ja mislim da im ikakav red treba. kao što bi juul rekao, jesu oni kompetentni, ali im treba vodstvo.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Printable View
ja mislim da im ikakav red treba. kao što bi juul rekao, jesu oni kompetentni, ali im treba vodstvo.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Evo bas jucer se to kod nas dogodilo :roll: oborila je novi rekord: ponoc i 15 minuta + budjenja svakih sat i pol nocu.Citiraj:
vissnja prvotno napisa
Ujutro budna u 8.45. kao da se nista cudno nije dogadjalo :? .
Nama je pomoglo da je dizemo ranije i dogovor (jedva postignut) s tetama u vrticu da je ne stavljaju spavati jer joj je to remetilo red i mir po noci.
I cvrsta rutina navecer (vecera, kupanje, prica (nekad i baby masaza) i spavanac).
Kod nas ne pomaže ništa.
Niti nespavanje tijekom dana, niti rutina, niti sve tehnike uspavljivanja....U sobi nemamo TV, mir je i mrak.
Spava u prosjeku 7-9h/24h.
Potrebno mu je manje sna nego meni. :?
Sinoć me dočekao s posla u 23 h, budan. Tata je već zaspao :roll:
Mi smo se teškom mukom prilagodili njemu.
Valjda je genetski. Moja svekrva spava 4-5 h maksimalno.
zakaj bi ti bilo neugodno???Citiraj:
anima prvotno napisa
i mi imamo dijete koje ide kasno spavat, ali ja sam tetu u vrtiću bez problema zamolila da ga ne stavlja spavati poslije ručka... i u cijeloj grupi je bilo 2 - 3 djece koja nisu bila spavači i oni su za to vrijeme ili gledali crtić u tišini :/ ili su išli u skupinu pored di su bili nespavači. i sve je funkcioniralo ok.
naš sinek oduvijek ide kasno spavat i to nam najčešće i nije neki problem... valjda smo se navikli... dobro je po ljeti, kad smo na moru, na skijanju, u gostima itd... ne moramo rano trčati doma jer je on umoran... a opet ima dana kad ja radim ujutro i dižem se u 5 i spavala bi već u pol 10 navečer, a on još nikak... u vrtić ga ne vozimo rano ujutro, nego oko pol 9 tak da se naspava...
a oko uspavljivanja nemam kaj izvesti ak bi i htjela da mi ide ranije spavat: oko 22 sata ima pranje zubiju, ispriča mu se priča u mraku i zaspi ko klada najčešće u roku odmah... spava sam u svojoj sobi s jednim plišancem koji več liči na staru krpu (ali je nezamijenjiv) :mrgreen:
i tak je već godinama :mrgreen:
Ma naravno..nisam doslovno mislila nikakav red..ali recimo samo da me ubija psihički ako ne večera u za to,po mom nekom redu, predviđeno vrijeme,ako negdje zaglavimo duže nego smo planirali,ako zaspe kasnije nego sam ja planirala...očito je u meni problem :/ samo ne znam kako olabaviti te kočnice u glavi....Citiraj:
Joe prvotno napisa
to je i mene znalo izluditi... pa smo se kak veli bibai mi prilagodili njemu i u 90 % slučajeva funkcionira...Citiraj:
anima prvotno napisa
I moja ide spavati oko 22, 23, ali mene to ne smeta, jer smo ovako duže zajedno. Nekad spava u vrtiću, nekad ne, to ne utječe da je budna dokasno.
Ujutro se diže uvijek dobre volje. :)
Istina, ponešto pati radi toga, muž se buni, ali nas dvije smo glasnije. :P
potpis.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
pogotovo onaj tjedan kad radim popodne. kad bi ja došla doma oko pol 9 nebi se ni vidli kak treba a kamoli malo popričali i proveli koji trenutak skupa ak bi išel spavati puno ranije...
kod nas isto katastrofa :roll:
istina, puno je utjecalo i to sto spava ujutro do kad zeli, i ako propustimo izlazak van ujutro zaspe kasno popodne, pa ond anacžvecer ni ne moze zaspat.
ne pustamo ga mi da ide kad bi on htio, mislim da to ne bi docekali, barem ne budni :lol:
al me izluduje to sto mi njega aktivno uspavljujemo, ne bi ja imala nista protiv da sjedim pored njega i gleam tv. neeee. ili se hoce igrat, il citat knjge /ne dao bog da mu ja citam, al ja moram citat svoju knjigu on svoju), pa cica, pa se sjeti svaki cas neceg, pa gnjavi tatu ak spava i on (a mm je tak umoran da cim legne zacori), il hoce da ga mm nosi i pjeva mu...
a da po danu ne spava nema sanse, jer onda zaspe u 6, 7 sjedio ili stajao, nema veze, i probudi se u 8, ili u pola noci jer je gladan i odmoran :mrgreen:
očito... :lol: :lol:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
ja sam napravila DVA scenarija. jer u životu smo stalno natempirani, radimo si rasporede (tj. ograničenja) i tamo gdje ih ne treba biti..
jedan scenarij je za obaveze i tuđu kuću. obaveze su u određeno vrijeme, po rasporedu - a tuđa kuća ima svoja pravila. pa bilo to vrijeme za jelo, način ponašanja, spavanje itd...
drugi scenarij je doma... jede se po dogovoru, spava po dogovoru, može se bit cijeli dan u pidžami ... i tak neke stvari koje nisu od životne važnosti...
ja se sjećam kako je moj siroti nećak morao u pidžamu za popodnevno spavanje - a ja sam kikici znala izut buce, i u kinderbetu joj polako skidat skafander jer je bila u polusnu... pa ju pokrit... hebeš pidžamu, važno je da spava ak je umorna...
ako nije bila gladna - nije morala jesti. kad je bila gladna - tražila je jesti.
Ja sam još u pidžami :mrgreen:
i ja sam :lol: ...Citiraj:
Anci prvotno napisa
obzirom da se ovdje ipak priča o djeci, a ne o nama - dodajem:
i kikica je... :mrgreen:
ma kaj bi bila sretnija. kasnije ce si zadati vlastiti ritam i to je to. ko da ti i dalje zivis po ritmu koji su ti nametnuli tvoji starci :)Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
btw u potpunosti te razumijem. i ja sam uvela strogu rutinu jer zelim
a) sacuvati dio zdravih zivaca
b) imati i dio dana za sebe.
kad dode md i poremeti rutinu, ja poludim :roll: . ali dobro, i on je napokon skuzio da tako bolje funkcionira i pusti me da odvedem kolo u krevet.
f. je dnevno spavanje izbacio sa godinu i pol, tako da se ja trudim da omjer budan/spava bude 12/12 ili barem 13/11. dakle, u krevet najnajkasnije do 9. a malu sam od rodenja tempirala da joj nocno spavanje pocinje isto tada, samo sto ona nekad ima te svoje tripove (?? ne znam kaj joj je, luda zenska) pa mi nece zaspati i do 11 ili duze. e, to su dani kad sam ja na rubu :mrgreen: . sva sreca (valjda se necu ucoprati) pa se ne dogada tak cesto.
zato ti je i lakše s dvoje. jer si uvela rutinu, jer si morala, jer drugog rješenja s dvoje djece nije bilo /i moja frendica koja ima blizance isto veli/. roditelji s jednim djetetom u tom pogledu često griješe jer previše potenciraju to da je dijete centar svijeta i da isti tren mora sve biti njemu podređeno i onda imamo rusvajs kasnije.Citiraj:
clumsy mom prvotno napisa
mislim da zbog te rutine neće biti nesretnija. ne brini.
mikka, znam o čemu pričaš. u danima kad sam sama s zxujom nas dvije tako fino funkcioniramo. čim mm se pojavi na vratima - sve zna otići u kupus (dobro, kod nas se to onda opet brzo sve dovede u red). u tvojoj situaciji bih svakako držala do svoje rutine, a gospodin ako će se vama prilagoditi - može, ako neće, ne mora, al ne mogu se troje osoba jednoj osobi prilagođavati kad njoj šune.
to je inače problem... sto puta i meni zna doći da promjenim rutinu, pa eto, neka iznimka, i to i učinim ponekad (ne držim se toga slijepo), al se sve to često zna obiti o glavu. djeca ne kuže iznimke i zašto iznimke ne bi mogle postati pravilo. :mrgreen:
Iznimke...da.
