roll: Onda je MM rekao: pih, kakvi smo roditelji, nećemo moći detetu da kažemo ni da smo se obradovali.....
Elem, ja nisam uopšte poverovala dok dva dana kasnije nisam otišla kod dr. Bio me je strah jer sam jednu t pre izgubila, nismo uopšte planirali, spremali smo se na more za par dana. Zakazala sam kod gin bukvalno da potvrdim da je test pogrešio, MMa ostavila u kolima, kao brzo će to pa da se pakujemo na more. Kad mi je dr okrenula ekran da vidim kako kuca srce, rekla sam joj: izvinite, ja ću sad malo da plačem.... (u prvoj t nikad nije prokucalo srce :( ), a onda sam sišla i MMu dala sličicu i rekla: evo ti dete.
Ipak smo otišli na more :mrgreen:
Lory, čestitam! :D :D
Lory :D :heart: Joj, baš super, kako "stare koke" foruma objavljuju trudnoću u poslednjih mesec dana! Baš se radujem zbog vas.
loryblue - cestitam :D :heart: :D