Ovako - ja ti grah namačem preko noći, prolijem vodu, malo properem i stavim kuhat sa jednom kapulom i dvi mrkvice.Kad je kuhan izvadim to povrće oje je u komadu. Zažutim na malo ulja malo bijelog luka, peršina, jedan mali pomidor ili pola velikog dodam tu mrkvu žlicu-dvi graha, ako ima malo poriluka na sitno malo crvene paprike i dvi tri kockice pancete. To sve s vilicom dobro gnječim, dodam malo juhe od graha i sve umješam u grah. Sol papar i pet! Možeš umješati manistru ili prokuhani ječam ili rižu. meni je fantastično a nema zaprške koju osobno mrzimCitiraj:
Vrijeska prvotno napisa
Leću namačem sat-dva i jedemo je na lešo s malo bijelog luka koji dodam kad skinem leću s vatre i maslinovim uljem. Može se radit isto kao i grah samo zažutit malo luka,peršina i pancete.
Kelj na lešo s krumpirom, s tim da krumpir stavim prokuhat malo prije. A kelj je dobar i na gulaš s mesom i krumpirom, ja ga umješam pred kraj da se malo obari jer volimo hrskavo povrće.
Raščiku - e sad mi zovemo jednu vrst kupusa tako i radimo je na lešo
lešo - skuhat zelje i krumpir i dobro procjedit, posolit malo bjelog luka, i maslinovo ulje. jedemo uz tunjevinu, ribu, šnicle,
Knedle od griza je bitno ne previše gusto napravit jer budu pre tvrde. Ja sve sastojke umješam vilicom i stavljam kuhat, event u smjesu dodat malo parmezana