Tako sam ja svojoj pustila da ode tati kad seka zaspe. Inače se uspavljuju skupa, ja legnem između njih i išuljam se kad zaspu.
E sad, žica ova starija mene neku večer da ode tati nakon priče. Ja je pustim, mislim, pa dobro, jednu večer, što ima veze.
Evo nje i sutradan s istim zahtjevom :mrgreen: :roll:
Danas nisu niti jedna spavale i lagano su već na rubu. Stvarno bi trebale zaspati do 20. Čuje ona nas da pričamo kako ćemo ih rano staviti u krevet i već viče: Ma, ja ću se išuljati tati :lol:
ahahah.... jel primate i mene i klub neurotičnih večernjih mama...?! Evo moje dijete neide u krevet prije 11 a zaspi negdje oko ponoč, ponoč i pol.... gledamo tv, svjetlo je zagašeno, ne skače-mirno leži... ali nikako zaspat :/ ! jutarnje buđenje je oko 9, 9 i pol... popodnevno od 3 do 5 i naravno navečer nemože rano zaspati. e sad, ja sam doma, ne radim, ona baš neide u vrtič pa to NEKAKO i mogu izdržati, ali samo NEKAKO... sve češče NIKAKO... Naravno da se desi da ponekad popodne neide spavati i naravno da onda navečer rano legnemo (oko 9, 9 i pol) ali s obzirom da je moje dijete naviklo gledati "sex i grad" :oops: (jer to mama gleda dok uspavljuje dijete...), ona jednostavno neče zaspati prije nego što odgleda seriju :roll: ... i tako smo opet na istom.... Eto, neka djeca gledaju crtiće pa idu spavati a moja Nina gleda "sex i grad" pa MOŽDA ide spavati.... :)
ninolina, snimi si taj svoj sex i grad, i ugasi tv.
ja sad u pola noći (najkasnije) gasim tv (a nekad i ranije) - tako da mogu spavati.
hoću reć da dok gori tv - kikica neće u svoj krevet :lol:
moja je večeras iznimno kod bake na spavanju... joj kako bih voljela da to postane pravilo :lol: :lol: :lol:
sad kad ne znam što ću sa sobom - odoh i ja malo odrijemati. :lol:
ninolina, nemoj se ljutiti, al meni nije jasno da dijete od koliko ovo godina ? tri i nešto može odlučivati o tome da će gledati "sex i grad" i to seriju koja često u ponoć počinje. pa ipak biti roditelj znači i preuzeti odgovornost i obavljati poslove koje nisu nam uvijek najmilije. jedna od tih je i staviti dijete na vrijeme u krevet.
kao što kaže sorc, snimi si.
ja sam uvijek mislila da sam ja ovisna o tv-u, i jesam i snimim si sve serije koje me zanimaju (pa ih odgledam kad stignem), al u 20h (posebice ako vidim da mi je dijete "nabrijano") gasim obavezno tv, glazbu il sl., smirujem(o) strasti i polako krećem(o) ka krevetu. nema druge. pa ipak svi mi imamo malo više godina u dupetu da si dozvolimo da nam djeca određuju ritam života na takav način (da se sad ne uhvatite bukvalno za riječ). meni ta neka nonšalancija baš nije potpuno jasna. :?
