-
Evo i nas...
zapravo,zanima me je li to tantrum ili nešto suludo i ne daj bože još gore...
u tim njegovim napadima,koji obično budu jednom tjedno, trajanja od 10-45 minuta, uredno se počelo dešavati slijedeće-pocrveni, sve mu žile poiskaču,nakon toga poplavi...ili na kraju od tog silnog deranja i naprezanja povrati...
"ispade" mogu povezati sa umorom i bolešću (sad smo imali jedan, neispavan je i prehlađen) i obično su povezani sa odbijanjem mene i traženjem nešto od bake uz koju je jako vezan....jel bi to bio tantrum? i kako da se postavim uopće jer on vrlo brzo dođe do faze gdje užasno pocrveni,pa iza toga poplavi ,kašlje i riga mu se...
-
Kod nas se situacija smirila, malo. Kuc-kuc.
Mi smo uveli novu metodu, a to je da kad ga uhvati histerija, ja se maknem i tata preuzima ulogu. Svaki put je histerija trajala sve kraće. (To naravno ne znači da više ne protestira kad mu nešto ne paše, traži ili slično).
Očito u baki vidi oslonac koji mu da ono što on hoće/traži. Tako je bilo kod nas. I onda bi plakao i plakao i bacao se i histerizirao do iznemoglosti odnosno dok ja ne bi na ovaj ili onaj način popustila.
Tata ne popušta. I situacija se relativno brzo smiri.
-
petarpan, ocito imas dijete s jako emotivnom reakcijom. da li je mozda u tijeku neka velika promjena u njegovom zivotu ili neki stresni dogadaj? najbolje sto mozes uciniti je pokusati predvidjeti faktore koji dovode do tih ispada i djelovati preventivno. a kad se ipak dogodi pokusaj prvo smiriti sebe (ne osudivati to sto se dogada) i ostati emotivno prisutna uz njega.
proci ce. sretno!
-
petarpan mi smo imali nešto slično ali smo uspjeli koliko toliko izregulirati to.sad smo samo na crvenjenju i zadržavanju daha,ali ne više do plave faze. :x
najbolje je izbjegavati što više konfliktnih situacija za njega,posebno ako je gladan i umoran.ako već dolazi do toga pokušati skrenuti pažnju.kod nas funkcionira i banalnost tipa "gle,konjić!" ili takva neka glupost.
vidi i ovo
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...f89d68fb49fe7f
http://www.net.hr/bebe/page/2004/04/21/0183006.html
-
Samo ti saljem jedan virtualni :love: Mi jos nemamo zubice i ja ih se uzasavam kad vidim sve ove price. uh... :cry: