pa nije problem naci kome ce se nekretnina prodat. veci je problem - po kojoj cijeni :/
uvijek ima onih koji kupuju kad je kriza, al takvi ne otvaraju ovakve topice i ne brinu ovakve brige :/
Printable View
pa nije problem naci kome ce se nekretnina prodat. veci je problem - po kojoj cijeni :/
uvijek ima onih koji kupuju kad je kriza, al takvi ne otvaraju ovakve topice i ne brinu ovakve brige :/
Ma da, i to.Citiraj:
litala prvotno napisa
Pa neću kuću prodati za 5000 kuna :/
samo da je zdravlja i mira
ili zbog 5000 kuna :/Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
nije mi trebao ovaj topic
Ako bas toliko zagusti... eh, pa ni nemam kucu koju bih mogla prodati za 5000 kuna.
Jos koji mjesec pa odoh ja odavde. Vjerojatno ni tamo nece cvjetati ruze, ali gore od ovog ne moze. A i jednom se zivi. Itd. Tko bi ga znao. Trudim se samo da me ovo (ili ono, ili nesto trece ili tridesetosmo) zivcira sto manje.
ni meni :/Citiraj:
Maja prvotno napisa
ja mislim da ti je to sjajna odluka i sretno. nećeš tamo prodavat kuću za par tisuća kuna, sigurno.Citiraj:
Kaae prvotno napisa
je je, necu je ni ja prodavat, sigurno! jer je - nemam :lol: :lol:
Ja nebi bila tako naivna pa vjerovala da nam je svima isto. Itekako ima onih koji će kupovati zemljišta, kuće i stanove i to bez problema.Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Hvala na lijepim zeljama, al vidjet cemo kako ce to izgledati za koju godinu. =)Citiraj:
thalia prvotno napisa
Za pocetak moram kupiti kucu.. da bih je jednog dana mogla prodati. Ako nista drugo, izgleda da tamo cijena nekretnina zapravo ulazi u moj proracun (dobro, neki proracun do kojeg cu valjda doci kad me jednog dana netko tamo zaposli... nakon sto dobijem papire.. pa ovo.. pa ono.... )
I kak da se onda zivciram? Pa previse je to. :lol:
Ni meni jer je vrlo velika vjerojatnost da mi je ovo bila zadnja plača do ko zna kad. :/Citiraj:
thalia prvotno napisa
Mene uopce ne muci ovaj topic. Iako brijem da se mm ne bi slozio samnom, jer mu svakih par mjeseci uletim s rezanjem troskova i slicnim odlukama. Al to nije zato sto me brine kriza nego sto se probugi povremeno taj neki preskrti gen koji sam od pokojnog cace nasljedila. U biti javi se svaki put kad mi racun ode u minus.
pa s obzirom na to koliko su cijene nekretnina otisle gore u zadnjih 2 godine, samo oni koji su nedavno kupili ce mozda imati problem prodati po istoj ili visoj cijeni od kupovne, ovi sa starim kreditima ce jos profitirat
mene inace mm vec duze vrijeme uvjerava da ce doc kriza. ja mu naravno nisam vjerovala :roll:
al mi je sad drago da nismo usli u neke stvari, sad cemo si ionako organizirat zivot malo drugacije, ionako bi to napravili, ali sad ce bit manje mog zvocanja :mrgreen:
Brine me jer sam tek na početku karijere, studiram, ne znam hoće li biti normalno plaćenog posla, želim živjeti odvojeno od roditelja a bojim se hoće li ići... :(
I mene je jučer baš onako počelo prati a do jučer sam samo bila ljuta na sve ove izjave naših vladajućih o stezanju remena, o tome kak eto građani imaju za mobitele i cigarete a nemaju za zdravstvo, o tome kako usred krize 50% građana više nego lani ide na skijanje.... :evil: :evil: :evil: ma otkud njima pravo zavirivati u moj đep i određivati mi koliko ću ja mjesečno potrošit na mobitele ili hoću li ići na skijanje. Toliku drskost ja već dugo nisam vidjela...a onda jučer Sanader s onim svojim podsmjehom govori kako to nije izašlo iz njihovih usta :evil: :evil: :evil: Do prije par dana hvalili su se kako je Hrvatsku zaobišla kriza a sad mi broje koliko sam popušila i koju ću cifru istrest djetetu za božićni usput i rođendanski dar... :evil: :evil: :evil: Nevjerojatno. No eto mene kao što rekoh malo brine ali MM je nekako miran i nikak da mu objasnim da će nam ako situacija ostane ovakva kao zadnjih dana falit moja (doduše mala) plača. :/
Smijesno mi je kako je Hrvatska udruga poslodavaca poslusno prihvatila prijedlog o zamrzavanju placa. :roll:
Njima super, place zamrznute, manji troskovi, veca dobit, veca dividenda, gazdi taman za jos jedan brod ili Maybach.
eto, to mene sluđuje u ovoj zemlji :xCitiraj:
Deaedi prvotno napisa
Nigdar ni bilo da ni nekak bilo...
