Trina prvotno napisa
Malo janje, ja mislim da tebi fali samopouzdanja i da iz toga proizlaze tvoji problemi. meni je nezamislivo da se šišam po nalogu neke druge osobe, da se oblačim po nečijoj želji, da planiram broj svoje obitelji po nečijem ukusu... Ja kužim zašto si ti ljuta na muža. Jer se on ne zna suprotstaviti mami pa ti trpiš. Ali ona je njegova mama, sigurno ni on nije oduševljen idejom da je ona tako slobodna pa se bez milosti petlja u vaše živote. Ali tako je kako je, njegova je mater, voli je pa se ne usudi. Vjerojatno nije kofliktan čovjek pa ide linijom manjeg otpora. A to da planiraš razvod od njega zaista nije fer ni logično. Znači, prvo raskrsti sama sa sobom jeli ti voliš svog muža, želš li biti s njim u braku i jesi sretna s njim. Znači sve ovo s njim, ne sa svekrvom. I ako zaključiš da su svi ovi odgovori DA onda počni riješavati probleme sa svekrvom. Morat ćeš biti izravna i trebat će ti puno hrabrosti da se suočiš sa tako "jakom" osobom. reci joj otvoreno što ti smeta i reci da te je spizdila do kraja, poremetila brak, poremetila život i da je sad dosta, tako više nećeš živjeti!! Ona tu nema izbora. Ili ključ u bravu i doviđenja. Nitko nema pravo nikome zagorčavati život. Ja sam imala sličnu situaciju, jedina razlika je što moja svekrva nije zločesta ni žestoka nego je navikla na život di je sve otvoreno, di su je petljanje dobrodošlo i poželjno čak, di se sve zna, brak je otvorena knjiga koju svi moraju čitati do u tančine. Da ne pričam o vizitama deset puta dnevno isl. Muž je pokušao to riješiti ali nije uspio. Onda sam riješila ja. Sjela sam je ispred sebe i pričala sat vremena. Od A do Ž. Ja nisam mogla prestati. rekla sam da mi smeta to. to ,to ,to......i to! I ja sam se udala za njenog sina, ne za nju. ja imam svoja pravila i ne prihvaćam ničija. Ako se to njoj ne sviđa zaboli me. nek živi svoj život kako ju volja a nek mene izostavi iz svojih planova. Moje dijete odgajam JA i sve u vezi njega odlučujem ja. Svašta sam joj rekla. Imala sam groznu tremu, bila na rubu suza ali rekla sam joj doslovno SVE. Ona se normalno naljutila, nije dolazila duuugo nakon toga i kad se pojavila opet smo razgovarale ali ovaj put se došla ispričati. Eto, odonda ja živim svoj život jako mirno i nitko me ne hebe u zdrav mozak.