ma draga moja, probala i to ... Eto pet, sub i nedj nema "sex i grad"-a pa ja redovito gasim tv, ali onda mi ona priča šta se desilo u tjednim epizodama i to ti ona razglaba na glas i nemožeš ju ušutkat... pa onda krene- carry je pisala i ljubila se , i znaš mama, one žute cipele što ona nosi mi se jako sviđaju i baš bi mi išle na onu žutu majicu što imam, jel tako mama... a znaš mama, miranda ti je rodila malog dečkiča ali ja ti nebi dečkiča ja bi ti rađe seku da joj mogu raditi frizure, a i ta miranda ti je baš neka ružna... a samantha ti je opet bila..... a charlote je šetala i .... I JA POLUDIM!!!!!! eto draga sorciere....
meni je tv u dnevnoj. ako se f. bas protivi da ide spavati kad kazem, ostavim ga jos kratko da se poigra i onda je gotovo. sve mu to napomenem unaprijed i pitam ga jesmo se dogovorili. kasnije ako treba ugasim sva svjetla u sobi (on ionako ne sljivi tv ni pola posto) i idemo. uglavnom prode relativno glatko jer zna da se nema smisla samnom prepirati oko nekih stvari.
neki dan je bas bio premoren, a imamo rutinu higijene (zubi, ruke, wc) prije spavanja. aaa kako mi ga je bilo zao, bas je tuzno plakao, nije htio prati zube. na trenutak mi je doslo da mu popustim, i da ga pustim u krevet bez pranja. ali onda sam se opametila, cak i malo podviknula na njega da se smiri (to je ona kratka sok-terapija, cisto da prestane plakati a onda se vratimo pjevanju ili cemu vec), oprala mu zube na najvecu brzinu i odosmo u krevet. uh.
samo se nadam da mala nece biti jedna od ovih tvrdih oraha, i da ce ovo odrzavanje rutine sljakati i kod nje, inace.. bog mi pomogao :/
ninolina, jel ti pricas s njom ili ona ima monologe?
kaj eto? :?Citiraj:
ninolina32 prvotno napisa
da tebi smeta sex i grad, za čas bi našla način kako da to riješiš. (ja mijenjam program na npr. discovery animal).
ovako si stavila svoje zadovoljstvo ispred svega. a ovo što tvoje dijete prepričava - meni je :roll: :/ . u toj dobi djeca upijaju. a ovo što tvoja upija - za mene nije ok.
potpis.Citiraj:
ovako si stavila svoje zadovoljstvo ispred svega. a ovo što tvoje dijete prepričava - meni je
na stranu što ti je dijete budno do tih sati, al da si dozvolila i jednu minutu da pogleda program koji nije primjeren njenoj dobi (nama se znalo dogoditi da moja uleti u neku scenu od latinice - koja se prikazuje u 20h, pa sam se znala gristi zbog toga i od onda uopće ne gledamo tu emisiju dok je ona u dnevnom boravku)... nije mi jasno. posebice čemu se onda čudiš i zašto ludiš ?! di si ti dok ti dijete iz noć u noć od nepunih četiri godine gleda kako se samantha ševi sa pola new yorka ?! :? a opravdanje tipa: "ona jednostavno neče zaspati prije nego što odgleda seriju" su mi ono :roll: tko je tu dijete a tko roditelj, pobogu?!
A ne,ne,ne.... malo smo skrenuli a i krivo ste me shvatili tj ja nisam baš ni objasnila! Kad je neka škakljiva scena tipa- samanthe, mijenjam program ODMAH jer nisam baš toliko luda da ču joj dozvoliti da gleda takve scene ili ako su malo žešča ljubakanja također mijenjam odmah program... ne samo u "sex i grad" nego opčenito u bilo kojoj seriji, filmu.... A ako vas muči zašto gledam "sex i grad" kad ona ide spavati...?! :? Ne vidim u tome ništa loše, gledala ja seriju koja mi se sviđa ili gledala dokumentarni program- dođe mi na isto. Gledam tv jer ga jedino u to vrijeme mogu pogledati na miru pa koristim tih sat vremena dok ona ne zaspe, a ona zaspi za sat (otprilike) bio tv upaljen ili ugašen. I držat če monologe bilo o "sex i grad"-u ili o latinici
pa na kraju ispada da vi problema ni nemate...
ja bih joj jednostavno ukinula dnevno spavanje od 3-5, svako spavanje poslije 15 sati u toj dobi je "pogubno", to je jednostavno prekasno. navečer bi ti puno ranije zaspala, barem do 22, a ti ne bi morala prebacivati programe, koji su, po mišljenju većine - pretpostavljam, neprikladni i BEZ scena seksa...
