Hm, pa kad se to prešlo na inaktivirano? Koliko ja znam i dalje se cijepi i oralno. Mi smo inzistirali na inaktiviranom cjepivu (IPV) tj. muskularnom.
Printable View
Hm, pa kad se to prešlo na inaktivirano? Koliko ja znam i dalje se cijepi i oralno. Mi smo inzistirali na inaktiviranom cjepivu (IPV) tj. muskularnom.
Ma zadnji put kad sam s pedijatricom raspravljala o cjepivima nesto je spomenula ukidanje cijepljenja protiv polia, ili sam je ja tako shvatila. Pa sam mislila da je mozda spomenula da ce se poceti koristiti iskljucivo inaktivirano, ali ocito nije, ako ga se i dalje mora traziti.
Potpuno ukidanje cijepljenja protiv polia sigurno nije opcija. Vjerojatno se u diskusiji radilo o prelasku na inaktivirano.
Zanima me kakve se reakcije i kada mogu pojaviti nakon docjepljivanja sa 18 mjeseci (Infanrix, polio na usta i HiB) ?
Dora je prije ljeta docijepljena i već onda je i polio dobila u guzu,a ne u usta
Iste kao i kod prvog cijepljenja, eventualno blaže ako se prvi put nije koristio Infarix, nego onaj njihov di-te-per.Citiraj:
Mayana prvotno napisa
Cjepivo je bilo isto, temperature nije bilo,samo malo crvenilo guze kao i prvi put. Nakon ovog docjepljivanja je imala nekakvu virozu sa jednodnevnom temp. kao i svi mi što ju je dosta oslabilo Ali me brine sto je nakon toga prestala setati i trčati kao prije (ranije je nisam mogla zaustaviti) pa sam pomislila da to možda nije posljedica cjepljenja.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Pa jeli imala crijevnu virozu ili je to bila prehlada?
Prehlada, ali je samo curio nosić i bez temperature. Nisam napisala da smo se cijepili sredinom devetog mjeseca, a bila je prehlađena prije dva tjedna.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
podizem ovaj topic iz prasine i pitam. jasno mi je da nije ukinuto cjepljenje protiv polia (primarna imunizacija) ali jel ukinuto ili je opcije da ce se ukinuti docjepljivanje protiv poli-a? ono u drugoj i cetvrtoj godini zivota
Postoji li zamjensko cjepivo za oralni polio?
Postoji ono u sklopu 5u1, a ima i posebno u obliku injekcije, dakle isto umrtvljeni virus.
Baš i ne bi 5u1. Da li se to umrtvljeno može kupiti kod nas? Koliko?
Ovo i mene zanima! Prvi put ne dobije oralno, zar ne?Citiraj:
agita prvotno napisa
Mi smo ga kupili kod pedijatra, imovax polio, inaktivirano, mislim da je 100 kuna
Aha... super! Znači, ima i može se! Ali prvi puta dobije to inaktivirano na teret HZZOa? Ne?
to neznam, ja sam ga kupovala za četverogodišnjakinju
Hvala.