Meni MM (ekonomist) stalno prica o tome, koliko ide kamata gore, koliko dionice padaju dolje, kako se vec sada osjeca da je grdo, a iduca godina nece biti puno losija nego sto je sada ali se zato necemo najvjerojatnije pomaketi sa mjesta.
Srecom, nemamo kredita, pa me to puno ne zabrinjava ali me zabrinjava to sto place nece rasti, dodatnih beneficija i stimulacija takodjer nece biti pa i mogucnosti nekih boljih zaposljavanja.
Uf, treba krenuti od onoga ko je glavni u HUP-u...prodana dusa :PCitiraj:
thalia prvotno napisa
Po meni je nedopustivo da se trazi od privatnih poduzetnika za ogranice rast placa, a istovremeno se dobit i dividende uopce ne spominju. To se nastoji smanjiti nezadovoljstvo drzavnih sluzbenika ogranicenjem placa.
ja se ne mogu zamislit u nekom stvarnom problemu.
nego, kaae, u koji dio jamerike ideš? :P
problema će imati svi kojima kredit pojede veliki dio plaće, zbog rasta kamataCitiraj:
meda prvotno napisa
a što će biti s tečajem samo Bog zna :no:
U Minnesotu, igrat hokej s Brendom i Brendonom...Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
I necu tu kucicu, nasla sam si jednu lijepu (uvjetno receno, jer su im sve kuce nekako od papira...) od cigle, no cini se da je prodana. O.O
MM je uvjeren da će doći do totalnog kolapsa i da treba kupiti pištolj :lol:
Ne vjerujem da ćemo dobiti otkaz, on je u javnoj instituciji, a ja u javnoj firmi. Brinem se za svekije, brata i ostale.
Mislim da se trebaju bojati banakri, ekonomisti uvoznici...
Kriza je svjetska i sigurno nas neće zaobići, pitanje samo koliko će trajati.
Citiraj:
marta prvotno napisa
mogu jedino potpisati martu , osim što nemam škrti gen od ćaće
s vremena na vrijeme šizim kako puno trošimo i da to više nema smisla ,malo pritegnem kaiš, pa opet ispočetka slijedeći mjesec
O, ja već osjećam recesiju, smanjili mi plaću. :roll:
kako ce se odraziti nemam pojma, iskreno....u recesiji sam vec 10 godina. Posljednjih 6 mjeseci radim dva posla pa je recimo malo lakse. Priustiti si mogu neke stvari koje nisam prije: redoviti shoping samo za mene, pedikura...Uspjela sam nesto odvojiti samo za sebe. No, ako stvarno bude recesija kak se prica 3. posao ne mogu naci. Nemrem raditi i po noci i po danu. A ako bude opet cu zakinuti na sebi :shock:
Meni je plaća ista godinama tako da to neću osjetiti
Ja se toliko bojim da bih ovo odmah potpisala.Citiraj:
sweetmint prvotno napisa
Neka bude malo gore nego sada, neka se ne mrdamo s mjesta.
Mene je strah gorih stvari, potpunog kolapsa, gladi, neimaštine, kašnjenja plaća i mirovina...
nisam pročitala što ste napisale osim Ivaričinog uvodnog posta (ne stižem) i reći ću ovako:
Nigdar ni bilo da ni nekak bilo. :)
Kad unazad pomislim da sam devedesetih imala plaću od 200 DEM-a koji nisu nešto vrijedili....da sam na posao morala hodati u suknji i najlonkama koje sam plaćala kao da su od zlata...i što mi je diša bio škrt do bola pa je ured opremio sa prastarim špranjavim stolovima i stolcima koji su mi dnevno derali po tri para čarapa...pa je ispalo da mi plaća nije dostatna niti za čarape...(što se tiče diše: sve je trajalo dok ga nisam verbalno smjestila tamo gdje mu je mjesto... :mrgreen: )...
Ekonomski rast (i pad) se stalno ponavlja u određenim dužim ili kraćim vremenskim ciklusima...i to je život.
U svakom slučaju gledam ovako: živim za danas, čuvam se za sutra. :)
I mene je malo svrbila ta kriza danas. Pukle su priče da ni mi nećemo dobiti božićnice ect.
