Uvijek sam pustila (iako sam uvijek imala i štošta za prigovoriti)! Ipak je to prekrasno iskustvo i nikada se nisam dovela u poziciju da imalo dvojim oko toga... Vidjet ćeš kad se vrati s izleta... onaj sjaj u očima... neopisivo...
Printable View
Uvijek sam pustila (iako sam uvijek imala i štošta za prigovoriti)! Ipak je to prekrasno iskustvo i nikada se nisam dovela u poziciju da imalo dvojim oko toga... Vidjet ćeš kad se vrati s izleta... onaj sjaj u očima... neopisivo...
moje dijete prvi put na izletu sa skoro 6 godina. prije tjedan dana. (u busu s pojasevima). prije nisam puštala. a nju uopće nije zanimalo. na ovom izletu joj je bilo super, a već je počela pričati o malom lošinju u koji se ide u 6. mjesecu na tjedan dana. i tam ćemo ju pustiti. prošle godine nismo i uopće nam nije bilo teško zbog toga. jer svatko za svoje dijete najbolje zna za što je spremno i koliko može.
ako imaš osjećaj koji ti kaže da ne pustiš, onda nemoj.
Ja točno ovako.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Dijana, jel bila?
evo moj je bio ;)
već sam prije rekla da ima 3,5 g
dakle, prepuni su dojmova bez obzira na to što je to krčma i par živina
oni su se tamo predivno zabavljali, u šumi ih dočekala crvenkapica
prepuni dojmova vratili se kući ( jedva čekam sličke )
za mene je ovo bilo vatreno krštenje, vidim da to funkcionira i mislim da više neću toliko drhturiti oko ići ili ne ići!
Meni su tete u vrticu rekle da zakon ne dozvoljava vodjenje na izlet djece mladje od 5 godina. Ja sam im rekla da znam slucajeve gdje je 4.godisnje dijete islo i na skijanje. One su mi rekle da je to krsenje zakona.
U skladu s tim, u nasem vrticu moras imati 5 godina da bi ikud isao.
Jel to fakat tako?
Da se razumijemo, meni je cist ok da s 5 godina idu nekud, no zanima me jel fakat taj zakon postoji i ak postoji zasto ga onda neki krse?
stariju sam uvijek i svuda pustala, mislim da bi me pojela za uzinu da sam samo pomislila da ju ne pustim :mrgreen:
grupa od mladje jos ne ide nikud, al kad budu isli - isla bu i ona
@anci Odlučila sam je bila pustiti, jer mi je na rečenicu "A šta misliš da ti ne ideš, samo kratko rekla: Želim ići! I točka!" :mrgreen: Pa sam vidjela da bi je dosta pogodilo da ne ide, i odlučila sam pospremiti svoje strahove.
A onda se dogodilo da se jedna odgajateljica koja je trebala biti pratnja, razboljela pa je izlet odgođen do daljnjeg. Ali kad bude, ići će akobogda.
U njenoj grupi još ih samo par nema još pet godina, pa ne znam kako bi to išlo sa izdvajanjem djece zbog dobi. Njoj to sigurno ne bi bilo prihvatljivo objašnjenje.
Još uvijek mislim da su premali, i da stvarno imaju puno vremena za izlete, ali ne želim njoj prenositi svoje strahove, pa eto..
Mislim da to nije zakon nego interni pravilnik o radu vrtica. Ali da - i nase su se odgajateljice toga pridrzavale, pa je moj mladji koji put izvisio (jer je rodjen u kolovozu) pa nije mogao na izlet ili na more. Bolje je tako nego da se kaj dogodi, a onda... frka.... Nije ni ovo garancija da se ne bude nist dogodilo, ali vjerojatnost je ipak manja.Citiraj:
anchie76 prvotno napisa