Uf ja onda imam neke drugovačije organizme :/ Moji spavaju kao i ja kad su umorni i istina je da idu ranije spavati kad se ranije dižu, duže spavaju po zimi nego ljeti i trebaju više sna nego MM i ja -to su sve pravilnosti koje sam ja uspjela utvrditi, ali ni nemam neke pretenzije na veće. Ne vidim svoj dom kao kamp za neku vojnu obuku.Tako i piju vode kad su žedni, a jedu sličnim ritmom kao i mi, osim što imaju dvije ekstra užine, ali ne gledamo na sat - ovisi o hrani, aktivnostima. Drugo je u vrtiću to je sasvim druga institucija od moje :mrgreen:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Mi smo tek sad nekako na istoj "valnoj duljini" Ide spavat kad mu se spava, a to je otprilike u isto vrijeme, popodne oko podneva i navecer je do 9 "gotov". Isto je i s jelom, kad je gladan trazi sam.
Bilo je faza kad bi poslje kupanja imao energije vise nego ujutro i kad bi skakao po krevetu, meni, mm-u...do 23 sata!
Ali to je proslo.
Primjetila sam da ako ga MM uspavljuje onda to trajeeee, kad ja idem onda nema zahebancije, moze skakat kolko hoce ali u kindacu, pa mu je to bezveze, pa legne i zaspi.
Kod samog uspavljivanja nema tv-a, upaljen je ali je na teletextu tj. stavim na neku stranicu koju ne moze nac pa bude onako crno, znaci, nema puno svjetla a opet nije potpuni mrak. Ne voli mrak nikako.
Ima night terrorse vec duze vrijeme oko ponoci i pomaze da upalim tv jer mu skrenem paznju pa se brze smiri, pa legne uz mene, stisne se i gleda samnom sex i grad ili seinfielda. Ubrzo se okrene na drugu stranu i spava dalje.
a ovo sa sex i gradom je tu mač, sori. Moji kako bilo da bilo moji zaspu do deset - ako u 8 ne zjevaju ja se smatram neuspješnom u izmaranju :mrgreen: Čak i kad zbog bolesti (kao sinoć kad je di bljuckala :( ) bdijemo kasno gledaju se crtići na dvd-u strogo PG do 6 godina :mrgreen:
A ja se nervirala što je mm pokušavao navući klince na Star Trek :lol: . Sreća pa ih nije zanimalo. Mislim, sreća po mene, tata je bio debelo tužan što mu se klinci ne žele potruditi oko kapiranja odnosa između Klingonaca i Romulanaca :lol:.
ninolina, pa nije bit u tome što joj dozvoliš da gleda scenu gdje carrie probava pete manolo blahnik cipele /što je također jako edukativno za četvorogodišnje dijete :roll: / il ne dozvoliš da gleda scenu gdje samantha trenira fiskulturu na lusteru. radi se o principu... il uspavljuješ to dijete ili ga ne uspavljuješ? /s tim da se takvo pitanje u to doba noći ne bi trebalo ni postavljati/ ne mogu shvatiti da uopće možeš mirno gledati bilo što dok ti dijete u ponoć skakuće oko tebe, kakav god da je djetetov ritam.
kako moja ne drži monologe o masovnim grobnicama koji se znaju prikazati u latinici, niti o ubojstvima u csi-u, niti o brisanom prostoru niti o brokeback mountainu, a bome nije joj ni seinfeld smiješan ? jednostavno zato jer uopće nije došla u doticaj s tim programom i nema razloga da dođe. nakon 20h djeca nisu ništa izgubila pred tv-om (u nekim iznimnim prilikama može možda DVD-crtić, al nikako normalan tv program), nebitno jel se i dogodi da ostanu duže budni (jer je vikend, posjeta i sl.).