Kako ja to zamišljam jer eto, nemrem si predočiti o čemu bi se tako strašnom moglo raditi.
Dakle redom:
Svi ćemo je osjetiti?
Industrija će stati? Naročito proizvodnja i izgradnja.
Privatnici će otpuštat radnike-naročito one mlađe?
Bit će se teško zaposliti?
Plaće će kasniti sa isplatom?
Potrošačka košarica će rasti iz mjeseca u mjesec?
Pad platežne moći?
Kriza 2009. da, od 2010. na dalje rješavanje posljedica: neimaština, socijalni neredi, porast nasilja i kriminaliteta, porast bolesti, nezadovoljstva, pad nataliteta... ?
imam bujnu maštu, znam. :roll:
Sigurno je da će puno toga materijalnog postati nedostupno.
Koliko će trajati-Bože daj kratko vrijeme.
Ne bojim se za mm-a i mene, ni za naše maleno dijete.
Imala sam period u mladosti kada doslovno nije bilo za kruh pa znam kako to izgleda.
Preživjelo se. I ovo će proći.
I veselim se onim topicima o "smanjenju troškova". Svake ideje bit će dobrodošle.
Uh.... mene nije strah jer znam da ćemo isplivati.
Ali me baca u tešku depresiju jer već stežem i pritežem gde god mogu, čak i na onim malim stvarima koje me raduju.
Ali šta sad, pritegnućemo još.
Živimo sa mojim roditeljima i troje od nas četvoro odraslih radi. Ako neko dobije otkaz, ići ću ja da radim, u mojoj struci uglavnom ima posla, mada za male novce. Jedino ako plate budu kasnile..... to sam jednom doživela u staroj firmi, grozno!!! Više volim da je minimalna ali da stiže na veme.
vidiš, vidiš, došlo je vrijeme za duhovno...Citiraj:
bauba prvotno napisa
možda se vratimo na prvobitnu razmjenu.
slutim da će forumska burza u budućem periodu biti vrlo posjećena samo se neće prodavati već razmjenjivati viškovi.
Ja sam dosta zabrinuta. MM i ja smo privatni poduzetnici, svatko u svojoj branši, ali obje branše su takve da bi nam količina posla mogla drastično opasti, ako ne i posve presušiti ako opadne kupovna moć stanovništva i tvrtki. Moglo bi nam se dogoditi da ostanemo bez ikakvih primanja i to me užasava. I ovako ne trošimo na bogznašto, odjeću ne kupujemo gotovo uopće, nosimo staru poluraspadnutu + ono što naslijedimo i dobijemo od drugih, kozmetiku samo najosnovniju, ali opet ostaje podstanarstvo, hrana i režije... Od scenarija da budemo prisiljeni odreći se podstanarskog stana i useliti se mojima ili njegovima mi se diže kosa na glavi. I počinjem se pitati nije li odluka koju sam donijela prije par godina, da želim biti svoj gazda, možda bila pogrešna. Sad bi mi vjerojatno bilo bolje da sam se uhljebila u kakvoj državnoj službi, s plaćom takvom kakva je, ali bar bi znala da me ne smiju otpustiti... Ah...
anjveći je problem što ekonomski stručnjaci za proljeće najavljuju novu krizu :/
radim u jednoj banci i svi oko mene pričaju o krizi, o tome kako neće biti za plaće, kako je stanje katastrofalno, da će doći do otpušanja...A opet s druge strane, direktori imaju službene aute koje koriste u privatne svrhe, dobivaju bonuse i imaju sve ostale privilegije. Tako da me to više ljuti nego što me je strah.
U stvari osjećam se bespomoćno jer na neke stvari ne mogu utjecati. Znam da ću stegnuti remen koliko ću moći, nekih stvari ću se još dodatno odreći i preživjet ću.
Kada sam studirala, znala sam cijeli tjedan živjeti s 20 kn u džepu, tako da mi besparica uopće nije strana.
Mene isto ljuti što će firme i dalje imati i za dinamo i za hajduk, ali ne i za božićnice...
također se bojim što će biti sa javnim radovima, npr. Zg holding je u dugovima do grla, kreditni rejting mu je nikakav, možda radnicima budu kasnile plaće, pa u štrajk, a što ako puknu cijevi, vrelovodi, tete u vrtićima štrajkaju...To me se itekako tiče.
S obzirom da mi kredit "pojede" skoro cijelu plaću, bit će mi "jako zabavno" ako se ostvare sva ta crna predviđanja
inače...gdje to tete štrajkaju? prvi put čujem :?