inače, potpisujem astru:
dobar savjet.Citiraj:
svako spavanje poslije 15 sati u toj dobi je "pogubno", to je jednostavno prekasno
:P kak nisu?Citiraj:
mama courage prvotno napisa
anchie sa trljanjem okica i zijevanjem pokusava saznati tudju kompetenciju :lol:
koliko puta je moje kompetentno dijete davalo neke znakove koje ja nisam kompetentno protumacila :mrgreen:
iliti, veliki broj djece kad "predju" svoju graniicu umora, postaju "neumorni" ;)
moja je ST zvala "kadasijanci" jer je znala rucati dok traje DS9 :lol: svidjali su joj se kostimirani likovi. srecom, ne gleda nista i na nista nije navucena. ima crtice i to joj je previse.
stvarno mislim da su neke emisje s razlogom navecer i jako me ljute dnevne reprize.
moj savjet je budjenje. ne dopustiti da se dijete samo probudi vec ga probuditi. znaci, ustat ce "umorno".
takodjer ako ste u garsonjeri, koliko sam skuzila, tv vam je u istoj prostoriji, kad ide u krevet- gasiti sve.
pa zrtvuj nekoliko veceri i odite spavati kad i ona. svi zajedno. u mraku.
Citiraj:
anima prvotno napisa
isti problem do prije nekih 1.5mj...sve dok nisam odustala od popodnevnog spavanja... a sada dize se oko 7h i zaspe u 20h ...bez dreke,cviljena,svadanja ili bilo cega drugog....uspavljivanje traje najvise 5min.... :mrgreen:
Mene ovo muči u zadnje vrijeme. Prije nismo imali problema s uspavljivanjem - poslije 19 h bila bi večera, tuširanac, priča (dvije-tri) i eventualno bi s nama malo pogledao televiziju (discovery science, national geographics ili jednostavno 1 protiv 100) i ubrzo se pokupio (negdje oko 21 h) u krpe jer je umoran. Blaženi mi!
Međutim, kak sam ja počela raditi, ujutro mora ustati 40tak min. ranije. E, sad - zbog ranijeg ustajanja je umoran, popodne u vrtiću obavezno imaju spavanje i on je počeo spavati u zadnje vrijeme (inače, zadnjih pola godine skoro da uopće nije spavao u vrtiću; doma ne spava zadnje dvije godine, sam odlučio da neće i ne mogu ga uspavati nikako pa sam odustala), već prije smo imali problema s odlaskom u vrtić u kojem je navodio to spavanje kao glavni problem i probala sam nešto isposlovati, ali bezuspješno jer je, kao, većina roditelja za spavanje, a oni nemaju uvjeta osigurati neku tihu aktivnost za nespavače :/ Sad smo upali u zatvoreni krug - u vrtiću se naspava, popodne i navečer je kao da ga netko iglom ubode, skače i luduje i nikako spavati prije 22 h, a ujutro ne može k sebi doći u 6.45h (inače je sam ustajao oko 7.15-7.30) :/
Imam čak osjećaj da puno manje spava ovak razlomljeno, nego što je to bilo prije u komadu (dobro, vjerojatno je razlog i u tome što je stariji). Također, fino njeguje podočnjake :/
Koliko dugo to traje? Mislim, koliko dugo ide u vrtić i spava?
Moje zaspu oko 21, 21:30. Budim ih u 6:15.
Ja sam isto primjetila da vikendom moja starija prije zaspi navečer. Preko tjedna spava u vrtiću, uglavnom...neki put ne uspije zaspati i to kužim po njoj, vidim da bude umorna već oko 20 h.
I kod nas forsiraju to spavanje. Nekad, kažem, ni ne zaspi, no mora ležati i šutjeti :/
ne znam , ne znam, eto preko vikenda smo se apsolutno razularili pa ide spavati između pola deset i deset...što je toliko kasno da ne može biti kasnije
preko tjedna u devet već spava, iako kad se sjetim (a i MM priča identičnu priču :mrgreen: ), kad sam bila mala ja išla spavat poslije crtića u 7,15 - i amen, nije bilo nikakvih prigovora s moje strane, koliko se sjećam
da mi dijete ne spava do iza 23 ja bi zbilja pukla, uništila bi mi i ono malo vremena koje mi je preostalo da odahnem :mrgreen:
al opet, ako dijete neće pa neće, a što ćeš mu..iako bi ja pokušala
Ja sam Ninu malo ispitivala o tom spavanju u vrtiću pa mi je rekla da se smije samo dići iz kreveta ako treba piškit. Znači, odležati moraju, ali moja spava. MM nekad dolazi po nju oko pol 3-3 i ona još zna spavati. Pretpostavljam da prvo pol sata, sat leži a onda jadna zaspi, prevari ju.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Slažem se s vama da bi mogli mm i ja probati ovako da navečer u neko doba ju stavimo spavat pa da vidimo. Što se tiće rutine, jedan tjedan je buđenje u 6 a jedan oko 8, 8 i pol, kako god da je, ona ne ide prije 22, 23. I vikendom isto, spavala po danu ili ne. I inače, primjetila sam da joj ne treba puno sna, i to negdje od prije ljeta, do tad je bilo super, spavanje preko dana 2-3 sata a navečer max je izdržala do 21, milina :mrgreen: Također, ponekad zna imati i podočnjake.
p.s. kad sam razmišljala staviti topic ili ne, bila sam uvjerena da će se većina zgražati kako mi dijete ide tako kasno u krpe :P
iznajmim je gratis, samo joj dajte jest i pit i ne mišajte joj se u metode :lol: :lol: (spasit ćete i mene povremenog pametovanja :mrgreen: )Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
L. je prestala spavat popodne malo prije 3. rođendana. ujutro se dizala u vrtić u 7.15, u vrtiću bi odspavala sat vremena i nismo je mogli uspavat ponekad i do 1 iza ponoći. i to je bila strava i užas, mrcvarenje živo za svo troje. ona nervozna jer joj se očito spava, ali ne želi zaspat. mi još nervozniji jer smo zgaženi ko pasi od cjelodnevne jurnjave.
ali krivci smo bili mm i ja jer je ona diktirala tempo, a ne mi. mi smo bili blesaci koji se nisu znali nosit sa situacijom. i da ne bi bilo plakanja i zapomaganja mi joj dozvoljavali "uspavljivanje" po njenoj želji. kardinalna greška.
normalno da dite neće zaspat ako ga ideš "uspavljivat" crtićima što smo mi znali radit. :oops:
normalno da neće zaspat ako gori tv pa joj je svako malo nešto zanimljivo za pogledat.
sad kad vratim film ja sam ustvari činila sebi uslugu i udovoljavala sebi jer bi kao nju išla uspavat a montirala bi se u krevet gledat neku svoju seriju.
od kad ju je mama "naučila" redu i spavanju u kući je milina. :D
L. ide u svoj krevet, svitlo ugašeno, tv ugašen, mi po kući, ona zaspe u 10 minuta (ako ne i prije).
i ja sam isla spavati u to vrijeme. 'isla' je malo previse reci. ja bi zaspala u to doba jer vise nisam mogla, gdje god se nasla :mrgreen:Citiraj:
sofke prvotno napisa
ja nikad nisam mogla zaspati u vrticu, i to mi je bilo uzasno, a morali smo ako ne spavamo lezat i bit mirni, koja je to meni muciona bila
i dosta dugo sam isla tako rano spavati, cak i u skoli. sjecam se da bi drugi uvijek pricali o nekim zanimljivim serijama i filmovima na tv-u, a ja sam ih sve redom prespavala
mi smo danas imali izuzetno uspjesan dan, soavanje u pola 3, i sad u 10. ja zadovoljna. a probudili smos e ujutro u pola 11. nis mi nije jasno, al se ne bunim :lol: